אקירוב מאיים לתבוע דירקטורים בכלל החזקות אישית בשל עסקת MAX
אקירוב מאיים לתבוע דירקטורים בכלל החזקות אישית בשל עסקת MAX
אלרוב נדל"ן שבשליטת אקירוב ושמחזיקה ב־15% מכלל, מאיימת על החברה בתביעה - טוענת לנזק של 105 מיליון שקל בשל המחיר המופקע שמשולם על MAX
אלרוב נדל"ן הבורסאית ובעל השליטה בה אלפרד אקירוב — שמנסים לרכוש את השליטה בכלל החזקות, החברה־האם הציבורית של כלל ביטוח הפרטית — מגבירים את הלחץ על דירקטוריון כלל החזקות במטרה לעצור את העסקה של החברה לרכישת חברת כרטיסי האשראי MAX לפי שווי של 2.47 מיליארד שקל.
במכתב ששלחה אלרוב, שמחזיקה ב־15% מכלל החזקות, היא מאיימת בתביעה על נזק שנגרם לה בגובה של 105 מיליון שקל, שנגזר מנזק בגובה כולל של 700 מיליון שקל שנגרם, לטענתה, לכלל בעלי המניות בשל המחיר המופקע שמשולם עבור MAX. אלרוב טוענת שהדירקטוריון של החברה ביצע מחטף כשאישר את העסקה והיא דורשת להביא אותה לאישור בעלי המניות, ומבהירה שאם הדבר לא ייעשה היא תפנה לערוצים משפטיים.
"קברניטי כלל החזקות, חברה ללא גרעין שליטה, החליטו לבצע מחטף ולהביא לחתימת העסקה בבליץ בשל מניעים זרים, ובניגוד לטובת בעלי המניות של החברה, מתוך מטרה לנסות לייצר, בחוסר תום לב, מעשה עשוי. אלרוב תעשה כל פעולה חוקית למיצוי זכויותיה ותביעותיה, לרבות האישיות כלפי ההנהלה, בגין מלוא הנזקים שנגרמו וייגרמו", לשון המכתב.
מכתב זה של אלרוב מגיע בהמשך לתשובה שקיבלה מכלל החזקות על מכתב קודם ששלחה לה באוגוסט. כלל החזקות דחתה את הטענות שהעלתה אלרוב במכתב ההוא, שגם בו דרשה לכנס את בעלי המניות כדי לאשר את עסקת MAX. כלל החזקות טענה בתשובתה שאלרוב מונעת מאינטרסים אישיים של אקירוב ש"גורם נזק כבד לחברה". כלל החזקות מסרבת לכנס אסיפה כללית, מה שיביא את אלרוב להביע התנגדות לעסקת MAX בפני המפקח על הבנקים. עמדתה נדרשת משום שתחזיק בעקיפין יותר מ־5% מחברת כרטיסי האשראי.
אלרוב טוענת כי "הנזק העצום נגרם וייגרם לבעלי המניות, ובראשם אלרוב, ולא לכלל החזקות עצמה. יש אי־נוחות רבה מכך שכלל החזקות וקברניטיה הפכו דיון ענייני למסכת השתלחויות אישית בעלמא, וזאת תוך שימוש בכלל החזקות ככלי שרת לקברניטים בעלי אינטרסים אישיים, ובאופן בלתי ענייני לחלוטין.
אלרוב מונה גם את הטענות נגד עסקת MAX: "זו עסקה גורלית וחריגה שעשויה להביא את כלל החזקות לפי התהום. ההשקעה אינה ביכולתה של החברה ותשליך על איתנותה הפיננסית. העסקה חורגת מחזון הקבוצה ומהאסטרטגיה העסקית. עמדת המנכ"ל יורם נוה בפגישה עם ראשי אלרוב ביוני העלתה חששות כבדים, נוכח התרסקות מניית המתחרה ישראכרט והשינויים בשוק כרטיסי האשראי. שווי MAX בעסקה הוא 162% על ההון העצמי. המחיר בפועל גבוה משמעותית מהמדווח. המבנה הכלכלי שלה מביא לתוצאה אבסורדית ונטולת היגיון, שגם מייקר משמעותית את עסקת MAX".