סוכריות צונחות: התקלות שחתכו לטופ גאם את הרווח הנקי - ואת המניה
סוכריות צונחות: התקלות שחתכו לטופ גאם את הרווח הנקי - ואת המניה
הרווח הנקי של יצרנית תוספי המזון ברבעון הראשון עמד על 467 אלף דולר לעומת 1.18 מיליון דולר ברבעון המקביל; ברקע, תקלות באחד מקווי היצור והאריזה במפעל שלה בשדרות; החברה מוסרת כי רוב התקלות טופלו; המניה נופלת בת"א ב-9%
יצרנית תוספי התזונה באמצעות סוכריות גומי טופ גאם חתמה את הרבעון הראשון של השנה עם צמיחה של 15% במכירות לעומת התקופה המקבילה והן הסתכמו בכ-12.5 מיליון דולר. גם צבר ההזמנות של תוספי התזונה שלה גדל במהלך הרבעון לכ-9 מיליון דולר, כ-3.5 מיליון דולר יותר מסוף 2022.
אלא שהדוחות שלה לרבעון קיבלו מהמשקיעים יחס קריר, ועם פרסומם המניה שלה שנסחרת בבורסה בתל אביב צונחת ב-9%. זאת, ברקע תקלות שאירעו באחד מקווי היצור והאריזה במפעל שלה בשדרות שהשפיעו על יכולותיה לייצר את תוספי תזונה נטולי סוכר וזאת עד חודש מרץ האחרון.
במהלך תקופה זו טופ גאם נאלצה להתמקד בייצור של תוספי תזונה על בסיס סוכר בלבד שנארזים באריזות רגילות ולא באריזות בקבוק. במכירות של מוצרים אלה חלה ברבעון עלייה של 111%, בעיקר לשוק האמריקאי.
התקלות בקווים, בעיקר באריזת הסוכריות בתוך בקבוקים, הכבידו על הצמיחה של טופ גאם במגזר תוספי התזונה נטולי סוכר באופן שפגע בתמהיל מוצריה ומכירותיהם צנחו באותה התקופה ב-35%.
חלק מהירידה במכירות נובע גם מהתחייבויות קודמות שנתנה ללקוחות, לפינוי קווי הייצור שלה לתקופה של 5 שבועות לייצור ממתקים ברמת כשרות גבוהה וכשרות לפסח בחודשים דצמבר וינואר. בנוסף לאלה, במהלך הרבעון היא רשמה הוצאות חד פעמיות של כ-530 אלף דולר במסגרת עסקת מיזוג עם גוף בינלאומי שבהמשך היא בחרה לא לקדם.
לצד הוצאות אלה היא רשמה ברבעון הוצאות מימון של 212 אלף דולר, בעיקר בשל עסקאות פורוורד שנעשו אל מול התחזקות הדולר. זאת, לעומת הכנסות מימון בסך של 183 אלף דולר שהיא רשמה ברבעון המקביל אשתקד. כל אלה השפיעו על הרווח הנקי של החברה, שהסתכם ברבעון ב-467 אלף דולר בלבד לעומת רווח נקי של 1.18 מיליון דולר ברבעון המקביל.
לפי טופ גאם רוב התקלות בקו האריזה בבקבוקים נפתרו, אך הוא עדיין לא פועל בתפוקות מרביות ובאופן שמשביע את רצון מנהליה. בדוחותיה היא מציינת כי היא פועלת מול ספק המכונות שלה כדי לאפשר את הפעלת הקו באופן מלא וצופה צמיחה מואצת בתחום המוצרים המבוקבקים שיקבלו ביטוי בתוצאותיה ברבעון השני. זאת, בין השאר בעקבות השלמת פיתוחם של מוצרים חדשים הכוללים סוכריות גומי המכילות מגנזיום וקפאין שבאמצעותם החברה מתכוונת לפנות לקהל צרכנים חדש.
במחצית השנייה של השנה טופ גאם צפויה לחנוך את המפעל החדש שהיא מקימה בשדרות, וצפוי להכפיל בפי שלושה את יכולות הייצור שלה, ולהתאים אותן לתוכניות ההתרחבות של החברה הכוללות חדירה לשווקים חדשים בהם אוסטרליה וסין.
טופ גאם נמצאת בבעלות משותפת של המייסד והנשיא שלה חי חיון, רועי לוסטרניק וקרן AP Partners. יו"ר החברה הוא חגי שטדלר והמנכ"ל שלה הוא עמיחי בר ניר. היא מעסיקה כיום כ-150 עובדים ועם פתיחת המפעל החדש שלה היא צפויה לקלוט לשורותיה עוד עשרות עובדים נוספים.