סגור
מימין רונן אגסי ו שלמה אליהו
מימין: רונן אגסי ושלמה אליהו ( צילום: מיה כרמי-דרור, עמית שעל )

בלעדי
ללא ועדת איתור: סוכמו תנאיו של רונן אגסי כמנכ"ל מגדל

בתום רצף של פגישות חשאיות, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי סיכם את תנאי העסקתו עם בעל השליטה במגדל ביטוח שלמה אליהו ועם חנן מלצר, יו"ר החברה־האם. המינוי של אגסי כפוף לאישור רשות שוק ההון. אליהו ומלצר מנסים לאשר גם את מינוי יוסי בן־ברוך ליו"ר מגדל ביטוח

מנכ"ל שביעי למגדל ביטוח ב־10 שנים: ל"כלכליסט" נודע כי רונן אגסי, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, נמצא על סף מינויו למנכ"ל החדש של מגדל ביטוח. עוד נודע, כי עיקרי תנאי העסקתו סוכמו שלשום בשעת ערב מאוחרת, בתום סדרת פגישות חשאיות שקיים אגסי עם בעל השליטה שלמה אליהו ושיחות שניהל עם יו"ר החברה־האם מגדל אחזקות, השופט העליון לשעבר חנן מלצר.
המינוי כפוף לאישור רשות שוק ההון ודירקטוריון מגדל ביטוח, שבראשו מכהן היו"ר הזמני כרמי גילון. העובדה שאגסי נבחר עוד לפני שמונתה ועדת איתור עלולה להפריע לאישור המינוי. כך או כך, המנכ"ל הבא יהיה השביעי בתקופתו של אליהו כבעל שליטה, שהחלה ב־2012.
עבור אליהו, מינוי אגסי הוא בגדר הגשמה של שאיפה אישית. הוא רצה למנות אותו כבר לפני כשנה, בעוד יפתח רון־טל, היו"ר שהתפטר החודש, תמך במועמד אחר — דבר שהוביל למינוי שגיא יוגב כמועמד של פשרה. גם הלחצים שהופעלו על אגסי בלאומי לא סייעו. גם יוגב התפטר החודש, ובכך נהפך למנהל ה־14 שעוזב בתקופת אליהו.
כאמור, באופן רשמי אמור מינויו של אגסי לעבור אישור של ועדת איתור של מגדל ביטוח שעוד לא הוקמה, אבל ייתכן שלא יהיה צורך בהליך שכזה, משום שאגסי התייצב בפני ועדת האיתור שהוקמה בסיבוב הקודם, כשהיה אחד מבין שלושת המועמדים הסופיים. באותה עת ליוותה את ההליך חברת ייעוץ חיצונית שתמכה במינוי יוגב.
במקביל מנסים אליהו ומלצר להוביל למינוי יוסי בן־ברוך, מנכ"ל מגדל אחזקות, ליו"ר מגדל ביטוח. רשות שוק ההון הסתייגה מהמהלך, שכן בן־ברוך מזוהה עם אליהו, מאחר שכיהן כסמנכ"ל הכספים במגדל ביטוח. ייתכן שהרשות תאשר את המינוי במסגרת עסקת חבילה עם מינוי אגסי, שנחשב מנהל דומיננטי.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", לאחר התפטרות רון־טל אליהו ביקש למנות את מוטי רוזן ליו"ר — תפקיד שבו כיהן למשך רבעון אחד בשנה שעברה — אולם הצדדים עוד מנהלים מחלוקת על 2.5 מיליון שקל פיצויים שרוזן דורש על אותה תקופה, והדבר מנע את מינויו.
אגסי מונה בתחילת 2021 לתפקיד מנהל החטיבה העסקית בבנק לאומי בידי חנן פרידמן, שהתיישב באותה עת על כס המנכ"ל. קודם לכן שימש אגסי כיו"ר לאומי שוקי הון, ולפני יותר משנתיים עלה שמו כמועמד שניסו לקדם בעלי מניות בכלל ביטוח — בראשות משפחת ארקין ואייל לפידות — לתפקיד המנכ"ל, במקומו של יורם נוה. המהלך נכשל גם בשל התערבות הממונה על שוק ההון דאז משה ברקת, שמינה שופט בודק לאירוע.
קבוצת מגדל, אליהו ומלצר מצויים בעיצומו של עימות מול רשות שוק ההון, שבראשה עומד כעת עמית גל כממלא מקום. לפני כשלושה שבועות שלח גל מכתב חריף למגדל, על רקע עזיבת רון־טל ואי־היציבות הכללית במכתב הבהיר גל שהוא שוקל לעשות שימוש בסמכויות שלו, כולל שינוי היתר השליטה.
במילים אחרות, הוא איים לקחת מאליהו את השליטה ולמנות נאמן לחברה. במכתב לאליהו ולדירקטוריונים של מגדל אחזקות ומגדל ביטוח, נכתב כי לפי עמדת הממונה "הכשלים והליקויים המאפיינים את הממשל התאגידי של מגדל ביטוח מזה תקופה, לצד התחלופה הרבה בצמרת, מעצימים את חוסר היציבות הניהולית המשמעותי בחברה".
גל ציין במכתבו, כי על מנת לסיים את תחלופת בעלי התפקידים, הממונה עשוי לדרוש גם למנות יו"ר למגדל ביטוח לתקופה של שלוש שנים לפחות. כמו כן, הוא עשוי לבסס הפרדה מבנית בין חברת האחזקות והחברה־הבת מגדל ביטוח, ולהטיל מגבלות נוספות.
במגדל השיבו למכתב בטענה כי הממונה אינו חשוף לכל המידע על אודות המתרחש בחברה. מגדל מוכנה לתנאי שהציב גל של הבטחת שלוש שנות הכהונה ליו"ר הבא, אבל לגבי התנאים האחרים היא מנהלת דיונים מול הרשות, וסבורה כי אין מקום לסנקציות שמבקשת הרשות להטיל עליה.