מכירות קופיקס ממשיכות לרדת והחברה רוצה לצאת מהפעילות הבינלאומית
מכירות קופיקס ממשיכות לרדת והחברה רוצה לצאת מהפעילות הבינלאומית
קבוצת בתי הקפה והמרכולים סיכמה את הרבעון השני עם ירידה של 1.9% בהכנסות בישראל ל-74.3 מיליון שקל וצמצום ההפסד בשורה התחתונה ל-15 אלף שקל; לבקשת רשות ני"ע דיווחה קופיקס שבכוונתה למכור את חלקה בקופיקס גלובל
פעילות בתי הקפה של קופיקס גרופ ממשיכה להתכווץ כתוצאה מסגירת סניפים, והחברה שוקלת למכור את חלקה בקופיקס גלובל המפעילה 352 בתי קפה ברוסיה, בלרוס, ארמניה, פולין וספרד.
את הרבעון השני חתמה קופיקס שבשליטת רמי לוי (72.3%) עם המשך ירידה במכירות, לצד שיפור ברווחיות הגולמית וצמצום ההפסד ל-15 אלף שקל לעומת הפסד של 3.1 מיליון שקל ברבעון המקביל.
קופיקס מפעילה בישראל 35 מרכולים תחת המותגים רמי לוי בשכונה, סופר קופיקס ושוויצריה הקטנה, ו-43 קרונות קפה.
מכירות החברה בישראל ירדו ברבעון השני ב-1.9% ל- 74.3 מיליון שקל. הירידה נרשמה הן בזרוע המרכולים, שבעקבות סגירת סניף אחד של מותג רמי לוי בשכונה, ירדו מכירותיה ב-1.1% ל- 69.8 מיליון שקל, והן בזרוע בתי הקפה, שבעקבות סגירת חמישה סניפי זכיינים וסניף נוסף בהפעלה עצמית, ירדו מכירותיה ב-13% ל-4.5 מיליון שקל.
במסגרת הליך בדיקת תשקיף המדף של החברה שפורסם בחודש שעבר, דרשה ממנה רשות ניירות ערך לגלות מידע נוסף ביחס לפעילותה.
במסגרת זאת ציינה קופיקס כי היא מעוניינת למכור או למצוא משקיע חיצוני לפעילות הבינלאומית של קופיקס גלובל, שבה היא מחזיקה 42.18%, וכי היא פועלת יחד עם בעלי מניות נוספים בקופיקס גלובל לשם קידום מהלך זה.
עוד דיווחה כי לא צפויות השקעות נוספות של אורבן קופיקס או של בעלי המניות האחרים בקופיקס גלובל וכי הרווחים מהפעילות ברוסיה ישמשו את קופיקס גלובל להחזר הלוואות הבעלים שהועמדו לה ולמימון פעולות השקעה במדינות מחוץ לרוסיה שעדיין לא הגיעו לאיזון. כמו כן, בשל המצב הפוליטי הלא ברור ברוסיה, מעוניינת החברה לבסס פעילות רווחית בארצות נוספות.
גילוי נוסף נגע לכך שעלות אחזקת המפעל המשרת את זרוע בתי הקפה ושהוקם בתקופה בה מנתה זרוע בתי הקפה כ-130 סניפים, הסתכמה ב-2023 ב-6.7 מיליון שקל. כעת, כשנותרו רק 43 סניפים, החברה פועלת למציאת לקוחות חיצוניים למוצרי המפעל על מנת שינוצל חלק משמעותי יותר מכושר הייצור של המפעל, ולהערכתה כשתפוקת הייצור של המפעל תעלה ב-25% מהרמה הנוכחית הוא יהפוך להיות מוקד רווח.
עוד חשפה החברה כי 75% ממכירות זרוע המרכולים נובעים מפעילות רמי לוי בשכונה, המונה 22 סניפים, בעוד 10 סניפי סופר קופיקס אחראים ל-13% בלבד מהמכירות, בדומה לנתח של שלושת סניפי שוויצריה הקטנה.
צעדים למיקוד הפעילות בקטגוריות שכונתיות תוך שיפור בשרשרת האספקה, וכן שיפור בתנאי הסחר של רשת רמי לוי, הובילו לעלייה ברווח הגולמי של המרכולים, שחיפתה על הירידה ברווח הגולמי של בתי הקפה והסתכמה בצמיחה של 8.8% ל-22.9 מיליון שקל.
העלייה ברווח הגולמי במקביל להתכווצות המכירות, הובילו לשיפור הרווחיות הגולמית ל-30.9% מהמכירות ברבעון, לעומת 27.8% ברבעון המקביל אשתקד.
השיפור ברווח הגולמי, לצד צמצום שיעור הוצאות מכירה, שיווק, הנהלה וכלליות סייעו לחברה לעבור מהפסד תפעולי בגובה 2.4 מיליון שקל ברבעון המקביל לרווח תפעולי בגובה 1.8 מיליון שקל. הרווח התפעולי הושג מפעילות המרכולים שהניבה רווח בגובה 2.6 מיליון שקל, שקוזזו בהפסד של 785 אלף שקל שהסבה פעילות בתי הקפה.
בשבוע שעבר נדחתה אסיפת בעלי המניות שזימנה החברה להיום, לאישור שני דירקטורים חיצוניים. הדירקטורים שמבקשת החברה למנות הם לאה אבוטבול, המכהנת כמנהלת מרכז לפיתוח סגלי הוראה (פסג"ה) במחוז חיפה החל משנת 2017, ומנחם גרוס, מנהל יחידת אף אוזן וגרון ילדים בבית חולים הדסה עין כרם ויו"ר ועד הרופאים הבכירים בבית החולים הדסה. האסיפה נדחתה לסוף החודש לצורך מיצוי הידברות עם בעלי המניות.