מכירת טאואר היתה מניבה לכלל ביטוח רווח הון של 400 מיליון שקל
מכירת טאואר היתה מניבה לכלל ביטוח רווח הון של 400 מיליון שקל
חברת הביטוח מחזיקה בנתח של 800 מיליון שקל בחברת השבבים, והתמורה בעסקה עם אינטל היתה גבוהה ב-50% משווי השוק הנוכחי של טאואר
העסקה למכירת טאואר סמיקונדקטור הישראלית לאינטל העולמית היתה ענקית בקנה מידה מקומי.
אינטל ביקשה לרכוש את יצרנית השבבים תמורת 5.4 מיליארד דולר במזומן, ופרסום ההודעה על הרכישה הזניק באותו יום בפברואר 2022 את מניית טאואר ב־40% לשווי שוק של 17 מיליארד שקל.
החגיגות באותה עת לא היו רק בקרב מחזיקי מניות פרטיים, אלא גם נחלת המוסדיים בישראל, שחלקם החזיקו בשיעורים גדולים של מניות טאואר. הרווח שנראה באופק אמור היה להגיע גם לכיסי חוסכי הפנסיה והגמל בישראל, באמצעות הקרנות שמנהלים המוסדיים. עם ההחלטה של אינטל לבטל את העסקה, החגיגות פינו מקום לאכזבה על הרווח הפוטנציאלי שנעלם.
המחזיקה הגדולה בזמן חתימת העסקה היתה חברת הביטוח הפניקס, עם מניות בשווי מיליארד שקל (7.66%) ורווח פוטנציאלי של כמעט 500 מיליון שקל. בזמן שעבר מאז הקטינה הפניקס את החזקתה ל־3.7%, ושווי הנתח שלה כיום נאמד ב־470 מיליון שקל. הפניקס, ככל הנראה, צמצמה את החזקתה בין פברואר אשתקד וביטול ההסכם.
אחת המפסידות הבולטות מביטול עסקת אינטל־טאואר היא כלל ביטוח. ההחזקה הנוכחית של כלל בטאואר נאמדת ב־800 מיליון שקל. בהתחשב בכך שהתמורה עבור טאואר היתה גבוהה ב־50% משווי השוק של טאואר היום, 13.7 מיליארד שקל, הרי שכלל ביטוח והעמיתים שחוסכים באמצעותה הפסידו על הנייר 400 מיליון שקל.
מגדל ביטוח היתה בעת החתימה על הסכם הרכישה הגוף המוסדי עם ההחזקה השנייה בגודלה. החברה החזיקה בפוזיציה בהיקף של 720 מיליון שקל, שהיו 6.15% ממניות החברה. מכירת טאואר היתה אמורה להציף עבור מגדל ביטוח רווח של 430 מיליון שקל, שהיה מופנה כולו לעמיתים, שכן החברה אינה מחזיקה במניה בכספי הנוסטרו, אולם מדובר ברווח שהחוסכים כבר לא יזכו לראות. מגדל הקטינה את החזקותיה מאז החתימה על הסכם הרכישה, וכיום כבר אינה בעלת עניין בטאואר סמיקונדקטור.
הראל מחזיקה במניות טאואר הן בבורסת ת"א והן בנאסד"ק בהיקף של 600 מיליון שקל. לו העסקה היתה יוצאת לפועל, רווח ההון של חברת הביטוח היה מסתכם ב־300 מיליון שקל.
אלמוג עזר