גילת טלקום חתמה על הסכם עם בזק להשכרת סיבים במחיר מופחת
גילת טלקום חתמה על הסכם עם בזק להשכרת סיבים במחיר מופחת
לפי ההסכם החברה תשכיר מבזק שימוש ב-18 אלף קווי סיב אופטי לתקופה של 15 שנה, בעסקה בשווי של כ-90 מיליון שקל; ההסכם משקף תעריף של 55 שקל תשלום חודשי לשימוש בקו סיב אופטי לעומת 72 שקל לקו כיום
גילת טלקום שבניהולו של איציק בן אליעזר חתמה על הסכם עם בזק לשכירת השימוש בקווי סיבים אופטיים של החברה בתמורה לתשלום מופחת.
לפי ההסכם גילת תשכיר מבזק שימוש ב-18 אלף קווי סיב אופטי לתקופה של 15 שנה, בעסקה בשווי של כ-90 מיליון שקל, כלומר כ-4,890 שקל לקו.
ההסכם משקף תעריף של 55 שקל (יחד עם עלויות התחזוקה) תשלום חודשי לשימוש בקו סיב אופטי לעומת 72 שקל לקו כיום.
מדובר בהסכם IRU (irrevocable right of use). בהסכמים אלו החברה ששוכרת את השימוש בסיבים האופטיים מתחייבת לשכור כמות מסוימת של קווים לתקופה ארוכה, ובתמורה מקבלת תעריפים טובים יותר מאלו שנקבעים על ידי משרד התקשורת במסגרת פעילות השוק הסיטונאי.
רפורמת השוק הסיטונאי שקידם משרד התקשורת בעשור הקודם (בתחילה ברשת הנחושת ובהמשך בסיבים האופטיים) מאפשרת לחברות תקשורת לעשות שימוש בתשתיות של בזק בתמורה לתשלום חודשי קבוע.
החברות ששוכרות את השימוש בקווים לא מתחייבות לתקופת שימוש כלשהי ויכולות בכל שלב להפסיק את הרכישה. המטרה היא לעודד תחרות בשוק התקשורת ולאפשר ליותר שחקנים להיכנס. מכיוון שעולה חשש שבזק תוכל לקבוע מחיר גבוה שיהפוך את השכרת הקווים ללא כדאית, קובע משרד התקשורת מחיר לשימוש בהם.
הסכמי ה-IRU למעשה מאפשרים לבזק לקבל ודאות עבור השימוש בקווי הסיבים – ולחברות לקבל תעריף מופחת. הסכם IRU משמעותי שביצעה בזק היה עם חברת פרטנר.
כיום בשוק הסיטונאי יש שני מחירים - המחיר שקובע משרד התקשורת בגובה 83 שקל לחודש לקו, ומחיר בפועל שדורשת בזק מהלקוחות בגובה 72 שקל לקו (בהתאם להסכם עם פרטנר).
בשוק התקשורת נשמעה ביקורת על כך שמחירי השוק הסיטונאי גבוהים בצורה משמעותית היום מהמחיר שמשקף את העלויות של בזק בפועל – ובמשרד התקשורת לא עדכנו את התעריפים.
לאחר החתימה על ההסכם ככל הנראה תמשוך גילת טלקום את הבג"צ שהגישה נגד העיכוב של המשרד בהפחתת תעריפי הסיבים האופטיים.