סגור
צחי נחמיאס  מגה אור
צחי נחמיאס, בעל השליטה במגה אור. המניה צנחה ב־24% בשנה (צילום: ורד פיצ׳רסקי)

צחי נחמיאס עובר להיות מנכ"ל מגה אור ומשדרג את תנאי השכר שלו ושל אשתו

בעל השליטה בחברת הנדל"ן המניב יעבור מתפקיד היו"ר לתפקיד המנכ"ל ויקבל שכר בעלות של 6 מיליון שקל בשנה ואופציות בשווי 9 מיליון שקל. אישתו, אפרת דרורי, המכהנת כיועמ"שית של החברה, תיהנה משכר שנתי של 900 אלף שקל

שינויי תפקידים במגה אור: צחי נחמיאס, בעל השליטה בחברת הנדל"ן המניב, צפוי לעזוב את תפקיד היו"ר ולהתחיל לכהן כמנכ"ל במקומו של איתמר רגב, שעזב את החברה בסוף חודש מאי לאחר 12 שנים בתפקיד.
מי שיעבור לכיסא היו"ר הוא עמית ברגר שמכהן כדירקטור מאז 2012. בהתאם לשינוי התפקיד, דירקטוריון החברה אישר את שדרוג תנאי השכר של נחמיאס ועלות התגמולים השנתית שלו צפויה להגיע ל־6 מיליון שקל; גבוהה ב־50% מהעלות המקסימלית האפשרית בכהונתו כיו"ר החברה (4 מיליון שקל), וגבוהה פי 2 מעלות התגמולים השנתית שאושרה למנכ"ל הקודם רגב – פחות מ־3 מיליון שקל (שאליה התווסף תגמול הוני שקיבל ב־2019 שנפרס על פני השנים הבאות).
אשתו של נחמיאס, אפרת דרורי, המכהנת כיום בחצי משרה כיועצת המשפטית של מגה אור, תעלה את היקף משרתה ל־100% ועלות שכרה תגדל מ־281 אלף שקל ל־900 אלף שקל בשנה.
הדירקטוריון נימק את עדכון משרתה ותנאיה של דרורי בעליה בהיקף הפעילות של הצוות המשפטי של החברה שבראשותה, ובחשיבות בכהונת עו"ד ותיק בתפקיד לאור מורכבות הסביבה הרגולטורית שבה החברה פועלת. עם זאת, בשל קרבתה לנחמיאס, תפקידה לא כולל מתן ייעוץ משפטי בסוגיות ממשל תאגידי, שוק ההון ועסקאות שלבעל השליטה קיים בהן עניין אישי. אישור תנאי התגמול של נחמיאס ודרורי יעלה להצבעה באסיפת בעלי המניות שתכונס בסוף החודש. מאחר שמדובר בעסקאות עם בעל השליטה וקרובתו יידרש רוב מקרב בעלי המניות שאינם בעלי השליטה או בעלי עניין אישי באישור ההחלטה, וכן שסך המתנגדים לא יעלה על 2% מבעלי המניות. בעלי המניות העיקריים במגה אור מלבד נחמיאס הם כלל (13.6%), מיטב (9%), מגדל (7.4%) והראל (6.4%), וההכרעה תלויה בהצבעתם.
כיו"ר מגה אור נחמיאס היה זכאי עד כה לדמי ניהול חודשיים של 100 אלף שקל ולמענק שנתי בתקרה של 2.5 מיליון שקל. בהתאם לכך, בשנת 2021 הגיעה עלות התגמולים השנתית שלו ל־3.95 מיליון שקל, מהם 1.45 מיליון שקל בדמי ניהול והשאר כמענק; וב־2022, שבה לא היה זכאי למענק הגיעה עלות התגמולים השנתית שלו ל־1.5 מיליון שקל.
כמנכ"ל הוא צפוי לקבל דמי ניהול חודשיים של 150 אלף שקל, בתוספת החזרי הוצאות שונים; ומענק שנתי בתקרה של 8 פעמים דמי הניהול החודשיים ברוטו. לצידם יקבל גם תגמול הוני בתצורת 309 אלף אופציות ובשווי של 9 מיליון שקל. בהתאם לכך צפויה עלות התגמולים השנתית שלו להגיע ל־6 מיליון שקל, מהם 2.4 מיליון שקל עלות דמי הניהול, 1.6 מיליון שקל המענק ו־1.8 מיליון שקל תגמול הוני (ו־200 אלף שקל כתשלומים אחרים).
האופציות שיקבל יבשילו בשלוש מנות, החל משנתיים ועד לארבע שנים ממועד הקצאתן ויפקעו בתום שש שנים ממועד ההבשלה. מחיר המימוש שלהן נקבע בטווח שבין 76.45 שקל לאופציה במנה הראשונה ל־81.8 שקל לאופציה במנה השלישית. מחיר המניה המעודכן עומד על 71.1 שקל, ומכך האופציות מצויות כיום מחוץ לכסף, כשמחיר כל אופציה במנה הראשונה גבוה ב־8% ממחיר המניה.
מגה אור, שפועלת במגזר הנדל"ן המניב, בעיקר בתחום הלוגיסטיקה, נסחרת כיום לפי שווי שוק של 2.7 מיליארד שקל. ב־12 החודשים האחרונים איבדה מניית החברה 24% מערכה, בעוד שמדד ת"א־מניב ישראל שבו היא נכללת ירד ב־17.5%.
ברבעון הראשון של 2023 נהנתה מגה אור משיפור של 19% ב־NOI (הכנסות תפעוליות נטו) מנכסיה המניבים שהגיע ל־70 מיליון שקל. ה־FFO (תזרים המזומנים מפעילות ריאלית) הגיע בסוף הרבעון הראשון של 2023 ל־74.4 מיליון שקל, שיפור של 28% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.
אחזקתה במניות ביג (16%) ודסק"ש (30%), שאיבדו מתחילת השנה 11% ו־28% מערכן בהתאמה, ביחד עם קיטון ברווחים משערוכי הנדל"ן (40 מיליון שקל לעומת 177 מיליון ברבעון המקביל) הובילו אותה להפסד רבעוני המיוחס לבעלי המניות של 170 מיליון שקל.