סגור
העיתון הדיגיטלי
17.04.25
ECA_001_v5
אבי לוי בעל השליטה בלהב אל.אר
אבי לוי בעל השליטה בלהב אל.אר. הרוויח פי 4 על ההשקעה בלהב אר.אל (צילום: עמית שעל)

להב אל.אר עם רווח שיא אשתקד, מתכוננת להנפקת דלק ישראל

חברת האחזקות סוגרת את השנה עם רווח של 161 מיליון שקל; "אני מאוד מאמין ואוהב את הבורסה", אמר יו"ר להב אבי לוי לכלכליסט; לדבריו "הבורסה יוצרת נגישות למימון מהיר וזול יחסית לבנקים, ללא הרבה פרוצדורה ובעיות. נגישות למזומנים מאפשרת לבצע עסקאות יותר מהר"

להב אל.אר, חברת האחזקות של אבי לוי ואלי להב, סגרה את 2024 ברווח שיא של 161 מיליון שקל לעומת 102 מיליון ב־2023. בדו"חות שפירסמה אתמול אישרה החברה את הידיעות על כוונתה להנפיק בבורסה את דלק ישראל, לצד החברה האחות דלק נכסים.
"אני מאוד מאמין ואוהב את הבורסה", אמר לוי לכלכליסט. "הבורסה יוצרת נגישות למימון מהיר וזול יחסית לבנקים, ללא הרבה פרוצדורה ובעיות. נגישות למזומנים מאפשרת לבצע עסקאות יותר מהר. לבורסה יש השפעה דרמטית על התנהלות של חברה וצמיחה וגם עוזרת לממשל תאגידי ונהלים".

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

להב פועלת בכמה תחומים: התחום המרכזי הוא נדל"ן בגרמניה וישראל – מרכזי מסחר שכונתיים בגרמניה וכן מחזיקה באמצעות דלק נכסים ב־55 מתחמי תדלוק שאותם היא משכירה לדלק ישראל. תחום נוסף הוא הדלק, באמצעות דלק ישראל שמפעילה רשת תחנות תדלוק וחנויות נוחות ומחזיקה ברשת ברגר קינג (87%) ורשת מועדוני זאפה (30%) יחד עם קבוצת איוונטים. התחום השלישי הוא אנרגיה מתחדשת באמצעות פריים אנרג'י והתחום הרביעי מיחזור אשפה והטמנה באמצעות חברת מפע"ת.
הכנסות החברה ב־2024 הסתכמו ב־658 מיליון שקל, עלייה של 18% לעומת 2023 שנבעה מעלייה של 68% בהכנסות החברות הבנות כתוצאה משיערוכים.
פעילות הנדל"ן להשקעה הניבה הכנסות של 10 מיליון שקל, האנרגיה המתחדשת 24 מיליון שקל, הפסולת 390 מיליון שקל, 4.5 מיליון שקל תרמו שיערוכים של הנכסים בגרמניה, ו־198 מיליון שקל הם חלק הקבוצה ברווחי חברות כלולות. 26.7 מיליון שקל הגיעו מהכנסות מימון כתוצאה מריביות להלוואות שהעמידה החברה לחברות מוחזקות וריביות מפקדונות בנקאיים.
דלק ישראל תרמה 27 מיליון שקל מהרווח, דלק נכסים 25 מיליון שקל, מפעת 10 מיליון שקל, הפעילות בגרמניה 100 מיליון שקל והאנרגיה הירוקה 5 מיליון שקל.
הדו"חות התפרסמו ביום שאחרי צניחות של יותר מ־3% במדדים המובילים בבורסה. להב אר אל נסחרת בשווי 1.16 מיליארד שקל. לוי, שמורווח פי 4 על ההשקעה (מחזיק ב־41% מהמניות) אומר כי הוא אופטימי.
האם הירידות הן בעיקר בגלל ההוראה של בנק ישראל לשוק הנדל"ן?
לוי: "לא. השוק לא אוהב חוסר ודאות, וכך היה גם עם ההפיכה המשטרית ב־2023. הסיטואציה חוזרת עכשיו וכשעושים דברים באופן חד צדדי זה לא טוב למשק ועלול להביא להורדת דירוג האשראי. הירידות נבעו מחרדה שהזרים ימשכו את הכספים חזרה".
המצב יכול גם לעכב את ההנפקות?
"חד משמעית. בשוק לא חזק יהיה קשה להנפיק חברות חדשות וזה ישפיע גם עלינו. דלק נכסים הוקמה לפני 4 שנים. פיצלנו אותה מדלק ישראל והיום יש לה עתודות קרקע והיא חברת נדל"ן לכל דבר.ההון של דלק נכסים הוא 830 מיליון שקל לעומת 400 מיליון לפני ארבע שנים. חברות מקבילות בשוק נסחרות במכפיל 1.2 על ההון ואני מקווה שנוכל להנפיק בשווי הזה. דלק ישראל חברה רווחית ונזילה שאנחנומנסים למצוא לה עוגן נוסף לדלק".
מאז רכישת דלק ישראל מיצחק תשובה קיבלה להב מדלק ודלק נכסים דיבידנדנים של 375 מיליון שקל.
הרווחים שלכם מתבססים בעיקר על שיערוכים.
"אז מה? שיערוך זה גם אמיתי. זה לא ששינינו שיעורי היוון אלא כי השבחנו נכסים והשכרנו במחיר יותר גבוה. הבנקים בגרמניה אוהבים אותנו ומעניקים לנו מימון נוח. רק אתמול רכשנו שלושה נכסים ב־10.7 מיליון אירו".
דלק שרכשה את ברגר קינג לא רווה נחת מהרכישה. הכנסות ברגר קינג ב־2024 הסתכמו ב־41 מיליון שקל והחברה רשמה הפסד של 15 מיליון שקל (חלקה של דלק) והיא סובלת מגירעון של 50 מיליון שקל בהון. זאפה סובלת מגירעון של 23 מיליון שקל בהון, וזהו גם ההפסד שלה ב־2024.
"היו לנו חילוקי דעות עם איוונטים אבל הגענו איתם להבנות. אני מקווה שבעוד שנה זאפה תהיה רווחית. היא מותג חזק בבידור הישראלי עם בעיה של ניהול שמשכה אותו למטה. עם הניהול החדש נגיע למקומות יותר טובים", אמר לוי. "בברגר קינג היתה בעיה עם הסניף הכי גדול בנתב"ג שנסגר לשנתיים במלחמה. אנחנו נשפר חוזי שכירות בעייתיים ונפתח 10 סניפים חדשים ואני מקווה שזה יביא לשיפור".