סגור

נסיגה בדולר, לאחר נתוני האינפלציה והתוצר - נסחר מתחת ל-3.68 שקלים

הדולר יורד ב-0.5% מול השקל, בהמשך לנסיגה החזקה אתמול בשווקים העולמיים - לאחר נתוני האינפלציה המאכזבים שיצאו בישראל; גם נתוני התוצר לא הלהיבו: כלכלת ישראל התרחבה ב-14.1% בקצב שנתי ביחס לרבעון הרביעי, אך התכווצה ביחס לרבעון המקביל

הדולר מאבד גובה, לאחר נתוני האינפלציה הגבוהים מהתחזיות שפורסמו אתמול בישראל וכשברקע נתוני האינפלציה הנמוכים מהתחזיות שפורסמו בארה"ב. לאלה הצטרפו נתוני התוצר של ישראל לרבעון הראשון.
הדולר נחלש ב-0.5% ביחס לשערי היציג אתמול ונסחר מתחת ל-3.68 שקלים (לאחר שגם אתמול נרשמה נסיגה חזקה של 0.8% בשער היציג). היורו ללא תנועה מהותית, נסחר בסביבת 4.00 שקלים.
בשווקים העולמיים, לאחר הנסיגה החזקה בדולר אתמול (ראו הרחבה בהמשך): היורו יורד ב-0.1% ל-1.087 דולר , וביפן הדולר נסוג ב-0.1% ל-154.65 ין.
כלכלת ישראל התרחבה ב-14.1% ברבעון הראשון בחישוב שנתי (3.3% בחישוב רבעוני), בהשוואה לרבעון הקודם - רביעי 2023. בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה - ראשון 2023 - נרשמה ירידה של 1.4% בתוצר, כשהתוצר לנפי ירד ב-3.1%.
נתוני אינפלציה מדאיגים בישראל: מדד המחירים לצרכן בחודש אפריל עלה בשיעור חד של 0.8%. זו עלייה גבוהה מציפיות האנליסטים, שעמדו על 0.6%. על אף שהאינפלציה החודשית עלתה בשיעור חד, הרי שהאינפלציה השנתית עלתה ב-0.1% בלבד לרמה של 2.8% (זאת מכיוון שגם מדד אפריל אשתקד עמד על רמה של 0.8%).
לפי התחזיות בשוק המדדים הבאים של מאי יוני יהיו גבוהים יותר מהחודשים המקבילים בשנה שעברה, כך שהאינפלציה השנתית תתקרב ל-4%. המשמעות בפועל היא שבנק ישראל לא יוריד את הריבית בישיבה הקרובה של 27 במאי, ובסבירות גבוהה גם לא בישיבה הבאה אחריה, של 8 ביולי.
"הנתונים יקשו על בנק ישראל, המוטרד בנוסף מהמצב הביטחוני והשלכותיו על פעילות המשק (ופיחות אפשרי של השקל אם לא תסתמן רגיעה) וגם מהגירעון התקציבי, שהאמיר ל-7% מהתוצר בחודש האחרון. די ברור כי הריבית לא תרד החודש ולמעשה הנתונים כלל לא מקרבים את ההורדה הראשונה", אמר רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות.
מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה בחודש אפריל ב-0.3% בחישוב חודשי, מתחת לתחזיות השוק שהיו לעלייה של 0.4%, בדומה לזו שנמדדה בחודש מרץ. בחישוב שנתי עלה המדד ב-3.4%, ירידה קלה לעומת אינפלציה של 3.5% שנמדדה במרץ ובהתאם לצפי השוק.
מדד הליבה, שמנטרל את מחירי המזון והאנרגיה שנחשבים לתנודתיים, עלה ב-0.3% לעומת חודש מרץ וב-3.6% לעומת אפריל אשתקד. מדד הליבה תאם את תחזיות האנליסטים והציג האטה לעומת חודש מרץ - שבו עלה מדד הליבה ב-0.4% בחישוב חודשי וב-3.8% בחישוב שנתי.
התגובה בשווקים היתה חיובית מאד, מתוך הנחה שנסיגה נוספת במדד תעלה את הסיכויים לשתי הורדות ריבית עד לסוף השנה. התוצאה המיידית היתה ירידה חזקה בדולר ובתשואות אג"ח ארה"ב (מינוס 10 נקודות בסיס אתמול).
היורו הגיב בעלייה של יותר מ-0.5% מול הדולר; ובמקביל, הדולר אינדקס (מול סל המטבעות) נחתך ב-0.75% מאז פרסום המדד, הירידה היומית החזקה ביותר שלו השנה, לרמה של 104.17 נקודות.
"אם אנחנו נראה ירידה משמעותית באינפלציה, אז אני חושב שהנתון שפורסם אתמול היה אולי הצעד הראשון בהתפתחות הזו", אמר הבוקר בארט ווקאביאשי (Bart Wakabayash), אסטרטג State Street ביפן. הוא הוסיף: "יש לפד מן הסתם זמן עד לישיבה הבאה שלו, כדי לבחון היטב את הנתונים ולקבל החלטות".