הושג הסדר באגרוטופ: נאמני הקבוצה מכרו את נכסיה תמורת 162 מיליון שקל
הושג הסדר באגרוטופ: נאמני הקבוצה מכרו את נכסיה תמורת 162 מיליון שקל
קבוצת ביכורי השדה שבבעלות האחים שבע ביצעה את הרכישה הבולטת במסגרת ההסדר: קרקע של 21 דונם במושב תימורים תמורת 101.4 מיליון שקל. פעילות החקלאות נמכרה ב־36 מיליון שקל
הסדר קבוצת אגרוטופ מגיע לקו הסיום. נאמני הקבוצה, שפועלת בתחום הבנייה החקלאית, סיימו הסדר כולל לכל שלוש החברות בקבוצה: הנחן השקעות, החברה־הבת הפח תעשיות מתכת והחברה־הנכדה אגרוטופ. הנאמנים מכרו את נכסי הקבוצה בכ־162 מיליון שקל - מתוכם 36 מיליון שקל עבור הפעילות החקלאית, 19 מיליון שקל עבור חלק מחברת הפח ו־104 מיליון שקל עבור הקרקע במושב תימורים.
אגרוטופ נקלעה בתחילת השנה לפשיטת רגל בעקבות חובות של קרוב לרבע מיליארד שקל שצברה. בעקבות כניסתה של החברה להקפאת הליכים, מונו לאגרוטופ הנאמנים רו"ח גבי טרבלסי ועו"ד אבנר כהן ממשרד כהן וילצ'יק ושות', כשהתיק מנוהל בבית המשפט בבאר שבע.
קבוצת ביכורי השדה שבבעלות האחים שבע ביצעה את הרכישה הבולטת של הנכסים כשרכשה קרקע בהיקף של 21 דונם שמחזיקה החברה במושב תימורים תמורת 101.4 מיליון שקל. ביכורי שדה תשלם 2.5 מיליון שקל נוספים עבור מערכת סולארית המותקנת על גג הבניין שעל הקרקע. בבעלות על הקרקע החזיקו הנחן ואגרוטופ. המכירה כפופה להסדר בין תימורים לאגרוטופ בגין סכסוך שקיים ביניהם.
פעילות החקלאות של אגרוטופ נמכרה ב־36 מיליון שקל (כולל מלאי). חלק מהפעילות נמכרה ליהודה רשתות שרכשה באחרונה גם את פקר פלדה וגילוון תמורת כ־200 מיליון שקל. יהודה רשתות שילמה 19 מיליון שקל עבור הפעילות שרכשה. 14.5 מיליון שקל נוספים יתקבלו ממכירת קרקע בגדרה שהעמידו בעלי השליטה באגרוטופ בהסדר. פעילות הקמעונאות והלוגיסטיקה של הפח נמכרה לי' זמברג מוצרי מתכת.
מהבקשה שהוגשה לבית המשפט בבאר שבע עולה עוד כי לחברת הנחן חוב מובטח לבנק לאומי בהיקף של 32 מיליון שקל תחת שעבוד כללי שוטף, ולחברת הפח חוב מובטח של 25 מיליון שקל לבנק הבינלאומי. הפח ואגרוטופ מחזיקות גם בחוב של 13 מיליון שקל לחברות אשראי חוץ־בנקאי שמובטחים בערבות אישית בגובה של כ־29 מיליון שקל. על פי ההסדר המוצע, חובות אלה ייפרעו במלואם.
להערכת הנאמנים, אישור ההסדר המוצע על ידיהם יחד עם התמורה המשמעותית שצפויה להתקבל בקופת החברה, צפויים להביא לכך כי כלל הנושים המובטחים, החובות בדין קדימה, לרבות חובות החברות לעובדים, וכן החובות למי שהעניקו ערבות אישית - ייפרעו במלואם. עוד עולה מההסדר כי החובות לנושים לא מובטחים בחברת הפח בהיקף של 15 מיליון שקל ייפרעו גם הם. לעומת זאת, הנושים שאינם מובטחים בחברת אגרוטופ יקבלו רק 25%-20% מהחוב.
קבוצת אגרוטופ, שבשליטת האחים טל ורז הנקי וגבי פלגן, מתמחה בביצוע פרויקטים מורכבים בישראל ובחו"ל להקמת מפעלים, מרכזים לוגיסטיים, בתי קירור, מחסנים לתעשייה ומבנים לגידול בעלי חיים כמו רפתות ולולים.
ערב קריסתה היתה אגרוטופ מעורבת בביצוע של הקמת פרויקטים בהיקף כספי של כ־820 מיליון שקל, בין היתר בנתב"ג, חיפה, רמת חובב וקריית גת. החברה נקלעה למצוקה תזרימית ונכנסה להקפאת הליכים בעקבות זינוק של עשרות אחוזים במחירי תשומות הבנייה בשל המלחמה בין רוסיה ואוקראינה. החברה צברה חובות של כ־250 מיליון שקל. החברות בתחום האשראי החוץ־בנקאי שחשופות לחובות החברה הן מיכמן וכן וואליו קפיטל.