סגור
אביגיל ג'נקינס מנכ"לית גמידה סל
אביגיל ג'נקינס מנכ"לית גמידה סל (מקור: אתר החברה)

ביהמ"ש אישר את הסדר החוב בגמידה סל - קרן הייברידג׳ תקבל את מלוא המניות בחברה

הקרן תמיר חוב של 80 מיליון דולר ל-100% מהמניות של גמידה סל, ותעמיד לה הלוואה נוספת של 50 מיליון דולר; ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע דחה את התנגדות בעלי המניות הקיימים, שטענו כי ההסדר מוחק את אחזקותיהם בחברה


נצחון לחברת גמידה סל בבית המשפט על בעלי המניות שהתנגדו להסדר החוב של עם קרן הייברידג׳. בית המשפט המחוזי בבאר שבע אישר את הסדר החוב של החברה עם הקרן, על חוב בהיקף של 75 מיליון דולר. עוד קבע כי אין לבעלי המניות זכות לתבוע את החברה על נזקים שנגרמו להם.
גמידה סל שמיוצגת בידי עורכי הדין פיני יניב ומרב בן ארצי, ביקשה לאשר את הסדר החוב בכדי להימנע לטענתה מלהגיע לפירוק וחדלות פרעון.
גמידה סל פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לקחת תאי גזע של תורמים אנושיים מתורם זר, לשפר אותם ולהזריק אותם למח העצם של מטופלים, בעיקר חולי סרטן דם. כדוריות הדם הלבנות שמיוצרות בתהליך מחזקות את המערכת החיסונית של המטופל.
הייברידג׳ העמידה לחברה הלוואה של 75 מיליון דולר לפרעון ב2026 והלוואה נוספת של 25 מיליון דולר שפרעונה נקבע לסוף 2024. זאת תוך קביעת תנאי (קובננט) של 20 מיליון דולר בקופת החברה. גמידה סל עדכנה שבסוף אפריל יישארו בקופתה מזומנים בהיקף של 14.4 מיליון דולר, כך שלקרן יש זכות להעמיד את ההלוואה לפרעון מיידי.
בעלי המניות של החברה, בהם כלל תעשיות ואלביט טכנולוגיות, טענ כי לא עשתה מספיק מאמצים לבצע הנפקת הון במקום הסדר החוב, שמבטל למעשה את מניותיהם. המומחה מטעם בית המשפט סתר טענה זו וטען כי הסבירות לאיתור עיסקת השקעה בחברה בטווח הקצר איננה גבוהה. גם הצעה של בעלי המניות להסדר חלופי מולם נדחתה בידי המומחה, בטענה שמדובר בהסדר נחות לזה של הייברידג׳.
לפי ההסדר, הקרן תמיר את החוב, של 80 מיליון דולר, ל-100% ממניות החברה. במקביל הקרן תעמיד לגמידה סל הלוואה נוספת של 50 מיליון דולר. החובות ליתר הנושים יימשכו ותהיה תמורה מותנית לבעלי המניות.
השופט יעקב פרסקי שוכנע כי החברה מצויה למעשה בחדלות פרעון וכי אין צדקה לבית המשפט להתערב בהסדר. לפיכך, מניות גמידה סל יעברו במלואן לידי קרן הייברידג׳.