סגור
שי ג'ינפינג נשיא סין אוקטובר 2022
נשיא סין, שי ג'ינפינג (צילום: Getty images)

סין באופוריה: מה גרם לבורסה בשנגחאי לרשום את היום המוצלח ביותר שלה מ-2008

המדד המרכזי של סין, CSI 300, זינק היום ב-8.5% - שיעור העלייה הגבוה ביותר ב-16 השנים האחרונות עם שיא במחזורי המסחר. המדד, שאיבד עד אמצע ספטמבר יותר מ-45% מהשיא שרשם ב-2021, זינק מאז ביותר מ-20%. אלו הסיבות מאחורי הראלי הנדיר

שוקי ההון בסין ממשיכים להתאושש, וטיפסו במשך תשעה ימים רצופים, על רקע תוכנית התמריצים שנחשפה בשבוע שעבר שעזרה להחזיר את המשקיעים.
המדד המרכזי של סין, CSI 300, זינק היום (ב') ב-8.5% - שיעור העלייה הגבוה ביותר מאז 2008, זאת הודות לכך שהסוחרים מיהרו לרכוש מניות ביום המסחר האחרון לפני חופשה של שבוע. המדד, שאיבד עד אמצע ספטמבר יותר מ-45% מהשיא שרשם ב-2021, זינק מאז ביותר מ-20% ומוגדר כעת באופן טכני כשוק שורי. הראלי בשבוע שעבר בבורסות בסין הוא הגדול ביותר מזה 16 שנים.
העליות האחרונות נובעות מהודעתן של שלוש מהערים הגדולות בסין כי הן מקלות את התנאים לרוכשי בתים, זאת בנוסף לכך שהבק המרכזי הוריד את שיעורי המשכנתאות. הצעדים הללו עמדו במרכז תוכנית התמריצים שחשף בשבוע שעבר נגיד הבנק המרכזי פאן גונגשנג, שכללה גם הורדת ריבית, והזרמת נזילות לבנקים ולשוקי ההון.
החזרה של המשקיעים מצביעה על כך שהם כנראה מאמינים שהתנופה הנוכחית היא יציבה ומתמשכת. ראיה להתלהבות המתמשכת היא ששווי המחזור המשולב בבורסות שנגחאי ושנז'ן טיפס היום לשיא של 2.6 טריליון יואן (371 מיליארד דולר).
"קצב ההתאוששות משקף בבירור את מידת מכירת היתר שהייתה בשוק", אמר לבלומברג שארו צ'אנאנה, אסטרטג ב- Saxo Markets. "יש אמונה ברורה שהפעם המצב שונה מבחינת התמיכה של הרשויות לשווקים".
האופטימיות המחודשת סביב שוק המניות השני בגודלו בעולם מתפשטת גם למדינות נוספות. כך, מחירי עפרות ברזל זינקו ב-11% בשל ההערכה כי המאמצים של סין לאושש את סקטור הנדל"ן יובילו לשיפור בביקושים. בנוסף, קרנות גידור מכרו מניות של חברות הטכנולוגיה האמריקאיות הגדולות ורכשו במקום חברות כרייה.
במקביל, מדד The Fear and Greed Indicator של מדד שנגחאי המשולב המודד את תנופת הקנייה והמכירה בבנצ'מרק ונחשב לפופולרי בקרב המשקיעים הפרטיים, טיפס לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2020. "אני חושב שהאופוריה שראינו בשבוע שעבר בשוקי ההון בסין עשויה להפוך למשהו קונקרטי ויציב יותר, מכיוון שנראה שיש שינוי מוחלט במדיניות שעשוי סוף כל סוף לפתור את הקשיים של שלוש השנים האחרונות", סיכם דיוויד צ'או מחברת ניהול הנכסים Invesco. "עוד יש דיון לגבי האופן בו השינוי הזה במדיניות יישום והאם הצעדים הללו מספיקים, אך אמי חושב שהכיוון הותווה".