בלעדי רשות ני"ע עורכת בדיקה מקיפה של האירועים בהאב סקיוריטי
בלעדי
רשות ני"ע עורכת בדיקה מקיפה של האירועים בהאב סקיוריטי
הבדיקה של הרשות התגברה בימים האחרונים על רקע הדיווח כי חברת הסייבר שכרה משרד חקירות כדי לבדוק חשד לשימוש אישי בכספי החברה על ידי המנכ"ל הקודם והמייסד אייל משה. הרשות בודקת גם את מעורבותו של אלי רייפמן בהאב סקיוריטי
רשות ני"ע מבצעת בדיקה מקיפה סביב ההתנהלות של חברת האב סקיוריטי (Hub Security), כך נודע ל"כלכליסט". אמנם כיום חברת הסייבר הישראלית נסחרת בבורסת נאסד"ק האמריקאית בלבד, אבל היא עוד מדווחת בבורסת תל אביב כחברה מחוקה, וחלק מהאירועים הנבדקים התרחשו בתקופה שבה האב סקיוריטי נסחרה בתל אביב בלבד.
עוד נודע כי הבדיקה של הרשות מתבצעת זה כמה שבועות והתגברה בימים האחרונים, גם על רקע הדיווח על חקירה שהזמינה החברה בשל חשד לכאורה הנוגע לשימוש אישי בכספי החברה על ידי המנכ"ל הקודם והמייסד אייל משה. החשד לשימוש בכספים נחשף לראשונה ב"כלכליסט". בעקבות הפרסום דיווחה על הקמת ועדה בלתי תלויה שתבדוק את הדו"ח שהכין משרד החקירות לגבי הכספים המדוברים.
במסגרת הדיווח של האב סקיוריטי לבורסה התברר כי היקף הכספים שנבדקים עומד על 2.5 מיליון שקל. לפי החשד, חלק מהסכום שימש את אייל משה לשיפוצים בבית שרכש בכרם התימנים בתל אביב.
בראש הוועדה שהקימה החברה עומד יו"ר איגוד החברות הציבוריות אילן פלאטו, ואחד החברים בה הוא פרופ' ברק אורבך, שנחשב מומחה לרגולציה אמריקאית. כיועצים משפטיים לוועדה שכרה החברה את עו"ד ערן שחם־שביט, לשעבר היועץ המשפטי של מחלקת חקירות ברשות ני"ע, ושותפו עו"ד גיא נאמן.
נושאים נוספים שבודקת הרשות נוגעים לסימני השאלה סביב המעורבות לכאורה בהאב סקיוריטי ובפעילותה מצד אלי רייפמן, שהיה בעל השליטה באמבלייז. הרשות בודקת גם אם יש קשר בין רייפמן לבין אחד המשקיעים בחברה במסגרת גיוס ה־PIPE שערכה במסגרת המיזוג שלה לספאק אמריקאי, שהכניס אותה לבורסת נאסד"ק. מדובר בקרן ההשקעות MOFO הולדינגס שאותה מנהל משה שלייסר.
רייפמן היה ממייסדי חברת הטכנולוגיה אמבלייז ונחשב בזמנו ל"ילד פלא" בהייטק הישראלי, אך בהמשך נקלע לחובות, הוכרז כפושט רגל והסתבך בפלילים. ב־2011 הורשע רייפמן בעבירות של זיוף וקבלת דבר במרמה ונשלח למאסר של ארבע שנים.
רשות ני"ע בודקת גם את הדיווחים לבורסה של החברה בשנתיים האחרונות, בהם שני דיווחים שעליהם פורסם ב"כלכליסט" בשבוע שעבר. האחד משנת 2021, שבו דיווחה החברה על שת"פ למכירת שרתים ושימוש בתוכנה שלה לחברה בשליטת ויזה העולמית בהיקף של 81 מיליון שקל; והשני משנת 2022 שבו דיווחה החברה כי רכשה תוכנה מחברה אירופית, ככל הנראה גרמנית, תמורת 10 מיליון דולר, בתוספת תשלום מותנה של 12 מיליון דולר.
ויזה הכחישה כל קשר להאב ומסרה: "ביצענו כמה בדיקות צולבות על מנת לוודא שהאב סקיוריטי אינה שותפה של ויזה, אינה ספקית שלה ואינה לקוחה שלה. אין לוויזה קשרים ידועים עם האב סקיוריטי".
מרשות ני"ע נמסר: "הרשות אינה מתייחסת לפעילותה מול הגופים המפוקחים וככל שיידרש, פעילות זו תבוא לידי ביטוי בדיווחי החברות". רייפמן מסר בתגובה: "מיימי לא נפגשתי ולא דיברתי עם MOFO הולדינגס או נציג מטעמה ואינני קשור אליה לא במישרין ולא בעקיפין. אני ממליץ לבדוק את הנושא ולוודא את דבריי בעניין טרם פרסום לא נכון".
בעלת המניות הגדולה בהאב סקיוריטי היא קרן ויזריון בראשות גיא בן־ארצי (12.9%). כמנכ"ל החברה משמש מאז פברואר עוזי מוסקוביץ', ששימש תקופה קצרה כיו"ר החברה.
בן־ארצי ומוסקוביץ' יצאו למלחמה נגד המנכ"ל לשעבר והמייסד משה ושכרו את משרד החקירות לבדיקת החשדות נגדו.
האב סקיוריטי שהוקמה ב־2017 מספקת פתרונות לאבטחת סייבר באמצעות שרתים ובמחשוב ענן. מייסדי החברה הם אייל משה ואנדריי יארמנקו, יוצאי יחידות הטכנולוגיה של חיל המודיעין. ב־2021 הפכה האב סקיוריטי לחברה ציבורית בבורסת תל אביב כשהשלימה מיזוג עם השלד ALD. פעילותה הוערכה לצורך המיזוג ב־89 מיליון דולר בלבד. בהמשך אותה שנה רכשה את קומסק מתחום שירותי הייעוץ לסייבר ב־70 מיליון שקל.
ב־2022 חתמה האב על מיזוג לספאק לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר, והוא הושלם בסופו של דבר לפי שווי של 254 מיליון דולר בלבד. במקביל נמחקה האב סקיוריטי מבורסת תל אביב. איי־לאבס ייעצה להאב סקיוריטי במיזוג והובילה את גיוס ה־PIPE. גיוס ה־PIPE היה אמור לעמוד על 50 מיליון דולר, אבל בסופו של דבר הוא הסתכם ב־4 מיליון דולר משום שהגופים שהתחייבו להשתתף בו סירבו להעביר את הכסף.