סגור

כונס מניות פרטנר: סבן ידע והסכים למכור המניות ללא מכרז

כונס מניות השליטה של חברת התקשורת, עו"ד אהוד סול, הגיב בחריפות להתנגדות חיים סבן לעסקת המכירה בתואנה כי יש לקיים מכרז; סול טוען שסבן היה שותף למשא ומתן שניהלה קרן אפולו לרכישת מניות פרטנר ללא מכרז; קבוצת סבן: הכונס מציג תמונה שקרית וממשיך להטעות את בית המשפט

כונס הנכסים של מניות השליטה בפרטנר תקף בחריפות את חיים סבן על התנגדותו לעסקת מכירת מניות השליטה בחברת התקשורת שנחתמה לפני כשבועיים.
סול מבקש לדחות את בקשת סבן ולאשר את מכירת המניות לקבוצה בהובלת אבי גבאי, שלמה רודב והפניקס.
יתרה מזו, הוא מבקש שסבן יעמיד ערבות אוטונומית על סכום גבוה לכיסוי הנזקים שייגרמו להאצ'יסון אם לא יתקבל אישור למכירה. סול טוען שהליך מכרזי יארך חודשים רבים ויפגע באינטרסים של האצ'יסון, שלה חייב סבן 300 מיליון דול
לפני שבוע ביקש סבן מבית המשפט לבטל את עסקת המכירה. קבוצת סבן כתבה לבית המשפט כי הכונס של מניות השליטה, עו"ד אהוד סול, לא מיצה את הליך המכירה לפני שהחליט למכור את המניות. לדברי קבוצת סבן, סול היה צריך לשכור שירותי בנק השקעות ולנהל מכרז כדי לקבל סכום מירבי על המניות.
בתגובה שהגיש היום סול לבית המשפט, הוא טוען כי כבר במועד הכינוס הסכימה חברת סבן למכירת מניות השליטה בפרטנר ללא הליך מכרזי, וכי הליך הכינוס ייערך בדרך של החלפת חוב במניות.
עוד טוען סול כי אדם צ'זנוף, מנהל עסקי סבן, ועורך הדין דני גבע שמייצג אותו, היו שותפים למו"מ שהתנהל עם קרן אפולו לרכישת המניות גם כן ללא מכרז.
2 צפייה בגלריה
עו"ד אהוד סול
עו"ד אהוד סול
עו"ד אהוד סול
(צילום: יאיר שגיא)
סול גם תוקף בצורה חסרת תקדים את הממונה על חדלות הפירעון, עו"ד סיגל יעקובי, שהמליצה לקיים הליך מכרזי ותמכה בעמדת סבן. "בכל הכבוד, בעמדת הממונה נפלו שגגות עובדתיות ומשפטיות, לרבות ביחס ל'טריטוריה המשפטית' שבה מצוי הליך כינוס הנכסים על המניות המשועבדות.
"אין ספק שהממונה הגיעה למסקנותיה, בין היתר, לאור כך שעמדתה ביחס להתנגדות החייבת גובשה קודם שעמדה לנגד עיניה תגובת הכונס. ההתנגדות כוללת דברי הטעיה חמורים, לרבות השמטת עובדות מהותיות. ספק אם הממונה היתה מגיעה לקביעתה ולהמלצותיה, אילו היתה עומדת לנגד עיניה מסכת העובדות המלאה והנכונה, ולא מצגי הכזב שנשזרו בהתנגדות", כתב סול.
סול תוקף קשות את סבן, שלא צירף תצהיר להתנגדות. "העובדות הנטענות בהתנגדות הן בדויות. ההתנגדות מחסירה גם עובדות מהותיות".
שווי השוק של חברת ההשקעות האצ'יסון מהונג קונג הוא כ-25 מיליארד דולר. היא פועלת בכ-50 מדינות ברחבי העולם ומעסיקה למעלה מ-300 אלף עובדים. החברה מספקת שירותי תקשורת ניידים ליותר ממאה מיליון מנויים ב-11 מדינות בעולם.
האצ'יסון, שהחזיקה בשליטה בפרטנר, מכרה אותה ב-2009 לאילן בן דב בעסקה שכללה הלוואת מוכר של 300 מיליון שקל. בהמשך מכר בן דב את המניות לסבן בעסקה שהעבירה אליו את החוב.
בנובמבר 2019 החליט סבן לא לפרוע את החוב, ולוותר על מניות השליטה בפרטנר, שאותן העמיד כערבות להאצ'יסון במסגרת העסקה. האצ'יסון, שלא קיבלה היתר שליטה בפרטנר ממשרד התקשורת, החליטה למכור את מניות פרטנר, אבל עד להחלטה הועברו המניות לכינוס וסול מונה ככונס מטעם בית המשפט.
2 צפייה בגלריה
חיים סבן סבן קפיטל פנאנוויז'ן
חיים סבן סבן קפיטל פנאנוויז'ן
חיים סבן
(צילום: EPA)
לפני שבועיים חתם סול על עסקה למכירת המניות תמורת 300 מיליון דולר לקבוצה בראשות אבי גבאי, שלמה רודב וחברת הפניקס.
סבן התנגד לעסקה, שהוגשה לאישור בית המשפט, וטען שיש למכור את המניות בהליך מכרזי. החוב של סבן עם ריביות להאצ'יסון תפח בינתיים ל-1.23 מיליארד שקל וסול טוען כי זהו הסכום שסבן יידרש להחזיר להאצ'יסון אם תיכשל העסקה. ההצעה של רודב וגבאי בתוקף עד ל-15 בדצמבר.
סול דוחה את הטענה של סבן כי היה על סול להיעזר בבנק השקעות למכירת המניות. סול טוען כי עמד לרשותו בנק מומחה השקעות הטובים בעולם בתחום התקשורת - כלומר האצ'יסון עצמה. האצ'יסון אכן הפנתה אל סול פניות שונות שהגיעו אליה ממציעים פוטנציאליים, לרבות הקרן הזרה שהוא לא מציין את שמה, אולם מדובר בקרן אפולו. אפולו ניהלה עד לפני חודש משא ומתן לרכישת השליטה בפרטנר, ונסוגה ממנו בשל חשש שלא תקבל היתר שליטה.
״חברת סבן היא כלי ריק, ישות ערטילאית (שאין מי שמוכן לתמוך את טענותיה בתצהיר). ישות ריקה זו מבקשת, למעשה, להמר בכספי הנושה האצ'יסון. זאת לאחר שסירבה לשלם את חובה לנושה המובטחת", כתב סול.
הוא הוסיף כי סירוב להצעת הרכישה של גבאי ורודב יגרור דחייה של חודשים רבים בהליך המימוש כולו, וכי המניות חשופות לסיכונים רבים כמו תנועות בשוק ההון ושינויים רגולטורים. לדברי סול, חוסר הוודאות פוגע גם בהאצ'יסון וגם בפרטנר עצמה, שלא יכולה לגבש אסטרטגיה ניהולית במצב הקיים. "אין בכוחה וביכולתה של חברת סבן לשאת באחריות לנזקים ולהפסדים שיגרמו אם יתקבלו טענותיה".
״כבר במועד פתיחת הליכי הכינוס, הסכימה החייבת, קבוצת סבן, כי הליך הכינוס ייערך בדרך של החלפת החוב המובטח במניות, וללא הליך מכרזי", טוען סול. עוד חושף סול כי המשא ומתן שניהל מול קרן אפולו הגיע לאוזני סבן, וכי את אפולו ייצג עורך הדין של סבן.
"החייבת נתנה את הסכמתה להליך זה, העבירה לכונס (באמצעות ב"כ ממשרד מיתר) מידע שנדרש לצורך ביצוע עסקה זו ואף נפגשה באמצעות יועציה עם הכונס וב"כ בקשר עם העסקה. התנגדותה של החייבת לוקה, אם כן, באי גילוי שלעובדות מהותיות ובחוסר תום לב קיצוני, אשר אף הטעה הלכה למעשה את הממונה", כתב סול.
התגובה של סול מובילה למעשה לעימות קשה בינו לבין סבן ומנהל עסקיו אדם צ'זנוף, שיגיע לדיון המשפטי שצפוי להתקיים בנושא. בית המשפט יידרש להחליט אם לקיים מכרז או לאשר את העסקה.
מקבוצת סבן נמסר: "הכונס מציג תמונה שקרית וממשיך להטעות את בית המשפט".