סגור
מצעד חיילות צפון קוריאה צילומים 2018
מצעד צבאי בצפון קוריאה. הגניבות מסייעות לעקוף את הסנקציות (צילום: רויטרס)

בתוך חמש שנים: צפון קוריאה גנבה קריפטו ב-1.2 מיליארד דולר

כך לפי סוכנות הביון הדרום-קוריאנית, שטענה כי יותר ממחצית מהסכום נגנב בשנה האחרונה בלבד; הצפון-קוריאנים מבצעים את הגניבות כדי לממן את כלכלתם השבירה בעקבות הסנקציות שהטיל האו"ם ונזקי הקורונה, ונחשבים מהמובילים בעולם בתחום זה

האקרים צפון-קוריאנים גנבו כ-1.2 מיליארד דולר במטבעות קריפטו ונכסים וירטואליים אחרים בחמש השנים האחרונות, ויותר ממחצית השלל (כ-626 מיליון דולר) בשנה האחרונה בלבד, כך מסרה סוכנות הביון של דרום קוריאה שלשום (ה').
מומחים ופקידי ממשל אמרו שצפון קוריאה פנתה להאקינג ופעילויות סייבר בלתי חוקיות נוספות כמקור לכסף זר הנחוץ לשמירה על הכלכלה השברירית שלה ולמימון תוכנית הגרעין, זאת בעקבות סנקציות חריפות שהטיל האו"ם ומגפת הקורונה.
שירות המודיעין הלאומי של דרום קוריאה אמר שיכולת הצפון לגנוב נכסים דיגיטליים נחשבת לאחת המובילות בעולם עקב ההשקעה בפשעי סייבר. זאת מאז שהסנקציות הכלכליות של האו"ם הוחמרו ב-2017 בתגובה לניסויים גרעיניים שערכה המדינה. מדובר בסנקציות שאוסרות על צפון קוריאה לייצא סחורות כמו פחם, טקסטיל ופירות ים, והן הובילו לכך שמספר חברות בארגון הורו לאזרחיהן לצאת מהמדינה. כלכלת המדינה סבלה קשות גם ממגפת הקורונה, לאחר שהוטלו בה הגבלות תנועה דרקוניות.
הסוכנות הדרום-קוריאנית מסרה שיותר מ-78 מיליון דולר מהסכום שנגנב השנה מגיע מדרום קוריאה. עוד נמסר שצפון קוריאה צפויה ליזום מתקפות סייבר נוספות בשנה הבאה בניסיון לגנוב טכנולוגיות דרום-קוריאניות מתקדמות ומידע סודי לגבי מדיניות החוץ והביטחון הלאומי שלה.
מוקדם יותר החודש הסכימו דיפלומטים מדרום קוריאה, ארצות הברית ויפן להגביר את המאמצים למנוע מתקפות סייבר צפון-קוריאניות. בפברואר מסר פאנל מומחים של האו"ם שהמדינה ממשיכה לגנוב מאות מיליוני דולרים ממוסדות פיננסיים וחברות קריפטו. למרות הקשיים הדיפלומטיים, צפון קוריאה ביצעה מספר שיא של ניסויי טילים השנה, במה שמומחים אומרים שהוא ניסיון לעדכן את ארסנל הנשק שלה ולמנפו במשא ומתן עתידי מול יריבותיה.
ביולי השנה פורסם כי המשטר הצפון-קוריאני מממן את תוכנית הגרעין שלו דרך מערך מתוחכם של סוכנים והאקרים שמוחדרים לחברות ובורסות קריפטו מערביות, בעיקר בארצות הברית. הסוכנים פועלים בשתי צורות: הם מועסקים כמפתחים או מהנדסים בחברות ושולחים את רוב משכורתם, שבמקרים מסוימים מגיעה למאות אלפי דולרים בשנה, חזרה לצפון קוריאה; או שהם מנצלים את תפקידם כדי להקל על קבוצות האקרים לפרוץ לבורסות קריפטו ולגנוב מטבעות.