סגור
גארי גנסלר Gary Gensler
גארי גנסלר, יו"ר ה-SEC (צילום: REUTERS/Evelyn Hockstein)

יו"ר ה-SEC: המשבר הפיננסי הבא יגיע מהבינה המלאכותית

גארי גנסלר הזהיר שהפופולריות של הבינה המלאכותית מהווה סיכון מערכתי פוטנציאלי והיא עלולה להיות אחראית למשבר הפיננסי הבא. גם סם אלטמן, מנכ"ל מפתחת ChatGPT קרא לקונגרס האמריקאי להגביר את הפיקוח

יו"ר רשות ני"ע האמריקאית (SEC) גארי גנסלר הזהיר שהמשבר הפיננסי הבא עלול לנבוע מהשימוש של חברות בבינה מלאכותית. לדבריו, הפופולריות של הטכנולוגיה מהווה "סיכון מערכתי" פוטנציאלי. גנסלר אמר את הדברים בכנס בוושינגטון שארגנה רשות הרגולציה על התעשייה הפיננסית. לדבריו, מחוללי נתונים ופלטפורמות בינה מלאכותית עלולים להיות הגורמים המרכזיים ל"פגיעות" עתידית במערכת הפיננסית.
לפי גנסלר, בעוד שנים הפרשנים יגידו ש"המשבר של 2027 נבע מכך שכולם הסתמכו על אותו בסיס של בינה מלאכותית יוצרת (generative AI), ועליה פיתחו מספר אפליקציות פינטק". מערכות בינה מלאכותית יוצרת כמו ChatGPT יכולות לחולל טקסטים, תמונות ושמע.
גנסלר, בדומה לבכירים רבים בממשל, אימץ גישה ביקורתית כלפי טכנולוגיית הבינה המלאכותית, אך לעומת זאת בנקים ומוסדות פיננסיים אחרים החלו כבר להשתמש בטכנולוגיה במגוון פעולות, ביניהן בדיקות רקע ללקוחות חדשים וחקירת עסקאות חשודות. גנסלר אמנם הודה שהמערכת טומנת בחובה יתרונות אפשריים, אך הדגיש כי בכל זאת יש לפקח עליה מקרוב. "לא חייבים להבין את המתמטיקה, אך חייבים באמת להבין כיצד מנהלים את ניהול הסיכונים", אמר.
בדומה, אתמול (ג') הופיע בפני הקונגרס סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI שפיתחה את ChatGPT, וקרא ליצירת תקנות אבטחה לטכנולוגיית בינה מלאכותית מתקדמת. "להערכתנו יש צורך בהתערבות ממשלתית כדי לבלום את הסיכונים הנובעים ממודלים שהולכים ומתחזקים", אמר. אלטמן אף הודה כי הטכנולוגיה תוביל לאיבוד משרות. "תהיה השפעה על משרות", ציין. "אנחנו מנסים להיות מאד ברורים לגבי זה, ולדעתי זה יחייב שיתוף פעולה בין התעשייה והממשל, ובעיקר נקיטת פעולות מצד הממשל כדי להבין כיצד להגיב לכך. אבל אני מאד אופטימי וחושב שהעבודות של העתיד יהיו מעולות".