מסחר תנודתי במט"ח אחרי העדכון מהפד: הדולר קופץ ל-3.68 שקלים
מסחר תנודתי במט"ח אחרי העדכון מהפד: הדולר קופץ ל-3.68 שקלים
מוקדם יותר ירד ל-3.655 שקלים; נשיא הפד של ניו יורק: הורדת הריבית בארה"ב היא כרגע לא נושא לשיחה בבנק; בצהריים פורסם מדד המחירים בישראל שרשם האטה מפתיעה; רונן מנחם ממזרחי טפחות: "אין להקיש מכך על הורדות ריבית קרובות כי המדד ללא הסעיפים העונתיים עלה"
תנודתיות חריפה בשוק המט"ח: הדולר מזנק ל-3.68 שקלים אחרי שירד ל-3.655 שקלים. המטבע האמריקאי מתחזק גם בעולם. זאת אחרי דברי נשיא הפד של ניו יורק ג'ון וויליאמס היום בראיון ל-CNBC, כי הורדת הריבית היא כרגע לא נושא לשיחה בבנק הפדרלי.
דבריו של וויליאמס סותרים את דברי היו"ר ג'רום פאוול ברביעי לאחר החלטת הריבית כי הבנק צפוי להוריד את הריבית שלוש פעמים במהלך 2024. היורו יורד ב-0.7% ל-1.09 דולרים, הפאונד יורד ב-0.5% ל-1.27 דולרים.
הדולר עלה מוקדם יותר ל-3.67 שקלים אחרי פרסום נתוני האינפלציה בישראל, מ-3.66 שקלים בטרם פרסום הנתונים. היורו רשם ירידה מוקדם יותר מ-4.01 שקלים ל-3.99 שקלים, אך עתה שב ל-4.01 שקלים.
מדד המחירים רשם ירידה מפתיעה של 0.3% בנובמבר בחישוב חודשי - הצפי היה לירידה של 0.1% מעלייה חודשית של 0.5%. היורו יציב על 4.01 שקלים.
בחישוב שנתי נרשמה האטה מפתיעה עם עלייה של 3.3% לעומת התחזיות לעלייה של 3.5%. באוקטובר נרשמה עלייה של 3.7%.
ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי פירות טריים (4.8%), תחבורה (1.2%) הנעלה (1%) ותרבות ובידור (0.6%). עליות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי ירקות טריים (0.7%) ומזון (0.5%).
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי, מזרחי טפחות: "למרות המדד השלילי והאינדיקציות הנוספות על התמתנות האינפלציה, אין למהר ולהקיש מכך על הורדות ריבית קרובות וחדות. זאת, בין השאר, משום שהמדד ללא הסעיפים העונתיים עלה בכל זאת עשירית האחוז והיה קצת גבוה מהציפיות.
"כמו כן, התלות בסעיף הדיור, מחולל ההאטה העיקרי של האינפלציה בחודשים האחרונים, נמשכת ואם ישנה כיוון תשוב האינפלציה לעלות. כמו כן, יש לזכור כי בנק ישראל בוחן גם גורמים נוספים, כמו שערי החליפין של השקל (שהיו די תנודתיים מפרוץ המלחמה) והמדיניות הפיסקאלית, השנויה במחלוקת.
"בשורה התחתונה, אמנם מדד נמוך מהציפיות (פעם נוספת), אך בחינת מכלול הנתונים עדיין לא תגרום, להערכתי, לבנק ישראל למהר עם הורדת הריבית. יום ההודעה הינו ה-1/1/2024 ואמורה להיכלל בו תחזית כלכלית מעודכנת, שתיתן מושג לגבי כוונות בנק ישראל בהמשך".
אתמול רשם המטבע האמריקאי ירידות חדות מול השקל ובעולם אחרי הודעת הפדרל ריזרב לפני יומיים כי ב-2024 הוא צפוי להוריד את הריבית מספר פעמים.
במסיבת העיתונאים לאחר פרסום החלטת הריבית שנותרה בפעם השלישית ברצף על 5.5%, אמר יו"ר הפד ג'רום פאוול כי "בכירי הפד לא חושבים שהעלאות נוספות הן סבירות. האינפלציה התמתנה ביחס לגבהים הקודמים שלה, וזה בלי עלייה מהותית באבטלה. אלה חדשות טובות מאד, אך היא עדיין גבוהה מדי".