סגור
מימין: מנכ"ל רימון יוסי אלמלם  ו אהרון שפירא
מימין: יוסי אלמלם, מנכ"ל רימון, ואהרון שפירא, מבעלי פח תעש (צילום: דוד מוסקוביץ)

בלעדי
המשבר באינטל עלול לטרפד את רכישת 50% מחברת פח תעש בידי קבוצת רימון

הקשיים של ענקית הטכנולוגיה, שהיא לקוחה מהותית של פח תעש וביטלה עבודות שהזמינה ממנה, גרמו לקבוצת רימון לנסות להפחית את שווי פח תעש בעסקה, שעמד על 200 מיליון שקל לפי מזכר ההבנות שנחתם באפריל 

משק כנפי האינטל: לכלכליסט נודע כי העסקה שבמסגרתה חברת רימון הבורסאית רוכשת 50% מחברת פח תעש לפי שווי של 200 מיליון שקל, עשויה להגיע לכדי פיצוץ בקרוב.
העסקה, שמזכר הבנות לגביה נחתם באפריל האחרון, לא מתגבשת לכדי הסכם מחייב. זאת, על רקע הקשיים של ענקית הטכנולוגיה אינטל, שבימים אלו בוחנת מחדש את התוכניות השונות שלה, כולל התוכנית להקים מפעל חדש בישראל - מה שעלול לפגוע באופן מהותי בחברת פח תעש, שעוסקת בפיתוח וייצור טכנולוגיות לטיפול באוויר ובאוורור תעשייתי. משום כך, ברימון בוחנים מחדש את רכישת המניות תמורת 100 מיליון שקל.
אינטל מוציאה לפועל בימים אלו שורה של מהלכים, כולל קיצוץ בכוח האדם, מה שעתיד להוביל לפיטורים של עד 1,000 מ־11.7 אלף עובדיה בישראל. כמו כן, אינטל החליטה לפצל את פעילות הייצור מתוכה לחברה־בת נפרדת, וכן דווח כי קוואלקום פנתה אליה במטרה להשתלט על החברה.
אינטל כבר הקפיאה ביוני האחרון את הרחבת המפעל החדש בקרית גת בהשקעה כוללת של 25 מיליארד דולר. ההחלטה היא בעלת משמעות למספר קבלני משנה, דוגמת לסיכו הבורסאית שדיווחה כי ההחלטה תשפיע על עבודות בהיקף של 90 מיליון שקל שאינטל הזמינה ממנה. אינטל היא לקוח מהותי של פח תעש. ככל הידוע, אינטל הזמינה מפח תעש 16 יחידות בהתאמה אישית בהיקף של 170 מיליון שקל, וכן הזמינה ממנה פרויקט של תעלות אוויר למפעל בסכום של כ־300-400 מיליון שקל. מעבר לכך, נכון ל־2022, אינטל ביצעה מהחברה עוד שורה של הזמנות ב־11 מיליון שקל. לשם המחשת המהותיות, מחזור המכירות השנתי של פח תעש עומד על כ־300 מיליון שקל.
ככל הידוע, המגעים עם רימון עדיין מתנהלים, אולם בשל המצב הנוכחי של אינטל, ברימון שואפים להפחית את השווי של פח תעש בעסקה, ולא ברור אם בפח תעש יסכימו לכך. אסייאג יועצים מלווים את פח תעש בעסקה.
ב־2020 נחתמה עסקה לרכישת השליטה (70%) בפח תעש בידי תדיראן שבשליטת משה ממרוד תמורת 100 מיליון שקל; אך ממרוד ביטל את העסקה חודשיים לאחר מכן. ההסכם שבוטל גזר לפח תעש שווי של 142 מיליון שקל. כלומר, השווי בעסקה מול רימון גבוה ב־45%.
כיום הבעלים של פח תעש, שהוקמה לפני 50 שנה, הם השותפים אהרון שפירא ואבי כהן. החברה צמחה באמצעות רכישות של חברות שונות, שהפכו לחברות־בנות, בהן מגדלי קרור, ירושלמי, אסא קרור, זוקוטק ושבח. רימון אמורה לרכוש את חלקו של שפירא בחברה וכהן ישאר וינהל אותה. בנוסף, שפירא יוכל למשוך מהקופה מענק של 20 מיליון שקל לפי נתוני ה־EBITDA של החברה בשנים 2027-2025.