פריים אנרג'י ואלקטרה פאוור הרחיבו את הסכם מכירת החשמל ביניהן - והזניקו את המניה
פריים אנרג'י ואלקטרה פאוור הרחיבו את הסכם מכירת החשמל ביניהן - והזניקו את המניה
פריים אנרג'י תמכור חשמל לאלקטרה פאוור בעסקה של עד 1.7 מיליארד שקל שתימשך 22 שנה. המניות של שתי החברות זינקו בת"א בתגובה: פריים אנרג'י עלתה ב-9.8% ואלקטרה פאוור ב-7.7%
פריים אנרג'י ואלקטרה פאוור מרחיבות את הסכם מכירת החשמל ביניהן. ההסכם המעודכן כולל מכירת חשמל מפריים אנרג'י לספקית החשמל של אלקטרה פאוור ואנלייט בהיקף של 1.7-1.6 מיליארד שקל למשך 22 שנה. לאחר הדיווח זינקו מניות החברות בבורסה בתל אביב: אלקטרה פאוור בניהולו של דניאל ספיר עלתה ב-7.7%, ומניית פריים אנרג'י שבניהולו של ירון קיקוז ב-9.8%.
בהסכם החדש, 13 מתקנים סולאריים ואגירה בהספק של 100 מגה וואט סולארי ו-500 מגה וואט שעה אגירה ישמשו את ספקית החשמל של אלקטרה. ההסכם הקודם בין הצדדים כלל שיוך מתקנים בהספק של 75 מגה-וואט סולארי ו-375 מגה-וואט שעה אגירה למשך 15 שנה.
באוקטובר חתמה פריים אנרג'י על הסכם למכירת חשמל לבזק-ג'ן, ספקית החשמל הביתית של בזק, ולחברת האנרגיה פאוור ג'ן. ההסכם ביניהן עומד על מכירת חשמל בהיקף של 1.3-1.2 מיליארד שקל ל-20 שנה. מטרת שני ההסכמים הוא לסייע לפריים אנרג'י לקבל מימון בהקמת הפרויקטים.
אלקטרה פאוור פועלת בשוק החשמל למשקי הבית במיזם משותף עם חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט (65% אלקטרה פאוור, 35% אנלייט). את השותפות מנהל עמית פרגמנט. החל מיולי נפתחה האפשרות לספקיות החשמל הפרטיות למכור חשמל לכל משקי הבית, גם לאלו שלא מחזיקים במונה חכם. בכך הלקוחות הפוטנציאליים של ספקיות החשמל הפרטיות זינקו ממאות אלפי משקי בית לכ-3 מיליון.
אלא שבשבועות האחרונים מתמודדות הספקיות הפרטיות עם שתי בעיות מרכזיות: הראשונה היא שינוי בהרכב תעריפי החשמל שביצעה רשות החשמל, שהוביל לכך שהמרווח שספקיות החשמל מרוויחות לעומת תעריף החשמל של חברת החשמל הצטמצם. הבעיה השנייה היא מחסור בחשמל זמין למכירה למשקי הבית באופן פרטי. תחנות כוח מסוימות בארץ מחויבות למכור את החשמל למנהל מערכת החשמל ולא יכולות להשתתף באסדרה, וכך גם מתקנים סולאריים עם אגירה רבים.