נסיגה חזקה ביורו, נסחר ב-3.98 שקלים, הדולר יורד ל-3.73
נסיגה חזקה ביורו, נסחר ב-3.98 שקלים, הדולר יורד ל-3.73
היורו מאבד 1.2% מול השקל בפתיחת שבוע המט"ח, הדולר נחלש ב-0.6% - זאת במקביל להתחזקות הדולר בשווקים העולמיים; מיטב: "ניכרת האטה בפעילות במשק ובביקושים המקומיים - אנו מורידים את תחזית האינפלציה ל-12 החודשים הבאים מ-3.2% ל-3.0%"
השקל מתחזק בפתיחת שבוע המט"ח, בעיקר מול היורו, כשבמקביל הדולר רושם עלייה חזקה מול המטבעות המובילים בעולם. בשוק המקומי: הדולר יורד ב-0.6% מול השקל, נסחר ב-3.73 שקלים, היורו יורד ב-1.2% לסביבת 3.98 שקלים.
בשווקים העולמיים הדולר מתחזק בפתיחת השבוע: הדולר אינדקס עולה ב-0.4% ל-105.4 נקודות; היורו יורד ב-0.4% ל-1.067 דולר; הפאונד נחלש ב-0.3% ל-1.288 דולר; וביפן - הדולר עולה ב-0.7% ל-153.7 ין.
המשקיעים ממתינים לנתוני האינפלציה שיתפרסמו השבוע, בישראל ובארה"ב. מדד המחירים של אוקטובר בישראל יתפרסם ביום שישי; בארה"ב, ביום רביעי יתפרסם מדד המחירים לצרכן של אוקטובר, ביום חמישי יתפרסם מדד המחירים ליצרן.
כלכלני לידר בראשות יונתן כץ מעדכנים כלפי מטה את תחזית האינפלצייה שלהם ל-12 החודשים הבאים, מ-3.1% ל-2.95%, ומנמקים זאת ב"התקררות מסוימת בשוק העבודה וייסוף בשקל".
בלידר מסבירים כי הסקטור העסקי מדווח על התמתנות בפעילות בחודש אוקטובר, וציפייה להתכווצות נוספת בפעילות גם בנובמבר. אשר למדד המחירים שקרוב שיתפרסם ביום חמישי, תחזית לידר עומדת על עלייה חודשית של 0.5%-0.6%.
לעמדה זו שותף אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב, ולדבריו "ניכרת האטה בפעילות במשק תוך היחלשות בביקושים המקומיים. גם הלחצים בשוק העבודה פחתו ועל פי נתוני המגמה, קצב הגידול בשכר הממוצע התמתן. ירידה זו בפעילות ובביקושים ממתנת את הליצים לעליית מחירים.
לנוכח האמור, אנו מורידים את תחזית האינפלציה של אוקטובר ל-0.5% ואת זו של נובמבר למינוס 0.2%. כמו כן, תחזית האינפלציה ב-12 החודשים הבאים יורדת מ-3.2% ל-3.0%", מוסיף זבז'ינסקי.
לגבי השנה הבאה, אומרים בלידר, כי שורה של צעדים יתרמו לאינפלציה ב-2025, בהם העלאת המע"מ ב-1%; הקפאת מדרגות מס רכישה על דירות; עדכון תעריפי ארנונה; העלאת המיסוי על רכבים חשמליים; התייקרות בתחבורה הציבורית.
"יחד עם זאת, מהלכיםאחרים צפויים למתן את לחצי הביקוש במשק, ולכן גם את לחצי האינפלציה, ובכלל זה הקפאת השכר הציבורי, אי תשלום דמי הבראה, אי עדכון של מדרגות המס וקצבאות הילדים. מדובר בשחיקה בכוח הקנייה של הציבור", ציינו בלידר.