התנגדות המוסדיים השפיעה על צרפתי: האב יחדל מלכהן כיו"ר ומינוי הבנים כמנכ"לים חודש
התנגדות המוסדיים השפיעה על צרפתי: האב יחדל מלכהן כיו"ר ומינוי הבנים כמנכ"לים חודש
אספת בעלי המניות של חברת הבנייה התנגדה למינויים מחדש של המנכ"לים המשותפים האחים רפי ומשה צרפתי, ברקע מחאה על חוסר שקיפות; אליה התווספה התנגדות המוסדיים לקרבה המשפחתית בין היו"ר צבי צרפתי למנכ"לים; משהאחרונה נפתרה, הבנים חזרו למשרת המנכ"לים
התנגדות המוסדיים מובילה את צרפתי לוויתורים: האב יחדל מלכהן כיו"ר והבנים יכולים לשוב לכהן כמנכ"לים משותפים.
לפני כשבועיים התנגדה אספת בעלי המניות של חברת הבנייה צרפתי למינויים מחדש של האחים רפי ומשה צרפתי לתפקיד המנכ"לים המשותפים של החברה, וכתוצאה מכך השניים נאלצו להתפטר מתפקידם (אולם המשיכו בתפקידם כמנכ"לים המשותפים של החברות הבנות שבאמצעותן החברה האם פועלת). ביחד עם אביהם, היו"ר צבי צרפתי שייסד את החברה, ובני משפחה נוספים, האחים נחשבים כבעלי השליטה בחברה עם החזקה של 65% מהמניות.
באספה לפני שבועיים ניסו האחים לאשר את מינויים כמנכ"לים במקביל לכך שהאב עדיין יו"ר - סיטואציה שדורשת אישור אספה ברוב של בעלי מניות המיעוט. אך החלטת האספה להתנגד למינוי התקבלה ברוב של 98% מבעלי מניות המיעוט שהשתתפו בהצבעה. כעת עם סיום הכהונה של האב כיו"ר, מינוי הבנים לא צריך כלל אישור אספה, אלא רק אישור דירקטוריון, שבו המשפחה שולטת.
ההתנגדות הגיעה מצידם של רבים ממחזיקי המניות הפרטיים של צרפתי (37% מהם שדאגו להשתתף בהצבעה) על רקע מחאתם כנגד חוסר שקיפותה של הנהלת החברה כלפיהם. אליהם הצטרפו נציגי הגופים המוסדיים, שמחזיקים במצטבר ב-8.4% ממניות צרפתי. אלה התנגדו למינוי בהתאם להמלצתה של חברת הייעוץ 'עמדה', בשל כהונתם של האחים כמנכ"לים במקביל לכהונת אביהם כיו"ר הדירקטוריון שלה. כשב'עמדה' נימקו את ההמלצה בדרישת החוק להפרדה בין יו"ר הדירקטוריון למנכ"ל החברה (תוך סייג שמאפשר לאספה לאשר זאת), והסבירו את תכליתו ב-"יצירת חיץ בין הגורם המתווה מדיניות והמפקח, שהוא הדירקטוריון שבראשו היו"ר, לבין הגורם המבצע שבראשו המנכ"ל".
בעקבות זאת, צרפתי הודיעה היום (חמישי) כי האב צבי יסיים בסוף חודש מרץ את כהונתו כיו"ר החברה, כשבמקומו תמנה צרפתי יו"ר חדש שאינו מבעלי השליטה או קרוביהם או מנושאי המשרה בחברה, ובמקביל יחזרו האחים לתפקידי המנכ"לים המשותפים בה. צבי ימשיך לכהן כחבר דירקטוריון וימונה במקביל לתפקיד נשיא החברה, תפקיד שאינו מאויש כיום.
סיום כהונתו של צבי כיו"ר אומנם פותר את הצורך באישורה של האספה למינוי המנכ"לים, אך אינו משרת באופן מלא את תכלית ההפרדה בין הדירקטוריון ובין הדרג הביצועי שאליה התייחסה 'עמדה'. זאת מכיוון שבמקביל לכהונתם של האחים צרפתי כמנכ"לים, הם מכהנים גם בדירקטוריון החברה, לצד אחות נוספת שלהם, וכאמור לצידו של האב צבי. זאת כשלצידם שני דירקטורים חיצוניים ודירקטור בלתי תלוי, ובקרוב יו"ר חדש.
תנאי השכר של שני המנכ"לים המשותפים, שזכאים עד כה למשכורת חודשית של 71 אלף שקל ברוטו לכל אחד, צפויים להגיע בקרוב להצבעה באספה נוספת של בעלי המניות, לאחר שבנובמבר הודיעה צרפתי על הארכת תקופת תנאי כהונתם הנוכחיים עד לאמצע חודש מרץ, בעקבות ההארכה שהתאפשרה במלחמה.
בעלי המניות שהתנגדו למינוי הביעו מורת רוח מכך שלהשקפתם החברה לא משקפת למשקיעים את מצבה, אינה פועלת מספיק על מנת להשיא רווחים לכלל בעלי המניות ולא מציגה כיאות את פוטנציאל הרווח מפעילותה. לדברי אחד מהם, דני שיליאן, שנייר עמדה מטעמו דווח על ידי החברה: "חוסר השקיפות יכול ונותן את אותותיו למחיר המניה בבורסה וכך פוגע בבעלי מניות המיעוט בחברה".
ל-"כלכליסט" נודע כי באספה עצמה ובשיחות עם בעלי מניות בסמוך לה הביעו בכירי החברה נכונות לפעול מעתה ביתר שקיפות ולדווח למשקיעים ביתר תכיפות על מצב החברה, צעדיה וההתקדמות במהלכיה. כשייתכן כי זו תביא לנכונות מצידם של בעלי מניות להצביע בעד אישור תנאי השכר של המנכ"לים, לכשיובאו לאישורם.