אדלטק ניצחה בערעור בעליון: קבוצת לוזון תשלם לה 15 מיליון שקל
אדלטק ניצחה בערעור בעליון: קבוצת לוזון תשלם לה 15 מיליון שקל
חברת האנרגיה אדלטק היא שותפתה של לוזון בתחנת הכוח דוראד; התביעה עסקה בטענת אדלטק לפיה לוזון התחייבה לשלם לה כסף עקב הסיוע של שלה לדורי בניה, חברת בת של לוזון, לבצע עבודות הנדסה אזרחית בעת הקמת תחנת הכוח דוראד; ב-2021 נפסק התיק לטובת לוזון, שהוביל לערעור
בית המשפט העליון קיבל את ערעור חברת האנרגיה אדלטק, שתקבל 15 מיליון שקל מקבוצת לוזון שבשליטת עמוס לוזון, שותפתה של אדלטק בתחנת הכוח דוראד (יחד עם קצא"א וזורלו).
התביעה עסקה בטענת אדלטק לפיה קבוצת לוזון התחייבה לשלם לאדלטק את הכסף עקב הסיוע של אדלטק לדורי בניה (חברת בת של קבוצת לוזון) לבצע עבודות הנדסה אזרחית בעת הקמת תחנת הכוח דוראד.
מלבד העברת הכסף, תשלם לוזון לאדלטק הוצאות בגובה 150 אלף שקל. בהרכב השופטים ישבו גילה כנפי-שטייניץ ודוד מינץ שפסקו לטובת אדלטק, בעוד השופט ח'אלד כאבוב החזיק בדעת מיעוט.
בפסק הדין כתבה השופטת כנפי שטייניץ: "אעיר, כי לוזון לא הבהירה עקב בצד אגודל כיצד קמה לה זכות ביטול הנובעת מהפרת חובת שיתוף הפעולה. לוזון לא טענה, לא לפני הנאמנים ולא לפני בית המשפט המחוזי, כי מדובר בהפרה יסודית של ההסכם, ומשאין מדובר בהפרה יסודית, כי נתנה ארכה סבירה לתיקון ההפרה".
התביעה החלה ב-2016, אז הגישה אדלטק תביעה בגובה 12 מיליון שקל (הסכום גדל מאז עקב אינפלציה) כנגד דורי בניה, על סירובה לשלם לאדלטק שני תשלומים שהתחייבה בשנים 2008 ו-2010. ב-2021 נפסק התיק לטובת קבוצת לוזון, שהוביל לערעורה של אדלטק.
מאז שהוקמה תחנת הכוח דוראד ב-2014 החלו שורה של סכסוכים בין השותפות המחזיקות בתחנה: שתא"א (חברת בת של קצא"א, 37.5%), זורלו הטורקית (25%), אדלטק ודורי אנרגיה (המשותפת לקבוצת לוזון ולאלומיי) המחזיקות ב-18.75% כל אחת.
הסכסכוך המרכזי בין השותפות עוסק בטענות אלומיי, לוזון וקצא"א על ניפוח עלויות בהקמת התחנה מצידן של אדלטק וזורלו, שהרוויחו מכך. בימים אלא יש דיון בהחלטה אצל שופט העליון בדימוס אשר גרוניס.