סגור
מימין: מנכ"ל ממן עופר בלוך ויו"ר החברה נחמה רונן
מימין: מנכ"ל ממן עופר בלוך ויו"ר החברה נחמה רונן (צילומים: אוראל כהן, יוני רייף)

ממן תקשיח את תנאי התגמול של המנכ"ל בלוך והיו"ר רונן

החברה, שביקשה להתנות את חלוקת המענק למנכ"ל וליו"ר ברווח שנתי של 12 מיליון שקל, הכפילה אותו ל־25 מיליון שקל. ועדיין, עלות התגמולים של בלוך צפויה להיות גבוהה משל המנכ"ל הקודם: 3.5 מיליון שקל בשנה

סיבוב הפרסה של חברת השילוח והלוגיסטיקה: לאחר שביקשה להקל את תנאי התגמול של המנכ"ל החדש עופר בלוך והיו"ר נחמה רונן, חברת השילוח והלוגיסטיקה ממן מקשיחה את תנאי הסף לקבלת המענק השנתי שלהם. עם זאת, מדיניות התגמול המעודכנת ותנאי התגמול שממן מבקשת לאשר לבלוך מיטיבים איתו בהשוואה למנכ"ל שהחליף, בועז צפריר.
בסוף אוגוסט הודיעה ממן - שבשליטת תעבורה (66%) וקבוצת אלייד (22%) - על מינויו של בלוך, לשעבר מנכ"ל חברת החשמל ולתקופה קצרה גם מנכ"ל שופרסל, כמנכ"ל החדש במקומו של צפריר שסיים את תפקידו חודש לפני, וכן על זימונה של אסיפת בעלי המניות כדי לאשר את עדכון מדיניות התגמול לנושאי המשרה בחברה ובהם המנכ"ל והיו"ר.
במסגרת זאת ביקשו בממן לעדכן את תנאי המענק השנתי שיינתן לשניים: להקל את תנאי הסף לקבלתו, לשנות את אופן חישובו ולהעלות את תקרתו. תנאי הסף הוקלו, כך שבמקום התניית המענק ברווח שנתי של 15 מיליון שקל לפחות בממוצע במהלך שלוש שנים, יספיק רווח של 12 מיליון שקל בשנת החלוקה עצמה. חישוב סכום המענק נקבע ל־3.4% מהרווח השנתי הנקי המיוחס לבעלי המניות עבור המנכ"ל ו־1.6% עבור היו"ר (בדומה לאופן חישובו בעת שאושרה העסקתו של צפריר ב־2018, וחלף חישוב אחר שעליו הוחלט במדיניות התגמול שאושרה ב־2019), כשלדירקטוריון הוקנתה הסמכות לנטרל או להוסיף שיערוכים להגדרת הרווח השנתי הנקי.
בנוסף, תקרת המענק האפשרי הוגבהה למכפלת עלות השכר החודשי ב־18 חלף מכפלת השכר החודשי ברוטו ב־18 ובוטלה מגבלת 10% מהרווח שהוצבה על היקף המענקים לכלל נושאי המשרה. סמכותו של הדירקטוריון להעניק למנכ"ל וליו"ר מענק בגובה שלוש משכורות ברוטו כפוף לשיקול דעת וללא צורך בתנאי סף נשמרה ממדיניות התגמול הקודמת.
ואולם, בתחילת אוקטובר, כמה ימים לפני כינוס האסיפה שנועדה לאשר זאת, הודיעה ממן על דחייתה לצורך מיצוי הדיון עם המשקיעים. רונן הסבירה אז כי בחברה לא הספיקו לדון בעניין עם בעלי המניות, אך הזימון המחודש לכינוס האסיפה בסוף דצמבר מלמד שהדחייה לא היתה רק על רקע זה, וממן נאלצה לסגת מחלק מההקלות שביקשה לאשר ולהחמיר את תנאי הסף לחלוקת המענק: במקום רווח שנתי של 12 מיליון שקל כפי שביקשה לאשר, או ממוצע של 15 מיליון שקל בשלוש השנים האחרונות כפי שהיה קודם לכן, סכום הרווח השנתי הנקי המינימלי כתנאי לקבלת המענק הועלה ל־25 מיליון שקל.

1 צפייה בגלריה
אינפו מדיניות התגמול של מנכ"ל ממן
אינפו מדיניות התגמול של מנכ"ל ממן
מדיניות התגמול של מנכ"ל ממן

בשנות פעילות רגילה ההבדלים בין תנאי הסף האפשריים נראים פחות משמעותיים, כשהרווח הנקי היה גבוה בכל מקרה גם מתנאי הסף המחמיר. כך, למשל, הרווח השנתי של ממן ב־2021 הגיע ל־65 מיליון שקל, ב־2019 ל־39.6 מיליון שקל, וב־2018 ל־27.9 מיליון שקל. אך ב־2020, שנת הקורונה, הרווח הנקי הגיע ל־15.6 מיליון שקל בלבד — נמוך מתנאי הסף החדשים, אך גבוה מתנאי הסף שבממן ביקשו לאשר במקור.
עלות התגמולים השנתית של בלוך צפויה להגיע, בהתבסס על תוצאותיה הכספיות של ממן ב־2021 ולפי תנאי התגמול שמבקשת ממן לאשר, ל־3.5 מיליון שקל, מהם 1.6 מיליון שקל כעלות שכר קבוע ו־1.9 מיליון שקל כמענק. שכרו החודשי ברוטו צפוי להגיע, אם יאושר על ידי אסיפת בעלי המניות, ל־95 אלף שקל. מכך, שמכפלתו ב־18, כפי שהוגדרה תקרת המענק עד כה, היתה מעמידה את תקרת המענק האפשרי על 1.7 מיליון שקל. שינוי ההגדרה למכפלת עלות השכר ב־18 מביאה לעלייה של 41% בתקרה האפשרית, עד ל־2.4 מיליון שקל (בהינתן שעלות שכרו השנתית היא 1.6 מיליון שקל, כפי שדיווחה ממן, פריסתה החודשית מגיעה ל־134 אלף שקל ברוטו בממוצע). זאת כשבנתוני הרווח הנקי ב־2021 שווי המענק, 1.9 מיליון שקל, אינו מגיע לתקרה.
עלות התגמולים של צפריר בשנה זו היתה 2.6 מיליון שקל בלבד, מהם 1.5 מיליון שקל כעלות השכר הקבוע ו־1.1 מיליון שקל כמענק. זאת משום ששכרו החודשי היה נמוך יותר והסתכם ב־89 אלף שקל ברוטו, ומאחר שכחלק מהתמודדות עם משבר הקורונה בשנה זו הופחתו המענקים המבוססים על שיעור מהרווח הנקי. בהנחה שצפריר היה מקבל את מלוא המענק, תקרתו היתה מגיעה ל־1.6 מיליון שקל — נמוכה ב־800 אלף שקל מתקרת המענק של בלוך וב־300 אלף שקל מהמענק שבלוך צפוי לקבל בהינתן אותם נתוני רווח.