לאחר שנתוני האינפלציה עמדו בתחזיות: נסיגה בדולר, נסחר ב-3.74 שקלים
לאחר שנתוני האינפלציה עמדו בתחזיות: נסיגה בדולר, נסחר ב-3.74 שקלים
מדד המחירים של יולי עלה ב-0.3%; הדולר נחלש בכ-0.5% מול המטבע המקומי, כשמוקדם יותר הבוקר זינק עד ל-3.775 שקלים, שיא מאז התפרצות הקורונה במרץ 2020; הבנק המרכזי של רוסיה הקפיץ את הריבית ל-12%
לאחר שנתוני האינפלציה עמדו בתחזיות, הדולר יורד ב-0.6% (מול היציג היום) ונסחר בסביבת 3.74 שקלים; היורו נחלש ב-0.6% ל-4.09 שקלים.
מדד המחירים של יולי עלה ב-0.3%, בדומה לתחזיות בשוק כאמור - האינפלציה השנתית ירדה ל-3.3%, לעומת 4.2% בחודש יוני.
הדולר נסחר אתמול ב-3.775 שקלים, שיא של שלוש שנים וחצי - הפעם האחרונה שבה נסחר הדולר ברמות של יותר מ-3.75 שקלים הייתה ב-18 במרץ 2020, יום לפני שהמטבע צנח ביותר מ-3% בעקבות התפרצות הקורונה.
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות, כתב היום שאשרור דירוג החוב של מדינת ישראל על ידי סוכנות פיץ' השפיע אתמול על שער השקל באופן מידי, אך השער התמתן בהמשך. מנחם הוסיף כי הכותרות התקשורתיות תמיד עומדות ברקע למסחר בשוק המט"ח אך ציין שני סייגים. "האחד, אמנם השקל מפוחת כנגד הדולר, אך נכון לאתמול שער השקל הנומינלי של השקל עדיין חזק יותר בכ-2% בהשוואה לרמתו בתחילת יולי. בנק ישראל בוחן את מדיניותו גם לפי שיקול זה.
"השני, אם וככל שהפיחות המהיר הנוכחי יימשך, הסיכוי שבנק ישראל יראה בכך התפתחות שאינה מתיישבת עם היסודות הכלכליים יגדל, מה שעשוי לקרב מהלך מצדו במתכונת של מכירת מט"ח מיתרותיו. אם וכאשר יינקט מהלך כזה, הסיכוי לתפנית מהירה בשער השקל גדל אף הוא".
עוד כתב מנחם כי בנק ישראל מציין שוב ושוב את מחויבותו החד-משמעית להיאבק בלחצי האינפלציה. "זה זמן שהוא מזהה את שער החליפין הנוכחי של השקל כנגד הדולר כפיחות יתר של 10% לפחות, אך השער לא חרג בהתנהלותו מרצועה (רחבה, אמנם) של 3.75-3.55. אם הפיחות הנוכחי יימשך, בטח אם יואץ, סביר שהוא לא יהיה סובלני לנושא".
בשווקים הבינלאומיים מטפס היורו ב-0.2% מול הדולר, וצמד המטבעות נסחרים ברמה של 1.092 דולר ליורו.
הבנק המרכזי של רוסיה הקפיץ היום את הריבית ב-3.5% ל-12% בתום פגישת חירום שנקבעה בעקבות הצניחה החדה בימים האחרונים בשווי הרובל. הריבית עמדה לפני כן על שיעור של 8.5%. המטבע הרוסי צנח אתמול במהלך המסחר לשפל של 17 חודשים של 102 רובל לדולר. היום נסחרים צמד המטבעות ב-97.29 רובל לדולר.
ביפן מטפס הדולר ב-0.1% מול הין לרמה של 145.4 ין לדולר, ברקע הצמיחה החדה מהצפוי במדינה. התוצר המקומי הגולמי ביפן צמח ב-1.5% ברבעון השני של השנה לעומת הרבעון הראשון, וב-6% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. בשוק ציפו לצמיחה חודשית של 0.8% ולצמיחה שנתית של 3.2%.
מול הדולר האוסטרלי נסחר המטבע האמריקאי ביציבות, על 0.64 דולר אוסטרלי לדולר ארה"ב, לאחר שהבנק המרכזי, הריזרב בנק אוף אוסטרליה, חשף את פרוטוקול הפגישה המוניטרית של אוגוסט, שבה הותיר את הריבית בשיעור של 4.1%, בניגוד לציפיות.