סגור

מחיר ההנפקה: ירידה של 45% ברווחי ורידיס ברבעון השני

הוצאות ההנהלה וכלליות קפצו ב-67%, ל-14.7 מיליון שקל, בשל רישום של האופציות שהוענקו לעובדים כחלק מההנפקה; ורידיס שהונפקה בחודש יוני השנה סיימה את הרבעון עם רווח של 15.7 מיליון שקל; ההשקעה בתחנת הכוח ברותם גררה הפסד של 3.6 מיליון שקל

יחידה חדה של 45% ברווחי ורידיס, החברה שפועלת בתחום המחזור, התפלת המים והאנרגיה, הנשלטת על ידי דלק רכב (51.36%) של גיל אגמון. ורידיס שהונפקה במהלך הרבעון השני (בחודש יוני), סיימה את הרבעון עם רווח של 15.7 מיליון שקל.
עלויות רישום אופציות לעובדי החברה וירידה ברווחי החברות הכלולות - בעיקר עקב הפסד באו.פי.סי אנרגיה, המחזיקה בתחנת הכח במישור רותם - היו מהגורמים שהובילו לירידה בשורת הרווח.


ההכנסות דווקא צמחו, בשיעור של 12%, והסתכמו ב-239.8 מיליון שקל ברבעון השני. הוצאות ההנהלה וכלליות קפצו ב-67%, ל-14.7 מיליון שקל, בשל רישום של האופציות שהוענקו לעובדים במסגרת ההנפקה, בסכום של 3.1 מיליון שקל.
הירידה בסעיף רווחי חברות כלולות הושפעה מביצועי תחנת הכח או.פי.סי רותם, שבה מחזיקה ורידיס ב-20%. או.פי.סי רשמה הפסד של 3.6 מיליון שקל ברבעון השני מול רווח נקי של 8.87 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.
מנגד, חברת ההתפלה (וי.די.אל) שבה מחזיקה ורידיס ב-50%, רשמה קפיצה של 57% ברווח הנקי ברבעון השני ל-9.6 מיליון שקל.
מאז ההנפקה בחודש יוני רשמה המניה תשואה חיובית של 3.3%. שווי השוק של החברה נאמד ב-4.1 מיליארד שקל. בהנפקה גויסו 882 מיליון שקל, אך מרבית הסכום זרם לכיסם של בעלי המניות באמצעות הצעת מכר - רק 20% ממנו זרם לחברה.
בקופה של ורידיס בתום הרבעון השני מזומנים בהיקף של 208.5 מיליון שקל. החברה עשויה לנצל את הסכום לצורך מימון מחדש שמתכננת תחנת הכח.
בדו"חות מציינת ורידיס כי או.פי.סי שוקלת לבצע פרעון מוקדם של אשראי, אשר החלק של ורידיס בו מוערך בסכום של בין 220 ל-240 מיליון שקל. הפירעון המוקדם כולל בנוסף עמלה של 32 מיליון שקל. בסיכומו של המהלך צפוי טיוב של מבנה המימון של או.פי.סי.

1 צפייה בגלריה
תחנת כוח רותם או.פי.סי אנרגיה
תחנת כוח רותם או.פי.סי אנרגיה
תחנת הכוח במישור רותם