אחרי שפל של 3.5 שנים, השקל מטפס קלות גם לאחר נתוני הצמיחה בישראל
אחרי שפל של 3.5 שנים, השקל מטפס קלות גם לאחר נתוני הצמיחה בישראל
הדולר יורד ב-0.3% ל-3.75 שקלים, אחרי שזינק אתמול ל-3.776 שקלים לשיא ממרץ 2020; המשק בישראל צמח ברבעון השני ב-3%, בנוסף לעלייה של 1.1% בתוצר לנפש לעומת הרבעון הראשון של השנה; אתמול פורסם כי מדד המחירים של יולי עלה בדומה לתחזיות, בעוד האינפלציה השנתית ירדה
הדולר נחתך הבוקר ב-0.3% ונסחר תמורת 3.75 שקלים, היורו נסוג ב-0.5% ונסחר תמורת 4.09 שקלים.
המשק בישראל צמח ברבעון השני ב-3%, בנוסף לעלייה של 1.1% בתוצר לנפש לעומת הרבעון הראשון של השנה. כך פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
אתמול פורסם כי מדד המחירים של יולי בישראל עלה ב-0.3%, בדומה לתחזיות בשוק. האינפלציה השנתית ירדה ל-3.3%, לעומת 4.2% בחודש יוני.
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן עלה בחודש יולי ב-0.3%, חודש שלישי ברציפות בשיעור נמוך מהציפיות, או ברף התחתון שלהן. הקצב השנתי של האינפלציה ירד בחדות ל-3.3% בלבד, קרוב לרף העליון של יעד האינפלציה. גם ליבת האינפלציה רשמה ירידה דומה.
"עם זאת לבנק ישראל עדיין נכונה מלאכה רבה. ראשית יש לזכור כי בחודש אוגוסט שעבר היה המדד שלילי, ומאחר שמדד אוגוסט השנה צפוי להיות חיובי, האינפלציה עשויה לעלות שוב לאזור 4%. שנית, הפיחות המהיר בשער השקל בימים האחרונים מותיר אותו ברמת פיחות יתר של כ-10%, ולכן הוא מהווה גורם אינפלציוני שעלול להעיב על המדדים הקרובים.
"כמו כן סעיף הדיור, המהווה 26% מהמדד, ממשיך לעלות בקצב מהיר של 0.7% החודש וכ-6.3% ב-12 החודשים האחרונים. חוזי שכירות שבהם שוכרים מתחלפים עלו ב-9% בחודש האחרון. לכן אין כרגע צפי להתמתנות קרובה של ממש בהתייקרויות של סעיף מרכזי זה, ועוד לא נצפית השפעת ההאטה החדה שנרשמה גם החודש במחירי הדירות בבעלות.
"לבסוף, יש לזכור כי בשוקי הסחורות שבו מחירי המזון והנפט לעלות, והם עלולים להאיץ את מדדי המחירים ליצרן ודרכם ההתייקרות תחלחל למדדים לצרכן.
"בשורה התחתונה מדד יולי יכול לאפשר לבנק ישראל להותיר את הריבית על כנה בחודש הבא, אך לא ניתן לשלול כי הריבית תעלה בכל זאת. להתנהגות השקל כנגד הדולר עד מועד ההחלטה תהיה חשיבות רבה וכך גם למחירי הסחורות".