סגור
חנן מור
חנן מור (צילום: אוראל כהן)

חותכת הפסדים: קרן ספירה מכרה מניות חנן מור במיליון שקל

הקרן שהחזיקה בסוף 2022 יותר מ-8% ממניות חנן מור, ירדה השבוע מהחזקה של 6.2% ל-3.6% - בכך חדלה מלהיות בעלת עניין בחברה

קרן ספרה היא אחת מנפגעות ממשבר האמון של השוק בחנן מור. ספרה מכרה ביום ראשון מניות חנן מור בהיקף של כמעט מיליון שקל וחדלה מלהיות בעלת עניין בחברה לראשונה מאז 2019 - הקרן ירדה מאחזקה של 6.2% לאחזקה של 3.6%. שווי האחזקה של ספרה נאמד היום ב-2 מיליון שקל לאחר שבמהלך השנים רכשה מניות חנן מור ביותר מ-19 מיליון שקל.
מניית חנן מור אמנם זינקה היום ב-62.6%, אולם מתחילת השנה צנחה כמעט 90%, על רקע החשש כי חברת הנדל"ן מתקרבת לחדלות פירעון, בשל הקשיים בפרויקט בשדה דב.
קרן ספרה לאורך השנים הייתה אחת מהגופים הבולטים שהחזיקה במניות חנן מור. החברה רכשה את המניות בשני סבבים; הראשון נערך ביוני 2019 ורכשה החברה נתח של 3.5% בקרן מור במחיר של 17.9 שקל למניה ותמורת 8.06 מיליון שקל. הסבב השני התבצע בדצמבר 2022 במסגרתו העלתה ספרה את אחזקתה ליותר מ-8% לפי מחיר של 29.25 שקל למניה ותמורת 11.1 מיליון שקל.
ככלל, זוהי אינה תקופה פשוטה לספרה, קרן הגידור הגדולה בישראל שמנהלת כמיליארד דולר. את אוקטובר, החודש הראשון למלחמה, סיימה אם תשואה שלילית של 7.7% - אך עוד לפני כן, בין ינואר לאוקטובר השנה, רשמה תשואה שלילית של 13%. זאת בהשוואה לירידה של 85% בתל אביב 125.
על פי הדו"ח ששלחה ספרה למשקיעים "לצורך ניהול הפורטפוליו בתנאי אי הוודאות הנוכחיים, הגדרנו את מבנה הפורטפוליו ורמת הסיכון הנגזרת על פי מספר תרחישים אפשריים למלחמה. אנו מעריכים כי תסריט בו היקף המלחמה נשאר בעיקר בגזרה הדרומית של עזה יביא למהלך של תיקון חד בשוק המקומי על ידי הובלה של מניות הבנקים, נדל"ן ועוד מספר ענפים מקומיים. כמו כן, אנחנו ערוכים לאפשרות של הסלמה והתרחבות המלחמה לזירות נוספות על ידי שימוש באופציות הגנה מפני ירידות חדות נוספות".
מבחינת רכישות שביצעה קרן ספרה תוך כדי הירידות, הסבירו מנהלי הקרן כי "אנו מגדלים בהדרגה חשיפה סלקטיבית למספר מניות מקומיות בתמחורים אטרקטיביים כמו חברות הביטוח, בנקים ומניות גז. לדוגמה, מניית בנק לאומי ירדה בכ-20% מתחילת המלחמה ומגלמת פגיעה חמורה וארוכת טווח בעסקים השוטפים. מניית הבנק נסחרת ב-25% מתחת להון העצמי למרות ביצועים עסקיים טובים ותשואה שוטפת דו ספרתית על ההון.
מניית פתאל ירדה גם היא ב-17% מתחילת המלחמה למרות שישראל מהווה רק כ-20% מהרווחיות הכוללת של החברה ולמרות התחזקות היורו בשיעור של 5% מתחילת המלחמה (אירופה מהווה כ-80% מרווחיות החברה). למרות היקף הפגיעה הכלכלי המשמעותי בטווח הקצר אנחנו משוכנעים כי מאפייני הכלכלה המקומית יאפשרו חזרה לתווי צמיחה חד ומהיר בתום המלחמה".