מנכ"ל נאייקס: "לא אשחק במשחק הרבעוני, ונעמוד בתחזיות השנתיות"
מנכ"ל נאייקס: "לא אשחק במשחק הרבעוני, ונעמוד בתחזיות השנתיות"
מניית נאייקס צללה אתמול בת"א ב־13% לאחר שהחברה פרסמה עדכון לקראת הדו"ח הכספי לרבעון השלישי. ההכנסות, שצפויות להיות 31–30 מיליון דולר, דומות לאלה ברבעון השני, והשוק פירש זאת כאזהרת רווח. המנכ"ל: "זה קצב שנציג גם בשנתיים הבאות"
"לא נדחה עסקאות לרבעון עתידי, רק כדי להציג צמיחה מדי רבעון. אנחנו נלמד את השוק — והוא ילמד אותנו. אני לא אשחק את המשחק הרבעוני, ונעמוד בתחזיות השנתיות", כך אמר אתמול יאיר נחמד, מנכ"ל נאייקס (Nayax), לנוכח צניחת המניה ב־13% במחזור גבוה.
הסיבה לנפילה היה קצר בתקשורת בין החברה לבין שוק ההון, בעקבות פרסום עדכון לקראת הדו"חות הכספיים של החברה לרבעון השלישי. בחברה, שאין לה ניסיון בהתנהלות מול משקיעים חיצוניים, החליטו לפרסם על בסיס קבוע עדכון לפני הדו"ח הכספי, וזאת כצעד של שקיפות, אך השוק פירש את הנתונים כאזהרת רווח, והפיל את המניה.
נאייקס, שפיתחה מסופים לחיוב וסליקה במכונות ממכר, עדכנה כי הכנסותיה ברבעון השלישי יהיו 30–31 מיליון דולר — הכנסות דומות ל־31 מיליון הדולרים ברבעון השני.
"הרבעון השני היה חריג בקצב עליית ההכנסות"
"הרבעון השני היה חריג מבחינת קצב עליית ההכנסות, והיה גבוה מהתחזיות שלנו, משום שהיה קשה לצפות את התנהגות הלקוחות עם יציאת העולם מהקורונה", מסביר נחמד, "קצב הצמיחה ברבעון השני היה 121% מול הרבעון המקביל ב־2020, וזה היה הרבה מעל הצפי שלנו לקצב צמיחה של 30% לפחות — קצב שאנחנו נציג גם בשנה הבאה וגם בשנה שלאחר מכן.
"המספרים של הרבעון השלישי תואמים את הציפיות שלנו, והם יאפשרו לנו לעמוד גם בתחזיות האנליסטים להכנסות של 115 מיליון דולר", הוסיף נחמד. ההכנסות הצפויות ברבעון השלישי משקפות קצב צמיחה שנתי של 40%. את 2020 כולה סיימה נאייקס עם הכנסות של 78 מיליון דולר.
נאייקס היא חברה צעירה בבורסת תל אביב, והמשקיעים עדיין לא בטוחים איך "לאכול אותה". מדובר, למעשה, ביוניקורן הישראלי הראשון — חברת טכנולוגיה שהגיעה לשווי של מיליארד דולר, ובכל זאת העדיפה להנפיק בתל אביב ולא בנאסד"ק.
נאייקס, שנחמד הקים אותה ב־2005 יחד עם אחיו אמיר ועם דוד בן אבי, המשמש כסמנכ"ל טכנולוגיה, גייסה 667 מיליון שקל לפי שווי של 3.4 מיליארד שקל. עד להנפקה מעטים נחשפו לחברה, משום שהיא התממנה ללא משקיעים חיצוניים, רק מכספי המייסדים ומתזרים שיצרה מפעילותה. גם לאחר ההנפקה, שבמסגרתה מכרו המייסדים מניות ב־200 מיליון שקל, הם מחזיקים יחד בקרוב ל־80% ממניותיה, כאשר לכל אחד מהם אחזקה של 24%–28% בחברה.
בעקבות נפילת המניה אתמול הגיעה נאייקס לשווי של 3.7 מיליארד שקל, שעדיין גבוה מעט מהשווי בהנפקה. החברה מעסיקה כ־400 עובדים, מתוכם 270 עובדים במשרדיה בהרצליה.
נאייקס עדכנה אתמול גם כי מספר העסקאות שעברו דרך ההתקנים שלה, כגון מכונות לממכר חטיפים ומשקאות קלים, הגיע ל־218 מיליון. לעומת הרבעון הקודם מדובר בעלייה של 17%.
מספר המכונות המחוברות באמצעות המסופונים של נאייקס הגיע ל־460 אלף ברבעון השלישי — וזאת בהשוואה ל־432 אלף מכונות ברבעון שקדם לו.
נאייקס, שאינה מרוויחה, לא התייחסה בעדכון לרווחיות
בדומה למרבית חברות הטכנולוגיה, גם נאייקס עדיין אינה מרוויחה. בעדכון שפרסמה אתמול החברה, היא לא התייחסה לנתוני הרווחיות, אך ברבעון הקודם שיעור הרווח הגולמי שלה נשחק, וההפסד התפעולי קפץ ל־4.1 מיליון דולר — כפול מההפסד של בשנת 2020 כולה. בשורה התחתונה רשמה אז החברה הפסד של 5.8 מיליון דולר.