סגור
שקל שקלים שטרות אילוסטרציה
שטרות שקלים (צילום: REUTERS/Nir Elias/Illustration/File Photo)

האכזבה מנתוני האינפלציה בארה"ב הופכת את שוק המט"ח - הדולר עולה ל-3.66 שקלים

הדולר שאיבד מוקדם יותר מעל 1% מול השקל עבר לעלייה של 0.4% - במקביל להתחזקות שלו בשווקים הגלובליים; האינפלציה השנתית בארה"ב עמדה בינואר על 3.1%, התחזיות היו לנתון של 2.9%

מהפך בשוק המט"ח לאחר נתוני האינפלציה המאכזבים שיצאו בארה"ב - השקל שהתחזק ביותר מ-1% עבר לירידות. הדולר עולה ב-0.4% ל-3.66 שקלים, היורו יורד ב-0.1% ל-3.93 שקלים.
בשווקים הגלובליים: היורו עבר מיציבות לירידה של 0.5%, ל-1.071 דולר. מול סל המטבעות הבכירים, הדולר אינדקס מתחזק ב-0.4% ל-104.58 נקודות.
מדד המחירים לצרכן בארה"ב עמד בינואר על 3.1% בחישוב שנתי, בשעה שהתחזיות היו לאינפלציה של 2.9%. בחישוב חודשי עלה המדד ב-0.3%, התחזיות היו לעלייה של 0.2%.
מדד הליבה של המחירים רשם עלייה שנתית של 3.9% וחודשית של 0.4% - התחזיות היו לעלייה שנתית של 3.7% וחודשית של 0.3%.
על אף ההשפעה החזקה על שוק שערי החליפין, לנתוני האינפלציה יש משמעות מוגבלת שכן הפד כבר הבהיר כי לא יהיו לו מספיק נתונים כדי להצדיק הורדת ריבית בפגישה הקרובה של חודש מרץ.
עד הפגישה הראשונה שלאחר זו של מרץ, ב-1 במאי, יצאו עוד שני מדדי מחירים, של פברואר ומרץ, שישפיעו יותר על ההחלטה הצפויה. השוק מעניק כיום סיכוי של 55% בלבד להורדת ריבית בישיבה מאי.
בשווקים הבינלאומיים נסחרים הדולר והיורו ביציבות ברמה של 1.077 דולר ליורו.
לפי קובי לוי, ראש דסק אסטרטגיות שווקים בבנק לאומי, העליות המוקדמות יותר היום בשקל היו חלק ממהלך מתקן, לאחר הירידות בשבוע שעבר.
"השקל נחלש בימים רביעי וחמישי בשבוע שעבר, לפני פרסום דוח דירוג האשראי של מודי'ס לשער של כ-3.70 שקלים לדולר וארבעה שקלים ליורו. ככל הנראה על רקע ציפייה להפחתת דירוג. זהו מקרה קלאסי של 'קנה בשמועה, מכור בידיעה'. השוק ציפה להפחתת הדירוג, הגיב אליה לפני, ומתקן בחזרה לשער שהיה בתחילת השבוע שעבר".