וול סטריט: נאסד"ק שבר רצף של 8 שבועות בירוק
וול סטריט: נאסד"ק שבר רצף של 8 שבועות בירוק
מדד מניות הטק נסוג השבוע ב-1.4%; ירידה גם בתשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים, כשהשוק חושש כי הריבית הגבוהה תשלח את המשק למיתון, אך צופה האטה בקצב ההעלאות; הורדת דירוג שלישית ביומיים למניית טסלה שאיבדה 3%; סימנס אנרג'י נפלה ב-37% בפרנקפורט; הנפט איבד 4% בסיכום שבועי
דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים
23:00 - וול סטריט נעלה את יום המסחר בירידות שערים: דאו ג'ונס נחלש ב-0.6%, נאסד"ק איבד 1% ו-S&P 500 ירד ב-0.8%, כש-460 מתוך המניות המרכיבות אותו נצבעו באדום. מגזר הטכנולוגיה איבד 1%, כשמניות ה-AI סובלות גם הן מירידות, ואנבידיה ירדה ב-2%. מניית טסלה איבדה היום מעל 3% לאחר הורדת דירוג שלישית תוך יומיים.
בסיכום שבועי שעמד בצל חששות לצמיחה הכלכלית בארה"ב ובעולם (ראו דיווח קודם) איבד נאסד"ק 1.4% - הנתון הגרוע ביותר שלו מאז חודש מרץ (בעת קריסת סיליקון ואלי בנק) - והוא שבר רצף של שמונה שבועות חיוביים. S&P 500 נחלש במקביל גם הוא ב-1.4%, ובמקרה זה מדובר בקטיעת רצף של חמישה שבועות בירוק. דאו ג'ונס ירד ב-1.7%, וזהו השבוע החלש ביותר שלו זה חודש.
תשואת האג"ח האמריקאי ל-10 שנים איבדה 5 נקודות לרמה של 3.746%.
22:35 - הנפט מסוג WTI נחלש ב-0.5% לרמה של 69.2 דולר לחבית, ובסיכום שבועי איבד 3.9%. הברנט איבד היום 0.4% לרמה של 73.9 דולר לחבית, והשבוע - 3.6%.
20:35 - הזהב מטפס היום ב-0.3% למחיר של 1,929.50 דולר לאונקיה, כשברקע ירידה חדה בתשואות אג"ח ארה"ב. אך הזהב בדרך לשבוע שלילי עם ירידה שבועית של 1.5% ובשפל של 3 חודשים.
19:55 - נעילה שלילית בבורסות אירופה: מדד דאקס הגרמני ירד ב-1%, פוטסי הבריטי נסוג ב-0.5% וקאק הצרפתי נחתך ב-0.6%. בלטה במיוחד מניית סימנס אנרג'י שצנחה ב-37.3% בפרנקפורט אחרי שהוציאה אזהרת רווח (ראו עדכון מוקדם).
18:35 - מניית וירג'ין גלקטיק נופלת ב-22%. זאת אחרי שחברת הטיסות לחלל שייסד המיליארדר ריצ'רד ברנסון גייסה סכום של 300 מיליון דולר בהנפקת מניות ומתכננת לגייס 400 מיליון דולר נוספים.
17:20 - מניית רשת בתי הקפה האמריקאית סטארבקס נחתכת ב-2.5%. זאת אחרי שאלפי עובדים במאות סניפים ברחבי ארה"ב, תחת איגוד העובדים, החליטו לשבות היום מעבודה. ברקע, סכסוך מול ההנהלה בטענה כי אינה מאפשרת לקשט את הסניפים באביזרים המזוהים עם קהילת הלהט"ב, לכבוד חודש הגאווה.
16:30 - פתיחה שלילית בניו יורק: מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.8% כמו גם S&P 500, ונאסד"ק נחתך ב-1%.
השוק חושש מהעלאות הריבית נוספות בכלכלות המפותחות (אתמול הקפיץ במפתיע הבנק המרכזי של אנגליה את הריבית בחצי אחוז) שיובילו למיתון, כשבארה"ב צפויות עוד העלאות ריבית השנה, אם כי בקצב איטי יותר.
ירידה חדה של 10 נקודות בסיס בתשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים ל-3.70%, כשהשוק אופטימי כי הפד אכן יאט את קצב העלאות הריבית. זאת לאחר דברי פאוול ברביעי בקונגרס כי אמנם ייתכנו העלאות נוספות עוד השנה, אך עתה אין את אותה דחיפות להעלות ריבית כפי שהיה אשתקד.
על כן מחיר הזהב קופץ ב-1% ל-1,944 דולר לאונקיה, אך הוא עדיין קרוב לשפל של 3 חודשים אחרי שבוע אדום.
מניית טסלה מאבדת 3% אחרי הורדת דירוג שלישית בתוך יומיים (ראו עדכון קודם), כשהאחרונה שבהן היא הורדה כפולה בדירוג מ'קניה' ל'מכירה'.
16:05 - הורדת דירוג שלישית למניית טסלה ביומיים – והפעם הורדה כפולה: מניית טסלה יורדת בטרום בניו יורק ב-1.5%, אחרי שאנליסט שלישי שמסקר את וול סטריט בתוך יומיים פרסם הורדת דירוג למניה – אך הפעם מדובר בהורדה כפולה.
האנליסט Matthias Volkert מהבנק הגרמני DZ Bank הוריד את הדירוג שלו למניית טסלה מהמלצת 'קניה' ל'מכירה', ודילג על דירוג הביניים 'החזק' (הולד). כך לפי דיווח באתר Barron’s, בהתבסס על נתונים מאתר דירוג המניות Fly on the Wall. מחיר היעד של האנליסט למניה בשנה הקרובה – 210 דולר, כשנכון לנעילה אמש מחירה עומד על 264 דולר, 26% יותר.
ייתכן והמניה זינקה גבוה ומהר מדי השנה לטעמו של האנליסט, כך דווח ב- Barron’s. ביום חמישי כתב האנליסט Adam Jonas ממורגן סטנלי כי העליות בעת האחרונה במניה הביאו אותה ל"שווי הוגן", ועל כן הוא חתך את דירוגה מהמלצת 'קניה' ל'החזק'.
האנליסט Dan Levy מברקלי'ס כתב ברביעי כי מצב תעשיית הרכב בטווח הקצר קצת רעוע, בעוד הריבית גבוהה ומשפיעה לרעה על הביקוש לרכבים, מה שמוביל את טסלה להוריד מחירים וללחוץ על רווחיה. לוי אף הוא הוריד את דירוג המניה ל'החזק' מ'קניה'.
השפעות הורדות הדירוג ניכרות על המניה, עם הירידה בטרום במחיר לעומת ירידה קלה יותר בנאסד"ק וב-S&P 500 שם נסחרת המניה. אם נכלול את כל שלושת הימים בהן הורידו האנליסטים את דירוג המניה – היא איבדה 11 דולר משוויה. אך היא עדיין מנתרת החודש ב-42%.
סה"כ 41% מהאנליסטים בוול סטריט מסקרים את מניית טסלה בדירוג 'קניה', לעומת דירוג 'קניה' ממוצע של 55% על כלל מניות S&P 500. מחיר היעד הממוצע של האנליסטים על מניית טסלה הוא 204 דולר, 60 דולר מתחת למחירה נכון לנעילה אמש.
14:15 - החוזים על מדדי המניות בבורסות ניו יורק בנסיגה - על דאו ג'ונס במינוס 0.3%, על S&P 500 נחתכים ב-0.5% ועל נאסד"ק יורדים ב-0.6%. תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים נחתכת ב-6 נקודות בסיס ל-3.73%.
13:47 - המכירות הקמעונאיות בבריטניה עלו במאי בניגוד לתחזיות, הודות בין השאר לחופשה שהוכרזה לציון הכתרתו של המלך צ'רלס. לפי הנתונים הרשמיים שפורסמו, המכירות הקמעונאיות עלו בחודש שעבר בשיעור חודשי של 0.3%, זאת בעוד התחזיות ציפו לירידה של 0.2%. באפריל נרשמה עלייה של 0.5%.
הנתונים מתפרסמים יום לאחר שבבנק המרכזי של אנגליה העלו את הריבית לרמתה הגבוהה ביותר מאז 2008, וזאת כחלק מהמאבק לבלום את האינפלציה, שעמדה במאי על 8.7%. אולם, העלייה במכירות הקמעונאיות מצביעה על כך שלפחות בשלב זה המחירים הגבוהים לא מבריחים את הצרכנים בבריטניה. "הנתונים היו טובים בהרבה ממה שציפינו", הגיבה רות' גרגורי, כלכלנית מקפיטול אקונומיקס. "אך להערכתנו הפגיעה בפעילות בשל הריבית הגבוהה יותר תדחוף בסופו של דבר את הכלכלה למיתון", הוסיפה.
13:06 - הפעילות העסקית בגוש היורו נותרה ללא שינוי ביוני, על רקע העמקת המיתון בסקטור הייצור וצמיחה מועטה בסקטור השירותים. מדד מנהלי הרכש המשולב של HCOB עבור 20 המדינות החברות בגוש, הנחשב כסמן למצבה הכללי של הכלכלה, צנח ביוני לשפל של חמישה חודשים של 50.3 מקריאה של 52.8 שנרשמה במאי. באופן כללי, קריאה שגבוהה מ-50 מצביעה על התרחבות, כך שבמקרה הזה מדובר על צמיחה קלה בלבד.
הנתונים מצביעים על קhפאון בכלכלת הגוש, זאת לאחר מיתון בשני הרבעונים הקודמים וההתאוששות לא נראית באופק. "זה מצביע על כך שלא צפויה התאוששות בחודשים הקרובים, על אף שרבים העריכו שתגיע", הגיב הכלכלן כריסטוף וויל מקומרזבנק. "זה מחזק את ההערכה שלנו שכלכלת גוש היורו תתכווץ שוב במחצית השנייה של השנה". הנתונים מסבכים את החלטת הבנק האירופי המרכזי לגבי העלאת הריבית הבאה. אם כי נראה שעדיין החשש העיקרי של קובעי המדיניות הוא האינפלציה, ולא מיתון ולכן קרוב לוודאי שימשיכו בהעלאות הריבית.
11:33 - בורסות אירופה נסחרות במגמה שלילית הבוקר (ו'), בהמשך לארבעה ימי ירידות. המדדים פוטסי, דאקס וקאק נחלשים ב-0.3%, 0.7% ו-0.4% בהתאמה. מדד יורו סטוקס 600 מאבד 0.1% בבורסת לונדון, כאשר מרבית המגזרים בטריטוריה האדומה.
מניות הנפט והגז נופלות ב-1.9%, כאשר הנפט מסוג ברנט נחלש ב-1.4% למחיר של 73.11 דולר לחבית. אתמול נחלש הנפט מסוג WTI במסחר בניו יורק וירד מתחת לרמה של 70 דולר לחבית. מניות הבנקים מאבדות 1.6%. מגזרי המזון והמשקאות מטפסים ב-0.7% ומניות חברות הבריאות בעלייה של 0.9%. מניית סימנס אנרגיה מתרסקת ביותר מ-31%, לאחר שנטשה את תחזית הרווח שלה לשנה בגלל בעיות בחטיבת טורבינות הרוח שלה.
10:10 - הלירה הטורקית ממשיכה את הצניחה שהחלה עם בחירתו המחודשת של ארדואן לתפקיד הנשיא. נסחרת הבוקר ברמה של 25 לירה לדולר, אחרי שהבנק המרכזי העלה אתמול את הריבית מ-8.5% ל-15%. לדברי כלכלן מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס, "קרוב לוודאי שהלירה תמשיך לצנוח". לכתבה המלאה.
8:40 - על רקע פרסום נתוני האינפלציה ביפן ובסינגפור - מדד ניקיי היפני מאבד 1.7%, ניקיי יורד בעיקר בשל מניות של חברות הפצה, בעוד שמדד טופיקס יורד ב-1.8%, אך במקרה הזה מרבית הירידות נרשמות במניות של חברות תעשייה.
ברקע לירידות החזקות פרסום נתוני אינפלציית הליבה ביפן לחודש מאי, שהצביעו על האטה קלה לשיעור שנתי של 3.2%, ירידה לעומת שיעור של 3.4% שנרשם באפריל, אך עדיין מעל ליעד 2% שהציבו בבנק המרכזי. אינפלציית הליבה בחודש שעבר הייתה גבוהה במעט מתחזיות האנליסטים שציפו לשיעור של 3.1%. המדד אינו כולל את מחירי המזון הטרי, אך כן את מחירי אנרגיה.
בדרום קוריאה מדד קוספי נופל ב-0.9%, ובאוסטרליה מדד S&P/ASX 200 נחלש ב-1.38%, זאת לאחר יומיים רצופים של הפסדים ולאחר שאתמול נרשמה הירידה היומית הגדולה ביותר לחודש יוני.
לעומת זאת בארה"ב מדדי נאסד"ק ו-S&P 500 הפכו מגמה של שלושה ימים של ירידות וסגרו אמש בעליות – נאסד"ק ב-1% ו-S&P 500 ב-0.4%. מדד דאו ג'ונס רשם ירידה קלה, כך שההפסדים בו נמשכים כבר ארבעה ימים.