סגור
פלייטיקה חברת משחקים הרצליה פיתוח
מטה חברת הגיימינג פלייטיקה בהרצליה פיתוח (צילום: אפי שמייח)

פלייטיקה שוב עוברת ידיים - נמכרת לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר

השווי בעסקה נמוך ב-20% מהשווי שבו הונפקה ב-2021 חברת הגיימינג שהוקמה על ידי ישראלים; עם זאת, מדובר בפרמיה של 46% לעומת שווי השוק הנוכחי; המניה זינקה ב-32% במסחר המאוחר בוול סטריט

השליטה בחברת הגיימינג פלייטיקה שוב עוברת ידיים. החברה שהוקמה בישראל ונשלטת היום על ידי קרן סינית, תימכר לקרן ההשקעות JOFFRE לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר. מדובר בפרמיה של 46% על השווי שבו ננעלה אתמול פלייטיקה בוול סטריט ומניית החברה זינקה ב-32.2% במסחר המאוחר לאחר הדיווח.
עם זאת, מדובר בשווי נמוך ב-20% מהשווי בו הונפקה פלייטיקה רק לפני שנה וחצי, בינואר 2021, בהנפקה הישראלית בשווי הגבוה ביותר. גם לאחר המכירה תמשיך פלייטיקה להיסחר בנאסד"ק.
העסקה למכירת השליטה בפלייטיקה הייתה צפויה, לאחר שהחברה הודיעה בפברואר האחרון כי החלה לבחון אלטרנטיבות אסטרטגיות עבור החברה, כולל מכירתה. מה שעובר כעת ידיים הוא חבילת מניות של כ-20% שמחזיק בחברה איש העסקים הסיני יוז'ו שי. היזם רכש את השליטה בפלייטיקה ב-2016 לפי שווי של 4.4 מיליארד דולר מידי קבוצת Caesars Entertainment, כך שגם לאחר הירידה שספגה מניית פלייטיקה מאז ההנפקה, הוא עדיין מורווח על ההשקעה.
ברקע לרצון למכור את פלייטיקה, עמדה מצד אחד נפילת המניה, אך מצד שני גם קדחת המיזוגים והרכישות בשוק הגיימינג בתחילת 2022. אז נחתמו מספר עסקאות ענק בתחום כאשר המרכזית שבהם היא רכישת אקטיוויז'ן בליזארד על ידי מיקרוסופט ב-69 מיליארד דולר שלאחריה הגיעה רכישת דסטיני על ידי סוני ב-3.6 מיליארד דולר. פלייטיקה עצמה ביצעה רכישה גדולה ב2021 ושילמה 600 מיליון דולר עבור משחק בתחום העיצוב REDECOR.
הרוכשת היא גם בעלת שורשים סיניים, אף שהיא מגדירה את עצמה כקרן בינלאומית להשקעות בטכנולוגיה. את הקרן מוביל ג'יימס לו, בעבר בכיר בענקית האינטרנט הסינית באידו שהיום משמש כיו"ר של גרינדר, אפליקציית הדייטינג לקהילה הלהט"בית. לקרן משרדים בסינגפור, פריס ולוס אנג'לס.
פלייטיקה הוקמה ב-2010 על ידי רוברט אנטוקול, שמשמש עד היום כמנכ"ל החברה ואורי שחק שפרש ממנה לפני כעשור. אף שלא נותרו בה כמעט בעלי מניות ישראליים, המטה נמצא בהרצליה, בו היא מעסיקה כאלף עובדים ויש לה עוד כ-3,000 עובדים בבפריסה של 20 משרדים נוספים ברחבי העולם.