סגור

תנועות קלות במט"ח, הדולר נסחר ב-3.62 שקלים

הדולר נחלש ב-0.1% מול השקל, היורו עולה ב-0.2%, נסחר מעל סביב 4 שקלים; לאומי: "בנק ישראל ימתין עם הפחתת הריבית הראשונה להחלטה של סוף פברואר 2024"

תנועות קלות בשוק המט"ח המקומי: הדולר שעלה אתמול בכמעט 1% נחלש היום (ד') ב-0.1% ונסחר ב-3.62 שקלים. היורו עולה ב-0.2%, נסחר בסביבת 4 שקלים. בשווקים הגלובליים - היורו ללא תנועה מהותית, על 1.10 דולר.
השקל התחזק בשבוע שעבר ב-1.6% מול סל המטבעות. בשוק המט"ח ממתינים בימים אלה בעיקר להחלטת הריבית של בנק ישראל, ביום שני הקרוב.
ההערכה הרווחת בשוק היא שהבנק ישראל לא יוריד את הריבית בפגישה בשבוע הבא, על אף ההשלכות השליליות של המלחמה על הכלכלה המקומית.
"בנק ישראל ימתין עם הפחתת הריבית הראשונה להחלטה של סוף פברואר 2024. זאת, בין היתר, בשל המיקוד של מדיניות בנק ישראל בעת הזו בשמירת יציבות השווקים הפיננסיים, אשר ממשיכה לשקף רמת סיכון גבוהה יחסית לישראל בשווקים העולמיים", אמרו בעניין זה גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון.
מיכאל בפמן ורזניק הדגישו כי על אף הנסיגה האחרונה באינפלציה, הסיכונים לעליית מחירים מחודשת בהחלט על הפרק.
"להערכתנו כבר במדד דצמבר תרד האינפלציה אל סביבת הגבול העליון של יעד יציבות המחירים של בנק ישראל ותיוותר בתוך טווח היעד בשנה הקרובה. יחד עם זאת, הסיכונים לתחזית זו מוטים כלפי מעלה, ועלולים לנבוע מהסלמה במלחמה, מהעלייה המשמעותית הצפויה במחירי התובלה לישראל שתגרור שיבושים באספקה של מוצרים נבחרים".
לדברי אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב, הירידה המהירה בשיעורי האינפלציה בעולם מובילה לירידה מהירה בציפיות הריבית. "תוך פחות מחודשיים, הציפיות לריבית הבנקים המרכזיים בעוד שנה ירדו בכ-1.2%-1.4% בכל המדינות העיקריות - בישראל ירדה התחזית לריבית בכ-1.1%. הירידה בציפיות הריבית גוררת איתה ירידה מהירה בתשואות האג"ח".