סגור
תחנת הכוח חגית חברת החשמל תחנת כוח
תחנת הכוח חגית (אלעד גרשגורן)

קרן ההשקעות קיסטון הציגה שיפור חד בתוצאות אגד ותחנת חגית

הרווח מפעילות החברות בהן מחזיקה קרן התשתיות זינק: ההכנסות מתחנת חגית קפצו פי 5 ל-40 מיליון שקל; באגד נרשם שיפור בתוצאות, אך בשלב זה עיקר ההכנסות הולך לפירעון חוב; מנגד, ההכנסות מהערכות השווי של נכסי החברה ירד, ועל כן ההכנסות והרווח הנקי של קיסטון צנחו ב-50%

קרן ההשקעה בתשתיות קיסטון מסיימת את הרבעון הראשון של השנה עם זינוק בהכנסות התזרימיות מהחברות הבנות, בעיקר בשל שיפור חד בתוצאות תחנת הכוח חגית.
באגד, הנכס המרכזי של קיסטון, נרשם ברבעון הראשון של השנה שיפור חד בתוצאות עם עלייה דו-ספרתית ב-EBITDA, אך השיפור בתוצאות וההכנסות מאגד יועדו לפירעון חוב של השותפות המחזיקה בחברה, כך שהתוצאות של החברה לא השפיעו על שורת הרווח של קיסטון ברבעון הנוכחי.
כמו כן, בזרוע האנרגיה המתחדשת של החברה, סאנפלאואר, נרשמה ירידת שווי בגובה 12 מיליון שקל. בתחילת החודש נכנסה הקרן למדד תל-דיב, לאחר שמתחילת השנה חילקה כ-33.5 מיליון שקל בדיבידנד ו-119 מיליון שקל מאז הקמת הקרן ב-2019. ביחס להמשך השנה, בקיסטון צופים לסיים את 2024 עם הכנסות תזרימיות של כ-225 מיליון שקל.
כקרן השקעות, ההכנסות של קיסטון מחולקות לשניים: הכנסות מהערכות השווי השונות לנכסי החברה (נכסי הקרן עומדים על כ-2.8 מיליארד שקל) והכנסות תזרימיות המתקבלות מהחברות בהן קיסטון מחזיקה. ההכנסות התזרימיות, הן הרווח מפעילות החברות בהן מחזיקה הקרן, ובכך משקפות את הפעילות השוטפת של הנכסים. ההכנסות התזרימיות של קיסטון הסתכמו ב-89 מיליון שקל, לעומת 60.3 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה שעברה – עלייה של 47% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה.
עם זאת, בשקלול ההערכות השווי התמונה משתנה. הסיבה לכך היא הצעה להשקעה בחברת טעינת רכבים חשמליים של קיסטון באירופה, Eranovum, שהזניקה את שווי החברה ב-113 מיליון שקל. בכך, ברבעון הראשון של השנה שעברה החברה הקטנה משכה את תוצאות קיסטון למעלה עם סך הכנסות של 164 מיליון שקל. ברבעון הנוכחי, רשמה החברה ירידה בשווי הנכסים, בעיקר בשל ירידה של 12 מיליון שקל בשווי של חברת האנרגיה המתחדשת של קיסטון, סאנפלאואר.
בכך סך ההכנסות של קיסטון הסתכמו ב-71.2 מיליון שקל, ירידה של יותר מ-50% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. כאמור, הירידה נובעת בעיקר מהערכות שווי. הפער המשמעותי בהערכת השווי בשנה שעברה הוביל למה שנראה כירידה ברווח התפעולי והנקי של קיסטון. הרווח התפעולי ירד מ-154 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה ל-57 מיליון שקל ברבעון הראשון. הרווח הנקי ירד מ-110.9 מיליון שקל ל-47.5 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה הנוכחית. עם זאת, להערכת השווי ברבעון המקביל בשנה שעברה הייתה השפעה של 103 מיליון שקל על הרווח הנקי של הקרן.
מגזר האנרגיה הקונבנציונאלית הוא המשמעותי ביותר לקיסטון מבחינת הכנסות תזרימיות, לפחות עד תחילת קבלת הכנסות מאגד. סך הכל לקיסטון אחזקות בשלוש תחנות כוח בישראל: רמת חובב וחגית (16% בכל אחת) ו-IPM עם אחזקה של 34%. תחנת חגית הניבה הכנסות תזרימיות ברבעון של כ-40 מיליון שקל, עלייה חדה מ-8.1 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. תחנת הכוח ברמת חובב רשמה ירידה מתונה בהכנסות התזרימיות לקיסטון לכ-19 מיליון שקל, לעומת 21 מיליון שקל בשנה שעברה, כאשר מ-IPM לא נרשמו הכנסות לקיסטון ברבעון הראשון של השנה. בכך ההכנסות התזרימיות ממגזר התחנות הקונבנציונאליות עמד על 59 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה (מתוך 88.5 מיליון שקל בקרן).
מלבד פעילות האנרגיה הקונבנציונאלית, לקיסטון אחזקות גם במתקן התפלה באשקלון (50%) שהניב הכנסות תזרימיות של 13.5 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה לעומת 11.7 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. בתחום התחבורה, ללא אגד, החברה מחזיקה בקבוצת דרייב (לשעבר המפעיל, 21%) שהניבה הכנסות תזרימיות של כ-16 מיליון שקל, לעומת 11 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.
אגד: שיפור חד בתוצאות
הנכס המרכזי של קיסטון היא חברת אגד. האחזקות של קיסטון באגד המחזיקה בישראל כ-3,280 (אגד היסעים להסעות לפי הזמנה וקווי אוטובוס) אוטובוסים, מוערכות בכ-1.3 מיליארד שקל (יחד עם הנדל"ן של אגד), שמהווים כ-44% מנכסי החברה.
בקיסטון טרם קיבלו הכנסות תזרימיות מאגד, שכן בשלב זה עיקר ההכנסות מהחברה הולך לפירעון חוב של השותפות שרכשה את אגד. עם זאת, באגד נרשם שיפור חד בתוצאות עם הכנסות של כ-1.38 מיליארד שקל ברבעון הראשון של השנה לעומת 1.21 מיליארד שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. ה-EBITDA של פעילות אגד ברבעון הראשון של השנה הגיעה ל-298 מיליון שקל, לעומת 260 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.