סגור

בגלל עובד שלא שידר את הפקודות - נעלמו 5 מיליון שקל מהנפקת שור-טק

עובד דיסקונט שלא שידר בטעות פקודות רכישה בהנפקת שותפות המו"פ שור-טק בשבוע שעבר גרם לכך שההזמנות שרוכזו בבנק עבור רכישת יחידות לא הועברו אליה. הבנק ורשות ניירות ערך קיימו דיונים על הדרך לפתור את הפלונטר, ובדיסקונט הבהירו כי יספגו את נזקי הטעות

טעות אנוש של אחד מעובדי דיסקונט גרעה חמישה מיליון שקל מהנפקת שותפות שור-טק. המקרה יוצא הדופן התרחש בשבוע שעבר בעת ההנפקה של שותפות המו"פ אליה הוזרמו ביקושים של 26 מיליון שקלים מבנקים שונים.
ההזמנות שרוכזו בדיסקונט עבור רכישות יחידות בשותפות - לא הועברו אליה, בעקבות עובד בבנק שלא שידר את הפקודות.

ל"כלכליסט" נודע כי הבנק המרכז של ההנפקה, בנק מזרחי טפחות, אף נתן התראה לדיסקונט ביום רביעי על כך שלא הגיעו מן הבנק הזמנות, אך נענה כי "אין לנו הזמנות". נראה כי אלמנט הזמן במקרה זה היה קריטי: אילו הטעות הייתה מתגלה כבר ביום חמישי (טרם החל המסחר במניות השותפות) ניתן היה, על פי הערכות, לספק את המניות דרך המכרז, אך מאחר שטעות האנוש התגלתה רק היום, בעת שבה מניות השותפות כבר נסחרות בבורסה, נדרשת היערכות מיוחדת.
לכלכליסט נודע כי לאורך היום קיימו הבנק והשותפות דיונים עם רשות ניירות ערך על הדרך בה יוכלו לתקן את טעות המיליונים של העובד. שתי האפשרויות שעומדות על הפרק הן ביצוע הנפקה פרטית מחודשת או רכישה של המניות ש"הועלמו" בטעות על ידי דיסקונט.

3 צפייה בגלריה
ענת גואטה כנס פינטק בנקאות חדשה
ענת גואטה כנס פינטק בנקאות חדשה
ענת גואטה, יו"ר רשות ני"ע
(צילום: אוראל כהן, טל אזולאי, דור מנואל)

דיסקונט: "לקוחות הבנק לא יינזקו"
בדיסקונט מבהירים כי "לקוחות הבנק לא יינזקו ומקבלים את ההקצאה בהתאם לתוצאות המכרז", כלומר את פערי המחירים יספוג הבנק והם ינוכו מהונו העצמי.
שור-טק הונפקה ביום רביעי שעבר, כאשר מטרתה היא השקעה בחברות אינשורטק קטנות ופרטיות טרם הפיכתן לציבוריות. השותפות ביקשה לגייס 36 מיליון שקל אבל היענות חלשה של השוק הביאה את השותפות לגייס 26 מיליון שקל בלבד. עתה, לנוכח העדכון של שור-טק, עולה הגיוס הפוטנציאלי של שור-טק לכמעט 32 מיליון שקל.
השותפים הכלליים בשור-טק, כוללים את עדי צים מנכ"ל אס.אר אקורד ודני נוה יו"ר כלל ביטוח לשעבר, שישמש גם כיו"ר. מתוקף מנגנון השותפות השקיעו השותפים בהנפקה ביום רביעי 5.2 מיליון שקל. על פי מנגנון שקבעה רשות ניירות ערך על כל הון שמושקע בשותפות על ידי גורם חיצוני, בעל השליטה מוסיף 20% מהונו. כלומר על בעלי השליטה היה להוסיף מיליון שקל מהונם על רקע הרכישה של דיסקונט ולהגדיל את השותפות לסכום סופי של כ-33 מיליון שקל.

3 צפייה בגלריה
מימין עדי צים ו דני נוה בעלי חברת ה אשראי ה חוץ בנקאי אס.אר אקורד
מימין עדי צים ו דני נוה בעלי חברת ה אשראי ה חוץ בנקאי אס.אר אקורד
מימין עדי צים ודני נוה, עומדים מאחורי שותפות שור-טוק שהונפקה
(צילום: יח"צ, עמית שעל)
כאמור, השותפות מבקשת להשקיע בחברות בתחום האינשורטק, טרם הן הופכות להיות ציבוריות. בשלב הראשון השותפות אמורה להשקיע בשתי חברות אינשורטק: VESTOO שעוסקת בבינה מלאכותית כדי להעריך סיכונים בתיקי ביטוח ו-GEOX שמבצעת ראייה ממוחשבת לביטוח נכסים. מנכ"ל השותפות הוא רן צרור שכיהן בעבר כראש המטה של מנכ"ל ונשיא טבע העולמית, השותפים האחרים בשותפות הם אנשי העסקים יוסי תמר ושי יצחק ליאור.
על מנת למשוך משקיעים קבע המנהל הכללי שלא ייגבו דמי ניהול בשנה הראשונה בה נסחרת השותפות (פרט למשכורות בעלי המשרה בסך כולל של 1.4 מיליון שקל).

3 צפייה בגלריה
מימין חנן פרידמן ו אורי לוין
מימין חנן פרידמן ו אורי לוין
אורי לוין, מנכ"ל דיסקונט
(צילום: רון קדמי)

בעקבות הזרמת ההון מדיסקונט, החל מהשנה השנייה דמי הניהול האפקטיביים ירדו ל-8.2% לעומת דמי הניהול המקוריים שנאמדו ב-9.8%. זאת, משום שסכום דמי הניהול הקבוע יתחלק על פני סכום של 31 מיליון שקל ולא 26 מיליון שקל.