רשות ני"ע נגד אקירוב, סיבוב שני: בולמת את האספה למינוי דירקטורים בכלל ביטוח
רשות ני"ע נגד אקירוב, סיבוב שני: בולמת את האספה למינוי דירקטורים בכלל ביטוח
האספה למינויים של דוד גרנות ואהרון פוגל לדירקטורים בחברה נדחתה. הסיבה: רשות ניירות ערך מבקשת מדירקטוריון כלל להביע את עמדתו לגבי צירופם וההשפעה שיש לצעד זה על השליטה בחברה בצורה מפורטת יותר
רשות ניירות ערך מתערבת (שוב) בנעשה בחברת כלל. כלל החזקות, חברת האחזקות שמחזיקה במניות כלל ביטוח, הודיעה למשקיעים כי היא דוחה את האספה הכללית של החברה שהיתה אמורה להיערך מחר (ב'), ובה היו אמורים בעלי המניות להצביע על בחירתם של דוד גרנות ואהרון פוגל לדירקטוריון כלל החזקות.
גרנות ופוגל הומלצו על ידי אלפרד אקירוב שמחזיק ב-15% ממניות החברה, ועל פי השקפת חלק מהדירקטורים המכהנים של החברה, הם אמורים להגדיל את השפעתו של אקירוב בחברה. לנוכח השקפה זו ביקשה רשות ניירות ערך מדירקטוריון כלל להביע את עמדתו לגבי צירופם וההשפעה שיש לצעד זה על השליטה בחברה בצורה מפורטת יותר למול מחזיקי מניות כלל.
כזכור, כלל החזקות סיכמה על רכישת חברת כרטיסי האשראי מקס, לפי שווי של 2.47 מיליארד שקל, מידי בעלת השליטה קרן ורבורג פינקוס בחודש שעבר. להשקפת אקירוב, עסקת מקס היא חריגה מאוד בשל היקף ההשקעה האדיר ומשום שאינה חלק מעסקי הליבה של החברה עד כה. על כן אקירוב מקדם את בחירתם של צמד הדירקטורים שאמורים לבחון מחדש את העסקה, שלדבריו מחזיקים בניסיון פיננסי רחב יותר מהמכהנים כיום בדירקטוריון כלל.
בכלל החזקות מכהנים היום שמונה דירקטורים. אקירוב השתמש בזכותו כבעל מניות בחודש שעבר עוד לפני החתימה על עסקת מקס, והציע להרחיב את דירקטוריון כלל החזקות לכדי עשרה נציגים על ידי צירופם של גרנות ופוגל. דירקטוריון כלל נקט, להשקפת רשות ניירות ערך, בקו רך מדי זאת לאחר שהודיע כי הוא מתנגד למינויים, אך בשל סיבות עקיפות למדי. הדירקטוריון טען כי צירופם יביא לעלייה מיותרת בעלויות ניהול בעוד הדירקטוריון המשותף כולל 14 דירקטורים שמספקים את מגוון ההתמחויות הנחוץ לניהול החברה. בנוסף הסביר כי צירוף שני גברים יקטין את האיזון המגדרי בדירקטוריון, ויכלול שבעה גברים לעומת שלוש נשים.
זו כאמור לא הפעם הראשונה שבה רשות ניירות ערך מנסה לסכל את ניסיונותיו של אקירוב להשתלט על כלל. בסוף השנה שעברה הודיעה הרשות, בהובלת ענת גואטה, כי רכישת השליטה בכלל על ידי אלרוב, חברת הבנייה של אקירוב, אינה חוקית ועוברת על חוק הריכוזיות מאחר שזו תהווה פירמידה בעלת שלוש שכבות. זאת מאחר שאלרוב כחברה ציבורית תשלוט על כלל החזקות, שגם היא חברה ציבורית בפני עצמה. כלל החזקות בעלת השליטה בכלל חברה לביטוח, אמנם אינה ציבורית, אך מחזיקה באחזקה מלאה בחברת כלל ביטוח, חברה שהנפיקה סדרות אג"ח בהיקף של 5 מיליארד שקל ונחשבת ציבורית. מאז הציג אקירוב מספר פתרונות לביטול הפירמידה, בין היתר על ידי קיפול אחת השכבות, או רכישה אישית של כלל ולא דרך חברת אלרוב.