סגור

אלון מאסק מציע לרכוש את כל מניות טוויטר - ולהפוך אותה לפרטית

לאחר שהשלים בתחילת החודש רכישת 9.2% מטוויטר, העביר מאסק לחברה הצעת רכישה במזומן, לפי שווי של 42 מיליארד דולר; במכתב שהעביר אתמול לטוויטר ציין: "חופש הביטוי הוא ציווי חברתי לדמוקרטיה מתפקדת. החברה לא תשגשג ולא תשרת את הציווי החברתי הזה במתכונתו הנוכחית. צריך להפוך את טוויטר לחברה פרטית"

אילון מאסק מציע לרכוש 100% מניות טוויטר, מנכ"ל טסלה מציע להשלים עסקה זו לפי 54.2 דולר למניה במזומן - פרמיה של 18% על מחיר השוק, 55.85 דולר. ההצעה של מאסק משקפת לטוויטר שווי של כ-42 מיליארד דולר, כאשר החברה ננעלה אתמול ב-36.7 מיליארד דולר.

ההצעה נמסרה במכתב לטוויטר ב-13 באפריל מאסק ציין כי הרשת החברתית החביבה עליו צריכה להפוך פרטית כדי לעבור את השינויים לה היא זקוקה.
"השקעתי בטוויטר מכיוון שאני מאמין בפוטנציאל שלה להיות הפלטפורמה לחופש הביטוי ברחבי העולם", מאסק כתב במכתב לטוויטר, "ואני מאמין שחופש הביטוי הוא ציווי חברתי לדמוקרטיה מתפקדת. עם זאת, מאז שביצעתי את השקעתי אני מבין שהחברה לא תשגשג ולא תשרת את הציווי החברתי הזה במתכונתו הנוכחית. צריך להפוך את טוויטר לחברה פרטית".
בשבוע שעבר מאסק רכש 9.2% מטוויטר תמורת 2.9 מיליארד דולר והפך לבעל המניות הגדול ביותר בחברה. זמן קצר אחר כך החברה מסרה כי מאסק יצטרף לדירקטוריון החברה אז הבטיח מאסק "שיפורים משמעותיים" בפלטפורמה. ימים ספורים מאוחר יותר חזרה בה החברה והודיע כי לא יצטרף לדירקטוריון כשסיבה ספציפית להחלטה לא ניתנה.
1 צפייה בגלריה
אלון מאסק על רקע טוויטר
אלון מאסק על רקע טוויטר
(צילומים: איי פי, שאטרסטוק)


מאסק ביקר בפומביות לא אחת את טוויטר על כך שאינה חופשיה מספיק. בסקר שהפיץ על גבי הפלטפורמה לפני שביצע את הרכישה הראשונה שאל את 80 מיליון עוקביו האם הם חושבים שטוויטר הקפידה על חופש הביטוי באופן שיהיה "חיוני לדמוקרטיה מתפקדת".
מאסק אף רמז שיש בידיו תוכנית לגבי טוויטר וטען כי תוצאות הסקר "חשובות". 70% ממשיבי הסקר ענו שטוויטר לא הקפידה על חופש הביטוי בפלטפורמה באופן מספק ומאסק בתגובה הסביר כי יש לו "מחשבות רציניות" לבנות פלטפורמה חדשה.
הביקורת כמובן לא מגיעה בעיתוי רנדומלי. כבר שנים שמוטחת בפני הרשתות החברתיות ביקורת ציבורית ופוליטית על כוחן לנהל דיבור, על הפוליטיזציה העצומה שכרוכה בניהול וויסות תכנים, כמו גם על הסכנה שבהיעדר ניהול תכנים.
טוויטר, עוד בהובלת המנכ"ל דאז והמייסד הנצחי ג'ק דורסי, הפגינה אקטיביזם יוצא דופן מכל הרשתות השונות בתחום. במיוחד כשהחלה לסמן ולתייג ציוצים או תכנים כבעלי בסיס עובדתי בעייתי, דרך הדחתו לכל החיים של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ ממנה, מניעה מתכנים מסוימים להיות משותפים ואפילו תיוג משתמשים כמקדמים מה שבהנהלת טוויטר זיהו כ"פרופגנדה" של משטרים שונים, בעיקר רוסיה על רקע המלחמה באוקראינה. כליברטריאני, למאסק גישה אבסולוטית לחופש ביטוי – שאין להגביל חופש זה בשום נימוק.