סגור

ממשיך להתרחב: יריב לרנר רוכש את השליטה בחברת הפודטק פליינג ספארק

איש העסקים, שמחזיק בין היתר במניות Wecom, נגב קרמיקה ורשת בתי הקפה לנדוור, ירכוש 26% ממניות פליינג ספארק תמורת 5.7 מיליון שקל ובהנחה של 57% על מחיר המניה. מתחילת השנה צנחה מניית פליינג ספארק ב־76%, ולדו"חותיה צורפה הערת עסק חי. המייסד ובעל השליטה הנוכחי ערן גרוניך יירד לאחזקה של 12%

איש העסקים יריב לרנר צפוי להפוך בקרוב לבעל השליטה בחברת הפודטק פליינג ספארק. החברה תקצה ללרנר 2.1 מיליון מניות, שיהוו 26% מהון המניות של פליינג ספארק, תמורת 5.7 מיליון שקל, ובהנחה של 57% על מחיר המניה. לרנר הוא מבעלי חברת הסלולר Wecom, נגב קרמיקה, קווינקו שמפעילה בתי מלון ובתי קזינו ביוון ובקמבודיה, חברת ההסעדה פודהאוס־שולץ ורשת בתי הקפה לנדוור. בנוסף לכך בספטמבר הוא רכש 15% ממניות חברת הקנאביס הרפואי פארמוקן.
פליינג ספארק, שבעל השליטה בה כיום הוא ערן גרוניך (31%), הונפקה למסחר בתל אביב במרץ 2021, ומפתחת ומייצרת חלבון אלטרנטיבי מזחלי זבובים. לצדו של גרוניך גם קבוצת שטראוס מחזיקה ב־24% מהמניות. החברה, שטרם רשמה הכנסות משמעותיות מפעילותה, ולדו"חותיה הכספיים האחרונים הוצמדה הערת "עסק חי" מקדמת את המעבר לשלב מסחרי ומקימה מפעל ייצור ראשון בתאילנד.
פליינג ספארק דיווחה בסוף השבוע האחרון כי לרנר צפוי לרכוש מניות בסכום של 5.7 מיליון שקל ולהחזיק, לאחר דילול מלא, ב־26% מהון המניות שלה. לרנר יחליף למעשה את בעל השליטה הנוכחי ערן גרוניך, המכהן כיום גם כמנכ"ל החברה.
פליינג ספארק תקצה ללרנר 728 אלף מניות כהקצאה פרטית, שיהוו 16.6% מהון המניות של החברה, בתמורה ל־1.5 מיליון שקל, המשקפים מחיר של 2 שקל למניה, בהנחה של 57% ממחיר המניה ביום המסחר האחרון (4.68 שקל למניה, 13 באוקטובר). בנוסף לכך תקיים פליינג ספארק, שהון המניות הנוכחי שלה עומד על 3.7 מיליון מניות, הנפקת זכויות לבעלי המניות שלה, ותקצה להם 5 מיליון מניות נוספות במחיר דומה של 2 שקל למניה, ובתמורה שעשויה להגיע ל־10 מיליון שקל. גרוניך, שמחזיק כיום ב־31% ממניות החברה, יעביר ללרנר את מלוא זכויותיו בהנפקה זו, ולרנר ירכוש את המניות האלה בתמורה ל־4.2 מיליון שקל. שטראוס גרופ תרד בעקבות המהלך לאחזקה של 17%, וגרוניך יירד מאחזקה של 31% ל־12% בלבד.
פליינג ספארק, שמנייתה צללה ב־76% מתחילת השנה, מייעדת את תמורת ההנפקה למימון פעילותה השוטפת, ובעיקר להשלמת המעבר לשלב המסחרי, תוך מיקוד בהשלמת המפעל בתאילנד ותחילת ייצור מסחרי.
החברה הזהירה את בעלי המניות שלה כי אם הצעת הנפקת הזכויות לא תאושר באספת בעלי המניות שצפויה לדון בה בחודש הבא, תמורת ההקצאה הפרטית ללרנר (1.5 מיליון שקל, כאמור) לא תספיק למימון צורכיה המידיים והיא תידרש לאתר באופן מידי חלופות מימון אחרות.

1 צפייה בגלריה
יריב לרנר
יריב לרנר
יריב לרנר. יחליף בפליינג ספארק את בעל השליטה הנוכחי ערן גרוניך
(צילום: יח"צ)

פליינג ספארק הונפקה למסחר בבורסה בתל אביב במרץ 2021 לפי שווי של 80 מיליון שקל, לפני הכסף, וגייסה בהנפקה 24 מיליון שקל. בסוף חודש יולי האחרון היא הגיעה לשווי שיא של 91 מיליון שקל, אך מאז איבדה 81% משווייה, כאשר רק במהלך חודש ספטמבר נפלה ב־72%. במהלך אותו החודש היא הודיעה על גיוס 1.7 מיליון שקל בהנפקת מניות, אך לאחר מספר ימים דיווחה על ביטול ההנפקה ונימקה זאת במצב בשווקים, היקף ההזמנות שהתקבל בהנפקה וכדי לאפשר להנהלה לאתר חלופות גיוס הון אחרות.
פליינג ספארק נסחרת כיום לפי שווי של 17 מיליון שקל בלבד. לחברה עדיין אין הכנסות מפעילותה, ובמחצית הראשונה של השנה היא רשמה הפסד תפעולי של 5 מיליון שקל, ולדוחותיה הכספיים האחרונים הוצמדה הערת "עסק חי". לאור מצבה הכספי היא הודיעה על תוכנית התייעלות שבעיקרה צמצום כוח אדם ובחינת האפשרות לעזוב את משרדי החברה ומרכז המו"פ הנוכחיים שלה בעיר רחובות. כמו כן גייסה 1.5 מיליון שקל בהלוואות בעלים, ואף דיווחה על מזכר הבנות לגיוס הלוואה של עד 2.5 מיליון דולר מחברת המזון התאילנדית Mitr Phol, למשך שנתיים שבסופן האחרונה תוכל להמירה במניות פליינג ספארק, לפי מחיר מניה מינימלי של 19.3 שקל למניה, הגבוה ב־11% ממחיר המניה הנוכחי, ובהנחה של 20% מכך.