נסיגה בשקל, הדולר על 3.63 שקלים; "צפויה הורדת ריבית בתחילת 2024"
נסיגה בשקל, הדולר על 3.63 שקלים; "צפויה הורדת ריבית בתחילת 2024"
הדולר עולה ב-0.8% מול המטבע המקומי, היורו עולה ב-0.7% ל-4.08 שקלים; לידר: "בנק ישראל סבור שרמת הריבית הנוכחית מרסנת דיה ולא שש להעלות אותה שוב"
נסיגה בשקל בפתיחת שבוע המסחר במט"ח: הדולר עולה ב-0.7% ונסחר בסביבת 3.63 שקלים, היורו עולה ב-0.7% ונסחר
ב-4.08 שקלים; בשווקים הגלובלייים, היורו יציב ונסחר ב-1.123 דולר ליורו.
ביום שישי פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נתוני אינפלציה מעודדים למדי - מדד המחירים לצרכן נותר ביוני ללא שינוי, בשעה שהתחזיות עמדו על עלייה של כ-0.2%. קצב האינפלציה השנתי ירד ל-4.2%, בהשוואה ל-4.6% במאי ובשעה שהתחזיות עמדו על 4.3%.
"התמתנות משמעותית באינפלציה והייסוף האחרון בשקל תומכים בהותרת ריבית בנק ישראל ללא שינוי", אומרים כלכלני לידר בהובלת יונתן כץ. בשבוע שעבר הותיר בנק ישראל את הריבית ללא שינוי, על 4.75% - החלטת הריבית הבאה של הבנק צפויה ב-4 בספטמבר.
"בנק ישראל סבור שרמת הריבית הנוכחית מרסנת דיה ולא שש להעלות אותה שוב. מדד יוני הנמוך ושער של סביב 3.60 שקלים לדולר תומכים ביציבות בריבית בחודשים הקרובים. התמתנות באינפלציה ובפעילות הכלכלית עשויה לתמוך בהורדת ריבית כבר בתחילת 2024", מוסיפים בלידר, שם מציינים כי "במבט שנה קדימה, צפויה אינפלציה של כ 2.6%".
תחזית דומה מציג אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב, שצופה גם הוא לאינפלציה של 2.6% ב-12 החודשים הבאים. הוא אף שותף לתחזית הריבית שהציג לידר.
"ההפתעה הנוספת כלפי מטה במדד והירידה בקצב האינפלציה בחודשים האחרונים מקטינות מאוד סיכוי לעלייה נוספת בריבית בנק ישראל. על פי התחזית שלנו, האינפלציה השנתית צפויה להיכנס אל תוך היעד כבר ברבעון הראשון של 2024 ומעריכים שהצמיחה במשק תהיה נמוכה", אומר זבז'ינסקי.
"בנסיבות אלה, בנק ישראל צפוי להוריד ריבית במחצית הראשונה של 2024. התחזית שלנו לריבית בעוד שנה יורדת ל- 4.00%-4.25%. הסיכון לתחזית כולל בעיקר פיחות מהיר של השקל בעקבות אירועים פוליטיים-ביטחוניים", מוסיף הכלכלן הראשי במיטב.
בחזית הבינ"ל, ביום רביעי יתפרסמו נתוני האינפלציה בבריטניה ובאירופה. לפי התחזיות מדד המחירים בבריטניה לחודש יוני יעמוד על 8.2% בחישוב שנתי, מול עלייה של 8.7% בחודש מאי. מדד המחירים בגוש היורו לחודש יוני יעמוד לפי התחזיות על 5.5% בחישוב שנתי, לאחר נתון של 6.1% במאי.
"הלחצים האינפלציוניים בבריטניה מתמתנים מעט אך נותרים גבוהים. בשלב הנוכחי, הציפיות לקראת ההחלטה הבאה של הבנק המרכזי באנגליה, (בתחילת אוגוסט) ממשיכות לתמחר הסתברות גבוהה להעלאת ריבית של 0.5%, לכיוון 5.5%", אומר יוני פנינג, אסטרטג עסקאות ראשי בחדר המסחר שלמזרחי טפחות.