הראלי של הקיץ לא הרשים אותן: קרנות הגידור השקיעו סכום שיא נגד וול סטריט
הראלי של הקיץ לא הרשים אותן: קרנות הגידור השקיעו סכום שיא נגד וול סטריט
הקרנות, באמצעות פוזיציות שורט, הגיעו השבוע לסכום של 107 מיליארד דולר בהימור הגבוה אי פעם נגד מדד S&P 500, כך דווח ב-CNBC; המדד זינק ב-17% מאז השפל השנתי שרשם באמצע יוני; אך בקרנות הגידור נותרו סקפטיים, כך לפי חברת הדאטה S3 Partners: "ייתכן והמוסדיים רואים את הראלי החיובי ככזה שיוביל לשלילי אם המיתון יימשך או יחמיר"
קרנות הגידור צופות שוק דובי נוסף השנה והשקיעו סכומי שיא נגד וול סטריט, כך פורסם ב-CNBC: העליות החזקות של השבועות האחרונים, לאחר הנפילות שאירעו מתחילת השנה במדדים המובילים בבורסות ניו יורק, הובילו את הקרנות לרכוש השבוע עוד פוזיציות שורט על מדד S&P 500, המניות המובילות בוול סטריט.
הפוזיציות הגיעו לסכום שיא של 107 מיליארד דולר נגד וול סטריט. כך לפי חישובים שביצע Greg Boutle, ראש תחום אסטרטגיית שוק ההון והנגזרים בארצות הברית בבנק הצרפתי BNP Paribas.
בורסות ניו יורק היו בשפל שנתי ב-16 ביוני, אך מאז מדד ה-S&P 500 זינק ב-17%, ורשם ארבעה שבועות ברצף בירוק. הקאמבק החל בעקבות העלאת הריבית החדה השנייה ברצף מצד הבנק המרכזי של ארצות הברית – של 0.75% ל-2.5%, במטרה לקרר את האינפלציה שדהרה לשיא של 41 שנה על 9.1% במדד המחירים לצרכן בחישוב שנתי. מאז ירדה (ביולי) במפתיע ל-8.5%.
על כן חלק מקרנות הגידור ספגו פגיעה במהלך החודשיים של הראלי, עם פוזיציות שורט מסיביות על השוק, כשהן נאלצות לכסות את אותן הפוזיציות בחסר בהפסדים כבדים ככל שהמניות מטפסות. וכשהן רוכשות את המניות במטרה למנוע את המשך ההפסדים הן גורמות לעלייה חדה אף יותר באותן מניות. בכך הן תרמו בעצמן לראלי בוול סטריט.
מאז שהחל הראלי כיסו הקרנות פוזיציות בסכום של 45.5 מיליארד דולר, כך לפי חברת הדאטה והאנליזה S3 Partners. עיקר הנפילות של הקרנות היה בסקטור מניות הטכנולוגיה.
אבל בקרנות הגידור נותרו סקפטיים לגבי המשך אפשרי של הראלי בוול סטריט. "סכום השיא של פוזיציות השורט אולי מצביע על כך שהמוסדיים רואים את הראלי החיובי בשוק ככזה שיוביל לראלי שלילי. הם מצפים לשינוי מגמה בשוק ההון אם המיתון יימשך או יחמיר, וייאלץ את הפד להמשיך בהעלאות הריבית החדות ובקצב מהיר מהצפוי", כך לדברי Ihor Dusaniwsky מ- S3 Partners. המשך העלאות הריבית החדות מגדיל את הסיכוי למיתון חריף יותר ולנסיגה בשוקי ההון.
"כסף של המוסדיים יעבור מפוזיציות שורט לרכישת מניות שלא בחסר, אם נחזה בנתוני מאקרו טובים יותר בהמשך הדרך, שירחיקו אותנו ממיתון", הוסיף Boutle.