סגור

בול מסחר הצליחה לגבות רבע מהחוב שבדחייה

חברת האשראי החוץ־בנקאי, שחייבת למחזיקי האג"ח 26 מיליון שקל, הודיעה כי לאחרונה גבתה מלקוחותיה 19 מיליון שקל

סימנים של התאוששות בחברת האשראי החוץ־בנקאי בול מסחר. החברה הודיעה כי הצליחה לגבות 19 מיליון שקל מלקוחותיה מאז 21 ביוני, לאחר החלטתה על הפסקת מתן אשראי חדש והתמקדות בניסיון לגבות את האשראי שניתן על ידי החברה ללקוחות הקיימים.
על פי הדו"ח לרבעון הראשון, היקף האשראי שנמצא בדחייה הוא 82 מיליון שקל, שמהווים 25% מהיקף תיק האשראי של החברה. כלומר, עד כה הצליחה החברה להשיב פחות מרבע מהיקף החוב שנמצא בקשיים.
ביוני הודיע יו"ר בול ובעל השליטה רונן בכור כי החברה לא תעמוד בתשלום האג"ח שלוותה בשוק ההון בהיקף של 26 מיליון שקל. בול תלתה את הקשיים בכך שחלק מלקוחותיה הגדולים לא עמדו בתנאי האשראי ולכן גם היא נמצאת במחנק אשראי.
בחודשיים שעברו מאז, בול עדיין לא העבירה את תשלום האג״ח ונציגיה נמצאים במשא ומתן עם מור בית השקעות, שנבחר כנציג בעלי האג"ח מול בול. איציק עידן ועומר סרבינסקי, בעלי השליטה בחברת קליר סטרקצ׳ר, נבחרו כיועצים הכלכליים.
בול, שעוסקת בניכיון צ'קים, הנפיקה שתי סדרות אג"ח בהיקף כולל של 136 מיליון שקל. סדרה א', בהיקף של 90.6 מיליון שקל, הונפקה בתחילת 2022 ואמורה להיפדות סופית בסוף 2024. סדרה ב', בהיקף של 45.4 מיליון שקל, הונפקה ביוני 2022 ותיפדה סופית ביוני 2026. שתי הסדרות לא נושאות בטוחות. סדרה א׳ נושאת היום תשואה של 34.4% וסדרה ב׳ 37%. שווי השוק של בול מסחר ירד ל־11 מיליון שקל בלבד.
הרווח הנקי של בול ברבעון הראשון של 2023 הסתכם ב־2.2 מיליון שקל לעומת 4.9 מיליון שקל ברבעון המקביל. לחברה יש מסגרת אשראי לא מנוצלת של 1.7 מיליון שקל לצד קופת מזומנים של 2.9 מיליון שקל.
מי שהיה אמור לספק את הנזילות לבול הוא איש הנדל"ן צחי אבו. באפריל נחתם מזכר הבנות שלפיו אבו ישקיע בחברה 30 מיליון שקל דרך הנפקה מיוחדת ויהפוך לאחד מבעלי השליטה, אולם בסופו של דבר העסקה לא יצאה לפועל.