בלעדיפימי סיכמה את תנאי רכישת השליטה בביולב בשווי 290 מיליון שקל
בלעדי
פימי סיכמה את תנאי רכישת השליטה בביולב בשווי 290 מיליון שקל
הקרן שבניהול ישי דוידי תרכוש 51% מחברת המעבדות לבטיחות המים וענף המזון, ומייסדי החברה יישארו בה. עם זאת, קופת החברה מכילה כמה עשרות מיליוני שקלים, שיחולקו כדיבידנד לפני השלמת העסקה, מה שיפחית את שווי הרכישה
עסקת רכישת השליטה בחברת ביולב (bio-lab) תיחתם השבוע. לכלכליסט נודע כי קרן פימי הגיעה להסכמות עם בעלי החברה על תנאי רכישת השליטה כאשר פימי, בניהולו של ישי דויד תרכוש 51% ממניות החברה במחיר שישקף שווי של 290 מיליון שקל לביולב, אבל שווי זה כולל עשרות מיליוני שקלים, בהיקף לא ידוע, שמצויים בקופת החברה ושרובם צפוי להיות מחולק כדיבידנד עוד לפני העסקה, כך שמשווי הרכישה יש להפחית את המזומן שיימשך כדיבידנד לפני השלמת העסקה.
פימי תרכוש את המניות מידי מייסדי החברה, ד"ר מאיר ארנפרוינד וד"ר לאו סמואל, כ־23% מכל אחד - המייסדים, כאמור, שצפויים להישאר בחברה - ו־5% נוספים שהם כל המניות שבידי ד"ר ז'אן הילדסהיים.
ביולב הוקמה לפני קצת יותר מ־40 שנה על ידי ארנפרוינד וסמואל (47.5% כל אחד מהם) והיא פועלת בתחום שירותי בטיחות מזון ומים לענף המזון והמלונאות בארץ. החברה מייצרת חומרים כימיים מורכבים ברמת טיהור גבוהה לחברות פארמה, לחברות ביוטכנולוגיה וליצרנים בתחום המיקרו־אלקטרוניקה, וכן למעבדות מחקר. על הלקוחות שלה נמנים מפעלי מזון, חברות קייטרינג, בתי מלון, מסעדות, אולמי שמחות, בתי קפה וירידי מזון.
בתחום המים לביולב יש מעבדות לדיגום מי בריכה וג'קוזי, מי שתייה, מי מקוואות דיאליזה ועוד. מדובר בעיקר בבדיקות לגילוי חיידקי ליגיונלה שמהווים סכנה לבריאות הציבור ונדרשת בדיקה לבדיקת הימצאותם בבתי מלון, מסעדות, מקוואות ועוד. המוצרים של ביולב משמשים את הלקוחות כחומרי גלם ובאפיון בחינה ובקרה של תהליכי ייצור מורכבים.
ביולב מייצרת גם חומרים וציוד מתכלה בתחום הביולוגיה המותאמים על ידי צורכי הלקוחות. בשני מפעלי החברה, בירושלים ובקריית גת - שנמצא בשלבי סיום הקמה - מועסקים 200 עובדים. בנוסף לחברה יש גם מפעל בצרפת וחברות־בנות בהולנד ובהודו.
בפימי רואים בתחומי הפעילות של ביולב פוטנציאל צמיחה גבוה ומעריכים כי עסקה לרכישת החברה תיחתם במהלך השבועות הקרובים. אם העסקה תחתם, ביולב תהיה החברה ה־32 בפורטפוליו של פימי והרכישה ה־102 שלה. בניגוד למנהגה, פימי הודיעה על המגעים לרכישת השליטה בביולב כבר במרץ השנה וזאת על רקע הערכות כי עובדי החברה מודעים למהלך, ובנוסף, על פי הערכות, כדי לנסדל את התהליך ולמנוע מגעים עם גורמים אחרים.
הרכישה של ביולב מתאימה לפרופיל העסקים של פימי, שבשנים האחרונות רכשה כמה חברות תרופות וביולוגיה. הכנסות ביולב מוערכות ב־250 מיליון שקל וה־EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) מוערך ב־50 מיליון שקל בשנה. בפימי מעריכים שפעילות ייצור החומרים המורכבים לתעשיית הכימיה הרפואית היא בעלת פוטנציאל צמיחה גבוה, שכן ביולב מחזיקה בו נתח שוק זניח.
פימי מצויה בהילוך גבוה של רכישות ובעוד כחודש היא צפויה לחתום על העסקה לרכישת השליטה בחברה מרעום דולפין. המשא ומתן שמתנהל מול מרעום דולפין נחשף במאי בכלכליסט. מדובר בחברה לייצור ציוד בטחוני טקטי לכוחות הביטחון ולצרכנים פרטיים. ציוד זה כולל, בין היתר, אפודים מתקדמים, קסדות טקטיות, מנשאים ורצועות לנשק. פימי צפויה לרכוש 50% ממניות מרעום דולפין תמורת כ־50 מיליון שקל מידי המייסדים יריב שגיא, עודד ברוש ואילן גוריון, יוצאי סיירות שיפגשו באקזיט של 150 מיליון שקל.
מרעום דולפין שפועלת מאלון תבור סיפקה לצה"ל עד היום עשרות אלפי יחידות של מדים טקטיים מגוונים שפיתחה. כמו כן, היא משמשת כספקית ציוד למשטרה, מג"ב וליחידות מיוחדות, וכן לצבאות במערב אירופה ובאסיה.
פימי, קרן ההשקעות הגדולה בארץ, שביצעה רכישות של כ־7 מיליארד דולר מאז הוקמה ב־1996, נמצאת בהילוך גבוה של רכישות ועד סוף השנה צפויה לחתום על שתי עסקאות נוספות לפחות. לאחרונה השלימה גם את רכישת השליטה המשותפת בחברה הבורסאית פייטון.