סגור
חנן מור על רקע שדה דב
חנן מור על רקע קרקעות שדה דב (צילומים: אוראל כהן, יובל חן)

נחשף בכלכליסט
20 שנה אחרי שהקים אותה: חנן מור יאבד את השליטה והניהול בחברה

הנושים הגדולים של חנן מור מתקרבים להסכמות, במסגרתן בעל השליטה יישאר עם 11% בלבד בחברה. שאר המניות, נתח של 44%, יועברו לנאמנות. הסדר חוב כולל יגובש במהלך החודש של כינוס הנכסים בחברה. הניהול של חנן מור החזקות יועבר לידי דודו זבידה, מנכ"ל מבנה נדל"ן לשעבר

חנן מור יאבד את השליטה בחברה שהקים ב-2004 וגם יפסיק לנהל אותה. זו המשמעות של הסיכום המתגבש בין חברי הקונסורציום שהעמידו לו את הלוואת הענק לרכישת הקרקע בשדה דב - סיכום שנחשף אמש בכלכליסט.
לפי הסיכום, חנן מור ושותפו אבי מאור ישאירו בידיהם 11% ממניות החברה. יתר המניות שברשותם, נתח של 44%, יועברו לידי נאמן. מעמדן ייקבע בהמשך, בהתאם לגורל הפרויקט בשדה דב.
לפי ההסכמות המתגבשות, הקרקע בשדה דב תועמד למכירה, ואם תימכר בגובה החוב – 1.3 מיליארד שקל – מור ומאור יוכלו לקבל את רוב המניות חזרה. הסיכוי לכך אינו גדול, זאת לאור הריבית הגבוהה במשק וההאטה המשמעותית שבה מצוי ענף הנדל"ן.
ההסכם המתגבש בין נושי שדה דב – לאומי, דיסקונט, הפניקס ומיטב – הוא תוצאה של פשרות שהושגו במהלך סוף השבוע. הנושים נדרשו להגיע להסכמות לאור העובדה שלפני שבוע חנן מור לא עמדה בתשלום הריבית הרבעונית בגובה 28 מיליון שקל, מה שגרם לבנק לאומי להגיש בקשה לכינוס נכסים.
עוד לפי ההסכם – הנושים של שדה דב יסכימו לעיכוב הליכים של חודש שבמהלכו ינסו להגיע להבנות על הסדר חוב כולל עם הנושים האחרים של חנן מור החזקות – הראל ביטוח, בנק מזרחי טפחות ומחזיקי חמש סדרות האג"ח - החברה חייבת למחזיקים 633 מיליון שקל.
כל אחד מהגורמים האלו עשוי לדרוש גם הוא נתח ממניות חנן מור החזקות, אם יידרש לוויתורים הנוגעים לחוב ולמועדי הפירעון. כבר בשלב זה ברור שבעלי המניות הנוכחיים ידוללו - סיבה נוספת לכך שמור ומאור יתקשו מאד להשיב לידיהם את מלוא המניות שיעיבירו לידי נאמן.
חודש הוא פרק זמן קצר יותר מ-45 הימים שביקשה חנן מור מבית המשפט בשבוע שעבר כשהגישה בקשה לעיכוב הליכים.
עוד הסכימו הנושים כי מי שימונה לניהול חנן מור החזקות הוא דודו זבידה, מנכ"ל מבנה נדל"ן לשעבר - הוא יקבל את המושכות מייד לאחר חתימה על ההסכם. עם זאת, ישנן שתי סוגיות הנוגעות לזבידה. ראשית, סוגיית השכר שטרם סוכמה. שנית, זבידה זקוק לקבל אישור ממבנה, שגם לה יש קרקע בשדה דב ולכן היא נחשבת למתחרה. לפני שלושה חודשים מבנה כבר חסמה את מינוי זבידה לפרויקטור של חנן מור לשדה דב, שכן לפי תנאי הפרישה שלו זבידה גם משמש כיועץ למבנה - ובכך נוצר ניגוד עניינים.
ומעל לכל מרחפת השאלה אם חנן מור עצמו יסכים לחתום על ההסכם שמגבשים הנושים. עמדתו הרשמית טרם התקבלה, הגם שנערכים מולו מגעים רציפים. אם יסכים, הוא יוכל לשמור לעצמו אופציה עתידים מהתאוששות. אם לא יסכים, הנושים יאלצו להעביר את ההסכם שיתקבל לאישור בית המשפט ולכפות אותו על חנן מור. הסכמה של כלל הנושים מגדילה מאד את הסיכוי לאישור של בית המשפט, גם אם חנן מור מתנגדת.