סימן לבאות? וול סטריט פתחה את המחצית השנייה בעליות
סימן לבאות? וול סטריט פתחה את המחצית השנייה בעליות
לאחר שאתמול חתמו הבורסות בניו יורק את מחצית השנה הראשונה הגרועה מאז 1970, המדדים המובילים ננעלו בעליות בסיום יום המסחר הראשון של המחצית השנייה; הנפט טיפס ב-2.5%; רכבת האינפלציה באירופה רק מגבירה את הקצב ורשמה ביוני עלייה שנתית של 8.6%
דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים
אינטראקטיב TV | מהדורה 30.06.22: סמסונג התחילה לייצר שבבים בליתוגרפיה 3nm
23:00 - יום המסחר הראשון של המחצית השנייה של השנה ננעל בעליות. מדד דאו ג'ונס טיפס ב-1.1%, S&P 500 עלה גם הוא ב-1.1% ונאסד"ק הוסיף לערכו 0.9%. כעת יוצאת וול סטריט לחופשת חג ארוכה, בשל יום העצמאות האמריקאי החל ב-4 ביולי.
יחד עם זאת, למרות העליות היום, שוק המניות לא נראה כאילו הוא הותיר מאחוריו את הדאגות שהפכו את ששת החודשים הראשונים של 2022 לגרועים זה עשורים. "אם אתם רוצים חדשות טובות הבוקר זה שזה (החצי הראשון של השנה) עכשיו נגמר באופן רשמי", אמר ג'ים רייד (Jim Reid), אסטרטג שווקים בדויטשה בנק. "אם אתם רוצים את החדשות הרעות, הן שאין יותר מדי חדשות טובות בסביבה כשאנחנו מתחילים (את המחצית השנייה)". מדד ה-ISM לתעשייה בארה"ב ירד לקריאה של 53 ביוני לעומת 56.1 במאי - מתחת לתחזיות הכלכלנים ולרמה הנמוכה ביותר מאז יוני 2020.
בלב דאגות המשקיעים עומדת העובדה שהאינפלציה נותרה בשיא של עשרות שנים, מה שיגרום לפדרל ריזרב ככל הנראה להמשיך להעלות באגרסיביות את הריבית ולהדק את המדיניות המוניטרית. הסיכון הוא שהעלאת הריבית כדי לפגוע בביקוש הכלכלי עלולה להוביל למיתון. הציפייה לריבית גבוהה יותר והאטה כלכלית גרמו למכירת מניות מתחילת השנה, כאשר מדד S&P 500 ירד ביותר מ-20% ב-2022 ונאסד"ק ירד ב-30%. לא סביר שתהיה עלייה משמעותית במניות עד שתהיה יותר ודאות לגבי האינפלציה והמסלול של הפד.
22:05 - אמזון מטפסת ב-2.6%. היום פורסם כי ענקית הסחר המקוון מגבילה את תוצאות החיפוש הקשורות ללהט"ב במנוע החיפוש שלה באיחוד האמירויות. החברה ביצעה את הצעד לאחר שמצאה עצמה תחת לחץ מצד הרשויות במדינת המפרץ. יחסים הומוסקסואליים אינם חוקיים במדינה, והבעת תמיכה בזכויות להט"ב מהווה עבירה.
21:45 - יום מסחר תנודתי בניו יורק. אחרי שהמסחר התנהל בירידות, המדדים עברו לעליות: דאו ג'ונס, S&P 500 ונאסד"ק מטפסים ב-0.8%, 0.7% ו-0.5% בהתאמה.
שוק הסחורות - מחיר הנפט טיפס היום ב-2.5% בבורסת הסחורות של ניו יורק ונקבע על 108.43 דולר לחבית.
20:05 - ג'נרל מוטורס (GM) האמריקאית מייצרת רק כתריסר האמרים חשמליים ביום במפעלה בדטרויט, זאת כאשר להאמר החשמלי יש רשימת המתנה של כ-77 אלף הזמנות. כך לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל. החברה הודיעה היום (ו') שהיא חוזה שמכירותיה ברבעון השני נפלו ב-15% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, בשל בעיות אספקה וייצור. לפי החברה, במפעליה יש 95 אלף כלי רכב שהורכבו ביוני ותקועים באמצע תהליך הייצור, בשל מחסור בשבבים ובשאר רכיבים. יחד עם זאת, GM מצפה שכל כלי הרכב הללו יושלמו ויימכרו לסוחרים לפני סוף 2022 ולדבריה מדובר בבעיה של תזמון.
19:20 - המסחר בבורסות אירופה ננעל הערב במגמה מעורבת. מדד פוטסי ננעל סביבת רמול הפתיחה עם ירידה קלה של 0.01%, ואילו המדדים דאקס וקאק טיפסו ב-0.2% וב-0.1% בהתאמה. ברקע למסחר ביבשת, האינפלציה בגוש היורו בשיא, לאחר שעלתה בחודש יוני בקצב שנתי של 8.6%, מעל התחזיות המוקדמות שהיו לעליית מחירים של 8.4%, לפי סקר של רויטרס. רכבת האינפלציה הגבירה ביוני את הקצב לאחר שבמאי עמדה האינפלציה על 8.1%.
18:30 - מניית מטא יורדת ב-2.9%. מוקדם יותר פורסם כי החברה מתכוננת להאטה משמעותית, עם תוכניות לחתוך לפחות 30% מגיוסי המהנדסים השנה, כך אמר לעובדים מנכ"ל החברה מארק צוקרברג אתמול. "אם היה עליי להמר, הייתי אומר שזו אחת ההאטות הקשות שראינו בשנים האחרונות", אמר צוקרברג במהלך פגישה שבועית עם עובדים. לדבריו, צפי החברה לגיוס מהנדסים נחתך מ-10,000 ל-6,000-7,000, מה שישאיר כמה משרות לא מאוישות, ויפעיל לחץ על מנהלים לפטר עובדים לא יעילים.
17:25 - שוב ירידות בוול סטריט. אחרי הפתיחה השלילית והמעבר לעליות - המדדים המובילים בניו יורק עברו להיסחר שוב בטריטוריה השלילית. מדד דאו ג'ונס מאבד 0.7%, S&P 500 יורד ב-0.5% ונאסד"ק משיל מערכו גם 0.5%.
ההוצאות על פרויקטי בנייה בארה"ב ירדו ב-0.8% בחודש מאי בקצב שנתי מנוכה עונתיות לרמה של 1.78 טריליון דולר, כך לפי נתונים שפרסמה בשעה זו לשכת המסחר בארה"ב. תחזיות הכלכלנים בסקר שערך הוול סטריט ג'ורנל עמדו על צמיחה של 0.3%. זוהי הירידה הראשונה בנתון מאז ספטמבר 2021.
ההוצאות באפריל עודכנו מעלה לעלייה של 0.8% לרמה של 1.782 טריליון דולר, לעומת הפרסום האחרון שעמד על עלייה של 0.2% לרמה של 1.744 טריליון דולר. במהלך השנה האחרונה עלו ההוצאות על פרויקטי בנייה בארה"ב בשיעור של 9.7%. ההוצאות על פרויקטי בנייה פרטיים נותרו ללא שינוי בחודש מאי. ההוצאות על פרויקטי בנייה למגורים פרטיים עלו ב-0.2%, בעוד שההוצאות על בנייה פרטית שלא למגורים נפלו ב-0.4%.
17:00 - היפוך מגמה בוול סטריט - המדדים המובילים עברו להיסחר בעליות של 0.5% עד 0.6%.
16:35 - המסחר בבורסות ניו יורק נפתח היום בירידות של עד חצי אחוז במדדים המובילים. בפתח - סוף שבוע ארוך בשל יום העצמאות האמריקאי שיחול ביום ב' ה-4 ביולי. זהו יום המסחר הראשון של המחצית השנייה של השנה, לאחר שוול סטריט נעלה חצי שנה ראשונה מהקשות שידעה בעשורים האחרונים, כשחששות צמיחה ואינפלציה גואה העיבו על השווקים.
14:30 - הבורסות בניו יורק צפויות להמשיך באווירה פסימית ולפתוח באדום את חודש יולי, כך לפי החוזים העתידיים על המדדים המובילים.
אתמול חתמו המדדים בוול סטריט את מחצית השנה הראשונה הגרועה ביותר מאז 1970, בצל חששות ממיתון לנוכח האינפלציה המזנקת וצעדי התגובה האגרסיביים הצפויים של הפדרל ריזרב.
החוזים העתידיים על המדדים דאו ג'ונס, S&P 500 ונאסד"ק יורדים ב-0.3%.
המשקיעים יעקבו אחר שורה של נתוני מאקרו שתתפרסם בהמשך היום, בהם מדד ISM במגזר הייצור לחודש יוני והוצאות הבנייה לחודש מאי.
מחירי הנפט מתאוששים מהירידה של אתמול ומתחזקים היום, כשהחששות מפגיעה בהיצע בשל שיבושי אספקה בלוב ובאקוודור כתוצאה מחוסר יציבות פוליטי גוברים על התחזיות לירידה בביקוש. הנפט מסוג WTI מטפס ב-2% ל-107.8 דולר לחבית, הנפט מסוג ברנט עולה ב-2.2% ונסחר תמורת 111.4 דולר לחבית.
מחיר הזהב יורד ב-1% ל-1,789 דולר לאונקיה, והמתכת היקרה בדרך לסכם שבוע שלילי בפעם השלישית ברציפות.
יצרנית השבבים מיקרון נחלשת ב-4.4% בטרום המסחר אחרי שפירסמה תחזית מאכזבת לשנה כולה.
מיקרון סיכמה את הרבעון הפיסקלי השלישי עם הכנסות של 8.64 מיליארד דולר ורווח מתואם של 2.59 דולר למניה, אנליסטים בשוק צפו לחברה הכנסות של 8.68 מיליארד דולר ורווח של 2.46 דולר למניה.
החברה, שמייצרת שבבים למחשבים ולסמארטפונים, אמרה עם פרסום הדוחות כי היא צופה שמכירות הסמארטפונים יחלשו במידה משמעותית בהמשך 2022 ביחס לציפיות המוקדמות, וציינה ירידה בביקוש הצרכנים.
רשת בתי הכלבו קוהל'ס צונחת ב-16.5% בטרום לאחר שחתכה את התחזית שלה, וציינה גם היא ירידה בהוצאות הצרכנים. החברה הפסיקה את המשא ומתן למכירת הפעילות שלה, ואמרה כי האווירה הקמעונאית הידרדרה מאז שהתחילה את התהליך.
12:30 - האינפלציה בגוש היורו בשיא, לאחר שעלתה בחודש יוני בקצב שנתי של 8.6%, מעל התחזיות המוקדמות שהיו לעליית מחירים של 8.4%, לפי סקר של רויטרס. רכבת האינפלציה הגבירה ביוני את הקצב לאחר שבמאי עמדה האינפלציה על 8.1%.
10:45 - המדדים המובילים באירופה ממשיכים גם הבוקר את הנסיגה שלהם, לאחר שסבלו מהרבעון הגרוע ביותר שלהם מאז פרוץ הקורונה, על רקע האינפלציה הגבוהה והעלאות הריבית. מדד הבנצ'מארק הפן-אירופי Stoxx 600 מאבד הבוקר 0.6% בהובלת מניות הטכנולוגיה האירופיות שנחתכות ב-2.5%. מדד הקאק הצרפתי מאבד בשעה זו 0.3%, בעוד מדד דאקס הגרמני יורד ב-0.5%, והפוטסי משיל מערכו 0.2%.
מי שמובילה את הירידות ביבשת היא חברת הלוטו הצרפתית FDJ שמאבדת 8%, לאחר שסיטיגרופ הורידה את ההמלצה שלה לחברה מ"קנייה" ל"מכירה". מנגד מניית חברת הנדל"ן השוודית SBB רושמת הבוקר עליות של יותר מ-5%, לאחר פרסום דו"ח המצביע על תזרים המזומנים החזק שלה. מדד Stoxx 600 חתם את הרבעון השני עם ירידה של 9% - הירידות החדות ביותר מאז השלבים המוקדמים של נגיף הקורונה וירד השנה ב-16.6%.
10:30 - בורסות אסיה ננעלו הבוקר בירידות שערים: מדד ניקיי היפני ירד ב-1.7% ומדד הטופיקס איבד מערכו 1.4%. בסין מדד שנגחאי ומדד שנזן המשולב הפחיתו מערכם 0.3%. מדד הקוספי בדרום קוריאה נחתך ב-1.2%. מובילות את הירידות ביבשת: מניית מיצובישי שנחתכה הבוקר ב-5.4%. מניית סופטבנק ירדה ב-2%.
8:00 - מסחר תנודתי הבוקר באסיה: לאחר שבתחילה פתחו המדדים המובילים ביבשת את היום הראשון של הרבעון בעליות, הם עברו כעת לירידות, כשברקע נתונים המצביעים על היחלשות הפעילות התעשייתית ביפן. מדד ניקיי היפני ירד ב-1.8%, בעוד מדד הטופיקס איבד 1.5%. הירידות ביפן נרשמו על רקע פרסום מדד סנטימנט היצרנים הגדולים שירד בין החודשים אפריל-יוני לרמה של 9 נקודות לעומת רמה של 14 נקודות ברבעון הקודם. "היצרנים מתמודדים כעת עם לא מעט קשיים, מעלויות התשומות הגבוהות ועד לתנאי האספקה הלא יציבים", אמר ל-CNBC סטפן אנגריק, כלכלן בכיר במודי'ס אנליטיקס. "הרבה מזה כמובן קשור לפלישה של רוסיה לאוקראינה ולסגרים עקב הקורונה בסין". בדרום קוריאה מדד הקוספי עבר גם הוא לירידות ונחלש ב-1.4%. המדד הרחב ביותר של מניות אסיה-פסיפיק של MSCI מחוץ ליפן ירד ב-0.9%.
בסין נרשמות הבוקר ירידות קלות, למרות נתונים חיוביים על פעילות הייצור התעשייתי. מדד שנגחאי יורד ב-0.2%, בעוד שמדד שנזן יורד ב-0.1%. ברקע: מדד מנהלי הרכש של Caixin/Markit לחודש יוני שפורסם היום והגיע לרמה של 51.7 נקודות, מעל רמת 50 הנקודות שמפרידה בין צמיחה להתכווצות. לשם השוואה, בחודש הקודם הגיע המדד לרמה של 48.1 נקודות. אנליסטים שנסקרו על ידי רויטרס ציפו לרמה של 50.1 נקודות.
בהונג קונג לא יתקיים היום מסחר בשל חג, מכיוון שהעיר מציינת את יום השנה ה-25 להעברתה מבריטניה לסין. נשיא סין שי ג'ינפינג הגיע להונג קונג אתמול וניהל את טקס השבעת המושל החדש של הונג קונג ג'ון לי. זהו המסע הראשון של שי מחוץ לסין מאז הקורונה. לי יחליף את המושלת היוצאת קארי לאם.
אתמול ננעלה וול סטריט בירידות, וחתמה חצי ראשון אדום בוהק של השנה על רקע האינפלציה הדוהרת, ההידוק המוניטארי והמלחמה המתמשכת באוקראינה. מדד S&P 500 רשם את המחצית הראשונה הגרועה מאז 1970 עם ירידה כוללת של יותר מ-20%. נאסד"ק איבד ברבעון שחלף 22.4% - הירידה החדה מאז 2008 - ואף 31% מאז שיא כל הזמנים שקבע בסוף נובמבר שעבר. מראשית השנה גם נרשמו ירידות חדות במיוחד במניות הטכנולוגיות - נטפליקס מחקה 71%, אפל - 23%, אלפבית - 24.8% ומטא - 52%.