כלל ביטוח נכנסת לדיור המוגן: תשקיע עם מגדלי הים התיכון עד 3.3 מיליארד שקל
כלל ביטוח נכנסת לדיור המוגן: תשקיע עם מגדלי הים התיכון עד 3.3 מיליארד שקל
שתי החברות יקימו שותפות להקמת בתי דיור מוגן ורכישת בתי דיור מוגן קיימים; מגדלי הים התיכון תחזיק ב-51% מהזכויות ותנהל את השותפות בפועל
בליץ ההשקעה של כלל ביטוח בתחום הנדל"ן נמשך. הבוקר (ג') דיווחה רשת מגדלי הים התיכון, שבשליטת היו"ר מוטי קירשנבאום (22.6%), על חתימת הסכם לשיתוף פעולה עם כלל ביטוח בהיקף של עד 3.3 מיליארד שקל.
לפי ההסכם, מגדלי הים התיכון וכלל ביטוח יקימו שותפות להקמת בתי דיור מוגן ורכישת בתי דיור מוגן קיימים. מגדלי הים התיכון תעמיד לשותפות 200 מיליון שקל וכלל ביטוח תעמיד 300 מיליון שקל, כך שהיקף ההון העצמי של השותפות יעמוד על 500 מיליון שקל. הנכסים יוקמו או יירכשו במינוף של עד 85%, כך שהיקף ההשקעה הכולל יעמוד על עד 3.3 מיליארד שקל.
במיזם המשותף, שיפעל לאורך ארבע שנים, מגדלי הים התיכון תחזיק ב-51% מהזכויות וכלל ביטוח תחזיק ב-49% מהזכויות. מגדלי הים התיכון תנהל את השותפות בפועל. בין הצדדים גם נחתם מנגנון שמסדיר את חלוקת הרווחים בפועל, כך שמגדלי הים התיכון תקבל עד 60% מהרווחים וכלל ביטוח תקבל עד 40% מהרווחים.
למגדלי הים התיכון יש כיום שבעה בתי דיור מוגן פעילים שבהם 1,650 יחידות דיור. בנוסף היא נמצאת בשלבי הקמה של ארבעה בתים נוספים שלאחר השלמתם היא תחזיק ב-11 בתי דיור מוגן שבהם 2,700 יחידות דיור. הפרויקטים האלו אינם כלולים בשותפות עם כלל ביטוח. השותפות תקבל זכות ראשונים על פרויקטים חדשים, ואם תבחר שלא לבצע אותם, מגדלי הים התיכון תוכל לבצע אותם בעצמה.
שווי הנכסים המניבים של מגדלי הים התיכון, נכון לסוף הרבעון השלישי, עומד על 4.5 מיליארד שקל, כך שהמיזם המשותף עם כלל ביטוח עשוי להביא לצמיחה של כ-70% בהיקף הפעילות במונחי שווי נכסים.
מאז שנכנס ברק בנסקי לתפקיד מנהל ההשקעות הראשי של כלל ביטוח בסוף 2022, כלל ביטוח השקיעה מיליארדי שקלים בחברות שונות, בדגש על תחום הנדל"ן. בין היתר בתחילת החודש חתמה על הסכם השקעה של עד 770 מיליון שקל באפריקה מגורים; השקיעה 100 מיליון שקל באקרו נדל"ן; 220 מיליון שקל באמות; עד 400 מיליון שקל בשיכון ובינוי נדל"ן הפרטית; 110 מיליון שקל באאורה; וכן ביצעה השקעות בחברות מתחומים שונים, דוגמת 120 מיליון שקל באל על; 250 מיליון שקל ברכישת 10% מערד השקעות; 86 מיליון שקל ברכישת 9 מאלקטריאון; 336 מיליון שקל ברכישת מניות של בנק הפועלים; וכ-200 מיליון שקל במשק אנרגיה, שיסייעו לממן את הרכישה של תחנת הכוח אשכול בידי החברה-הבת דליה אנרגיה.
מגדלי הים התיכון נסחרת בבורסת ת"א לפי שווי של 1.3 מיליארד שקל, לאחר שבמהלך 12 החודשים האחרונים המניה שלה עלתה ב-12%.