סגור

הדרמה בדרום קוריאה: הוון נופל ב-1%

ההכרזה הדרמטית והבלתי צפויה של נשיא דרום קוריאה על משטר צבאי במדינה מפילה את המטבע מול הדולר; בשוק המקומי: הדולר יורד ב-0.5% ל-3.62 שקלים, היורו יורד ב-0.3% לסביבת 3.81 שקלים

השקל מתחזק: הדולר יורד ב-0.5% ונסחר ב-3.62 שקלים, היורו יורד ב-0.3% לסביבת 3.81 שקלים.
בשווקים העולמיים, המגמה מתהפכת והדולר שעלה בימים האחרונים עובר למינוס: הדולר אינדקס יורד ב-0.3% ל-106.1 נקודות; היורו עולה ב-0.3% ל-1.052 דולר; הפאונד עולה ב-0.1% ל-1.266 דולר; ביפן - הדולר יורד ב-0.6% ל-148.6 ין.
הוון הקוריאני נופל ב-1% (הדולר בסביבת 1,418 וון, ומוקדם יותר הירידות הגיעו ליותר מ-2.5%), זאת לאחר שנשיא דרום קוריאה יון סוק יאול הדהים את ארצו כשהכריז על משטר צבאי ברחבי המדינה. יון אמר כי הצעד הכרחי כדי להגן על דרום קוריאה ולשמור על ביטחונה, ואמר כי מפלגות האופוזיציה חותרת תחת המדינה ומנסות לפגוע בדמוקרטיה שלה. לדבריו, מפלגות האופוזיציה שולטות בפרלמנט בסיאול, תומכות במשטר הקומוניסטי של צפון קוריאה ו"משתקות" את הממשלה באמצעות פעולות שמתנגדות למדינה.
היואן הסיני יורד ב-0.2% מול הדולר, הצמד נסחר קרוב ל-7.29 יואן לדולר (ואף עמד מוקדם יותר על 7.3, רמתו הנמוכה ביותר של היואן מאז 3 ביולי).
היואן איבד יותר מ-2% מאז נצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-5 בנובמבר, לנוכח הציפייה להתעצמות עימות הסחר בין סין לארה"ב. זאת בעקבות התחייבותו של הנשיא הנבחר להטיל מכסים של 60% ויותר על מוצרים מיובאים מסין.
באירופה: היורו איבד גובה בימים האחרונים (נחלש אתמול ביותר מ-0.5%), בעיקר בשל המשבר הפוליטי-כלכלי בצרפת - שם ממשלת המיעוט בראשות מישל ברנייה קרובה לנפילה, בשל התקציב המרסן שהגישה לאישור הפרלמנט.
מפלגת הימין הקיצוני של מארין לה פן (בהובלת הנשיא שלה ז'ורדן ברדלה) המתנגדת לתקציב ולקיצוצים החדים הכללים סיכמה עם מפלגות האופוזיציה מהשמאל על הגשת הצעת אי אמון שתועמד להצבעה ביום רביעי.