סגור

ההכנסות והרווח הנקי של תורפז קפצו ‑ המניה צללה

חברת ייצור תמציות הטעם והריח אמנם רשמה זינוק של 62% בהכנסות וקפיצה של 57% ברווח הנקי, אבל המניה צנחה ב־10%. המנכ"לית קרן חזון־כהן: "מאוכזבת מהאופן שהשוק קיבל אותנו, היו לנו דו"חות מעולים"

קבוצת תורפז פרסמה אתמול את הדו"חות שלה ל־2021 והציגה שיא בהכנסותיה, שהסתכמו ב־85.3 מיליון דולר, זינוק של כמעט 62% ביחס להכנסות ב־2020, שעמדו על 52.7 מיליון דולר.
הזינוק בהכנסות החברה, שעוסקת בפיתוח, ייצור, שיווק ומכירה של תמציות טעם וריח לתעשיית המזון, הקוסמטיקה והפארמה, הוסבר ברכישות שביצעה אשתקד ובצמיחה אורגנית בשיעור של יותר מ־18.5%.
תורפז נמצאת בשליטת קרן חזון־כהן (59%), שמכהנת כיו"ר ומנכ"לית הקבוצה, והובילה אותה במאי שעבר להנפקה ראשונה (IPO) באחוזת בית, שבה גייסה תורפז 208 מיליון שקל לפי שווי של 675 מיליון שקל לפני הכסף. הרווח התפעולי של תורפז צמח ב־2021 ב־57.5% והסתכם בכ־16 מיליון דולר. הרווח הנקי עמד על 12.8 מיליון דולר בסוף 2021 לעומת רווח נקי של 8.13 מיליון דולר בסוף 2020, עלייה חדה של 57.4%.
למרות עליית מחירי חומרי הגלם, תורפז הצליחה לשמור במהלך השנה שעברה על רווחיות גולמית של 40.7%. שיעור הרווחיות הגולמית שלה בסוף 2020 היה 41.4%. בחברה הסבירו כי הקיטון נובע דווקא מהעלייה החדה במכירות של תמציות טעם ‑ מגזר שבו רמת הרווחיות נמוכה יחסית למגזרים אחרים.
2 צפייה בגלריה
קרן חזון מנכ"לית תורפז
קרן חזון מנכ"לית תורפז
קרן חזון כהן, בעלת השליטה, יו"ר ומנכ"לית תורפז
(צילום: יח"צ)
באוגוסט שעבר תורפז השלימה את רכישת מפעל התבלינים SDA מקיבוץ שדה אליהו תמורת 7.5 מיליון דולר. פעילות הקבוצה הושפעה גם מאיחוד תוצאותיה עם אלה של SDA, שעדיין נמצאת בתהליכי התייעלות תפעולית. בקבוצת תורפז מעריכים כי עם השלמת הליכי ההתייעלות ב־SDA, הרווחיות התפעולית של הקבוצה תשתפר ברבעונים הבאים.
רכישת SDA היא אחת מבין ארבע רכישות שתורפז השלימה מאז הנפקתה. באוקטובר האחרון היא רכשה ב־14.5 מיליון דולר את השליטה (60%) ב־FIT הבלגית, שפועלת בתחום תמציות הטעם לתעשיות המזון. בנוסף, רכשה תורפז ב־3.75 מיליון דולר את חברות פלפל ותבליני הגליל. לרכישות אלה מתווספת רכישת מלוא המניות של החברה הלטבית LORI בסכום של 5.3 מיליון דולר. LORI מייצרת תמציות בשמים ומוצריה נמכרים בעיקר במזרח אירופה. מסוף שנת 2017 תורפז רכשה תשע חברות, ברובן היא מחזיקה בשליטה מלאה.
בשיחה עם "כלכליסט" אמרה קרן חזון־כהן כי היא ממשיכה לקיים מו"מ עם חברות נוספות לקראת רכישה אפשרית, כחלק מתוכניות הצמיחה בדרך להפיכת תורפז לאחת מעשר החברות הגדולות בעולם בתחומה.
לדבריה, "אנחנו מנהלים מגעים מתקדמים לרכישות נוספות וממשיכים להיצמד לתוכניות הצמיחה שלנו, לרכוש עוד חברות בעולם, תוך הרחבת הפריסה הגיאוגרפית של הקבוצה".
מאז הנפיקה, המניה של תורפז נחשבת לאחת הטובות בשוק ההון ורשמה תשואה של 77.4% עד לפתיחת יום המסחר אתמול. אלא שלאחר פרסום הדו"חות המניה הגיבה בירידה חדה של כ־8.5%. על פי הערכות בשוק, פרסום הדו"חות של תורפז היווה טריגר לסגירת חלק מהביצועים העודפים החזקים שלה מאז הנפיקה. זאת, כשהמתחרות המרכזיות שלה - IFF ,Symrice וג'יבודן - רשמו מתחילת השנה ירידות של 25%-20%.
"אנחנו לא מסתכלים על מחיר המניה בטווח הקצר מאוד", אמרה ל"כלכליסט" חזון־כהן. "כל האנליסטים אומרים שהתוצאות שלנו מדהימות והם התלהבו מהמספרים. אין לי מושג מדוע המניה מתנהגת כך, אני עסוקה בהשבחת החברה ולא מנהלת אותה לפי שוק ההון. אני מניחה שהשוק עוד יתקן את עצמו. אני בהחלט מאוכזבת מהאופן שבו השוק קיבל אותנו היום, אף על פי שהבאנו דו"חות מעולים".
לדבריה, למלחמה בין רוסיה לבין אוקראינה אין השפעה מהותית על פעילות הקבוצה, אם כי יש לה מכירות בשתי המדינות: "דווקא במצבים כמו זה שבמזרח אירופה, יכולות להיווצר הזדמנויות לקבוצה, מה גם שבאוקראינה וברוסיה ימשיכו לשתות, לאכול ולהתרחץ גם בימים של מלחמה, ואנחנו נמצאים בתוך כל אותם מוצרים".
קבוצת תורפז תחלק בסוף מרץ למשקיעים דיבידנדים של 3.86 מיליון דולר. בכוונת הקבוצה לזמן אסיפת מניות שבה יוחלט גם על חלוקת אופציות, בין השאר גם לחזון־כהן.