סגור
שקל דולר יורו מטבע מטבעות מט"ח
(שאטרסטוק)

לאחר האינפלציה בארה"ב: השקל ממשיך לאבד גובה; היורו כבר ב-4.04 שקלים - שיא של שנתיים וחצי

המטבע הישראלי ממשיך להיחלש ברקע חשש המשקיעים מהסלמה ביטחונית ומחוקי ההפיכה המשטרית; לאחר פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב היורו מתחזק מול הדולר ב-0.7%, אך מול השקל שני המטבעות מתחזקים, כאשר הדולר נסחר תמורת 3.67 שקלים; ביום שישי תפרסם מודי'ס את החלטתה בנוגע לדירוג האשראי של ישראל

היורו ממשיך להתחזק מול השקל, ונסחר תמורת 4.04 שקלים - הרמה הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2020. גם הדולר מתחזק מול המטבע הישראלי ונסחר תמורת 3.67 שקלים. ברקע להיחלשות השקל: חשש המשקיעים מהסלמה ביטחונית ומחוקי ההפיכה המשטרית.
היום פורסמו בארה"ב נתוני מדד המחירים לצרכן, שהצביעו על האטה חדה מהצפוי באינפלציה בחודש מרץ. הקצב השנתי של האינפלציה ירד ל-5% לעומת 6% בפברואר - פחות מהתחזיות שהיו לקצב שנתי של 5.6%. המדד החודשי עלה ב-0.1% לעומת הצפי שהיה לעלייה חודשית של 0.4%. מחרתיים (ו') יפורסמו נתוני האינפלציה בישראל. לאחר פרסום נתוני האינפלציה התחזק היורו מול הדולר ב-0.7% ונסחר תמורת 1.099 דולר.
ביום שישי צפויה מודי'ס לפרסם עדכון לגבי דירוג האשראי של ישראל. החברה פרסמה לפני כחמישה שבועות הערת מנפיק חריגה בעקבות שינויי החקיקה שעל הפרק, וכתבה כי "אם השינויים הללו ייושמו במלואם, הם יהיו שליליים לדירוג האשראי של המדינה". עם זאת, המסמך הקודם לא היה מסמך דירוג אשראי אלא הבהרה כללית בנוגע להתפתחויות, ולכן כעת יש דריכות גדולה לקראת ההודעה.
דירוג האשראי של ישראל במודי'ס הוא A1 (הדירוג הגבוה בקטגוריית דירוג בינוני-גבוה) מאז 2008. בשנת 2018 זכתה ישראל ממודי'ס לתחזית חיובית - כלומר צפי שדירוג האשראי עשוי לעלות בשנתיים הקרובות. אולם במשבר הקורונה הוסרה התחזית. באפריל אשתקד, בתקופת ממשלת בנט-לפיד-ליברמן – החליטו במודי'ס להשיב אותה.
אתמול פרסמה קרן המטבע הבינלאומית תחזית פסימית לטווח הבינוני. עם זאת הקרן העלתה את תחזית הצמיחה לכלכלת ארה"ב לשנה הנוכחית ל-1.6%, ולכלכלת גוש היורו - ל-0.8%. שיעור הצמיחה בישראל השנה צפוי לפי התחזית לעמוד על 2.9%, לעומת 6.4% ב-2022.