סגור
Iron Dome כיפת ברזל
מערכת כיפת ברזל שמפתחת רפאל (צילום: דוברות רפאל)

הביקושים החזקים לנשק הקפיצו את מכירות רפאל ברבעון ב-31%

החברה שמפתחת אמצעי לחימה ומערכות הגנה - ביניהן כיפת ברזל - סיכמה את הרבעון הראשון עם מכירות של 3.9 מיליארד שקל, שכמחצית מתוכן לשוק הישראלי; הרווח הנקי זינק ב-83% ל-232 מיליון שקל בשל ירידה בעלויות התפעוליות וצמיחה בהכנסות המימון

הימשכות מגמת הביקושים החזקים לנשק בישראל ובעולם סידרו ליצרנית אמצעי הלחימה רפאל רבעון מוצלח נוסף עם צמיחה של 31% במכירות לעומת הרבעון הראשון של 2023, והן הסתכמו בכ-3.9 מיליארד שקל.
הרווח הנקי רשם זינוק חד של 83% ל-232 מיליון שקל שמהווים 5.9% מהמכירות. העלייה ברווח הנקי נחשבת חריגה וברפאל מייחסים אותה בעיקר לשילוב של ירידה בעלויות התפעוליות וצמיחה בהכנסות המימון שלה.
היקף ההזמנות שקיבלה רפאל במהלך הרבעון צמח ב-16% ל-7.8 מיליארד שקל. צבר ההזמנות הכולל שלה גדל במהלך הרבעון בכ-3 מיליארד שקל והוא עומד על למעלה מ-55 מיליארד שקל.
מנכ"ל רפאל יואב תורג'מן אמר לכלכליסט כי הצמיחה במכירותיה של החברה ברבעון היא תוצאה מעסקאות שעשתה ביחד עם כ-30 החברות הבנות שלה בארץ ובעולם. "אפילו סטארט-אפים לא עושים כאלה ביצועים. יש כאן קפיצה אדירה", אמר.
כמחצית מכלל המכירות של רפאל במהלך הרבעון הראשון היו בשוק הישראלי, כשכלל חטיבותיה נרתמו למאמץ המלחמתי תוך הגדלת היקפי ייצור והאצה של פיתוחים חדשים הדרושים לצה"ל ולמערכת הביטחון.
"הקדמנו אספקה של הזמנות והעמדנו פתרונות לצרכים חדשים שעלו בשטח תוך האצת תהליכים הקשורים לאמצעי לחימה בשלבי פיתוח", אמר תורג'מן לכלכליסט. "גם ברבעון הזה ראינו את המערכות של רפאל מצילות חיים מדי יום ומדי שעה והוכיחו את תרומתן המכרעת ללחימה".
רפאל היא המפתחת והיצרנית של מערכות ההגנה האוויריות קלע דוד וכיפת ברזל המשמשות את מערך ההגנה של חיל האוויר ביירוט רקטות, טילים וחלק מהכטב"מים המשוגרים לעבר ישראל. בנוסף היא אמונה על הייצור של מערכת ההגנה האקטיבית לטנקים ונגמ"שים מעיל רוח.
לדברי תורג'מן, מכירותיה של החברה בשוק העולמי ובשוק המקומי מתאפיינות ב"אוסף נרחב מאד של הזמנות מתחומים שונים וזה מצב בריא, שמעיד על יציבותה וביסוסה האיתנים של רפאל בשווקים השונים כשברקע, אנחנו משקיעים מדי שנה כ-5 מיליארד שקל על מחקר ופיתוח".
רפאל מעסיקה כ-9,500 עובדים, רובם באזור הצפון, וזאת לאחר שבמהלך הרבעון הראשון היא קלטה לשורותיה כ-800 עובדים חדשים. עד סוף השנה היא מתכוונת לקלוט לשורותיה כ-1,400 עובדים נוספים שיתמכו בתוכניות הפיתוח שלה ובהאצת קצבי הפעילות בקווי הייצור שלה.
בהיותה חברה שנמצאת בבעלות ממשלתית מלאה, רפאל אמורה לשלם דיבידנדים למדינה בהיקף של מחצית מהרווח הנקי שלה. לדברי תורג'מן, דירקטוריון החברה אישר חלוקת דיבידנד למדינה על רווחיה בשנת 2023 בהיקף של כ-290 מיליון שקל וזאת מתוך רווח נקי של כ-590 מיליון שקל.
רפאל היא החברה הבטחונית המרכזית השלישית שמפרסמת את ביצועיה לרבעון הראשון. מוקדם יותר השבוע פרסמה אלביט מערכות את דוחותיה לרבעון, ומהם עולה כי הכנסותיה עלו ב-11% והסתכמו בכ-1.6 מיליארד דולר לעומת הרבעון המקביל.
התעשייה האווירית רשמה ברבעון הראשון של השנה צמיחה של 11% במכירות, שהסתכמו ל-1.43 מיליארד דולר. הרווח הנקי שלה זינק ב-48% והסתכם ב-135 מיליון דולר.