יום בשבוע תמורת 32 אלף שקל בחודש – עלות השכר של משה קפלינסקי באוגווינד
יום בשבוע תמורת 32 אלף שקל בחודש – עלות השכר של משה קפלינסקי באוגווינד
חברת האנרגיה המתחדשת, ששווייה צלל ב־92%, מבקשת לאשר חבילת תגמול ליו"ר החדש, ולעדכן תנאים למנכ"ל אלון רווה ולסמנכ"ל אור יוגב. זאת לאחר הפחתת מחירי מימוש אופציות ל־23 עובדים
דירקטוריון חברת האנרגיה המתחדשת אוגווינד, שאישר בשבוע שעבר החלפה של מחצית מכתבי האופציות שהוענקו ל־23 עובדים בחברה על רקע הצניחה בשווי השוק שלה, מבקש עתה לאשר את תנאי שכרו של היו"ר החדש האלוף (במיל') משה קפלינסקי, בעבר סגן הרמטכ"ל ומנכ"ל בזן. מינויו הקבוע של קפלינסקי נכנס לתוקף בסוף יוני, לאחר כהונה בת כחודשיים כמ"מ יו"ר, וזאת בעקבות התפטרותו של גבי זליגסון במאי. היו"ר החדש יהיה זכאי תמורת 20% משרה — יום עבודה אחד בשבוע — לתגמול של 25 אלף שקל כדמי ניהול חודשיים קבועים ול־60 אלף כתבי אופציה במחיר מימוש של 13 שקל על פני ארבע שנים ובשווי הוגן של כ־302 אלף שקל. העלות השנתית של העסקת קפלינסקי צפויה להגיע ל־376 אלף שקל.
במסגרת תוכנית הפחתת מחירי המימוש של האופציות שאושרה בשבוע שעבר יוחלפו כ־700 אלף כתבי אופציה שהוענקו, טרם מומשו ופקעו, בכתבי אופציה בהיקף זהה ובמחיר מימוש נמוך משמעותית. המהלך יבטל אופציות שמחיר מימושן 105-32.5 שקל (65% מהן למימוש ב־80 שקל או יותר), ובמקומן יונפקו אופציות במחיר מימוש של 13 שקל בלבד.
שווי השוק של אוגווינד צלל בכ־92% בשנתיים האחרונות, מ־2.5 מיליארד שקל ל־210 מיליון שקל בלבד, והירידה גרמה לפער משמעותי בין מחיר מימוש האופציות למחיר המניה, שנסחרת כיום סביב 10 שקלים. גם מחיר מימוש האופציות החדשות יהיה גבוה ממחיר המניה הנוכחי, אך בטווח סביר יותר. על פי החברה, הפער שנוצר הופך את מימוש האופציות ללא ריאלי ופוגע בתמריץ לשימור עובדים בחברה.
בנוסף לתנאי התגמול של קפלינסקי מבקשת כעת אוגווינד גם לעדכן את התנאים של המנכ"ל מאז ינואר השנה, אלון רווה, שקיבל עם מינויו חבילת אופציות משמעותית, ושל אור יוגב — מייסד החברה ובעבר היו"ר והמנכ"ל — המכהן כיום כסמנכ"ל טכנולוגיה ופיתוח במקביל לכהונה כדירקטור. רווה היה זכאי ל־350 אלף אופציות למימוש על פני חמש שנים, כשמחיר המימוש של 90% מהן נקבע ל־59 שקל והיתר במחיר 125 שקל לאופציה — הרחק ממחיר המניה כיום. שיעור האופציות מתוך חבילת התגמול השנתית של רווה עמד על 43%.
במסגרת המהלך יופחתו למשך 12 חודשים 10% משכרם החודשי הקבוע של רווה ויוגב, ובתמורה הם יהיו זכאים לאופציות. שכרו החודשי הקבוע של רווה יעמוד על 90 אלף שקל, והוא יהיה זכאי לכ־39 אלף כתבי אופציה במחיר מימוש של 13 שקל, שיבשילו על פני שנה עד שלוש שנים, ושוויין ההוגן נקבע ל־186 אלף שקל. העדכון מעמיד את עלות התגמולים השנתית של רווה על 5.7 מיליון שקל, מהם 1.7 מיליון שקל בשכר קבוע, 1.7 מיליון שקל כמענק ו־2.3 מיליון שקל כתגמול הוני. שכרו החודשי הקבוע של יוגב, שמחזיק ב־12% ממניות אוגווינד, יהיה 63 אלף שקל, והוא יהיה זכאי ל־27 אלף כתבי אופציה באותם תנאי מימוש, ושוויין ההוגן נקבע ל־126 אלף שקל. עלות התגמולים השנתית של יוגב תעמוד על כ־1.4 מיליון שקל, מהם כ־1.1 מיליון שקל כשכר קבוע וכ־250 אלף שקל כמענק.
בכוונת החברה להפחית באופן דומה את שכרם של 3 בכירים נוספים, בתמורה לכ־37 אלף כתבי אופציה בסך הכל במחיר ובתנאי מימוש זהים.
התפטרותו של היו"ר הקודם גבי זליגסון, לאחר כשנה בלבד בתפקיד, נבעה בין השאר מהמשך הצניחה במניית אוגווינד — ירידה שהפכה את חבילת 634 אלף האופציות שקיבל לחסרת משמעות כמעט, שכן מחיר מימושן היה 96 שקל לאופציה לאורך חמש שנים. האופציות היו החלק העיקרי בתגמול של זליגסון, לצד עלות שכר שנתית של 675 אלף שקל ב־2021.
אוגווינד סיכמה את הרבעון הראשון השנה בהפסד של כ־24 מיליון שקל לעומת הפסד של כ־5.8 מיליון שקל ברבעון המקביל. הכנסותיה הסתכמו בכ־930 אלף שקל לעומת מעט יותר ממיליון שקל בתקופה המקבילה. בסוף השנה שעברה שוחררה כמות גדולה של מניות חסומות למימוש בהיקף נרחב — דבר שתרם לירידה בשווי המניה.