סגור
המחסן של החברה־הבת ט.ר חירון  מסחר ויבוא בעצים ב יפו
המחסן של החברה־הבת ט.ר מסחר ויבוא בעצים ביפו. הקרקע מחכה לשינוי ייעוד (צילום: שאול גולן)

בלחץ המוסדיים: חירון שינתה החלטתה לרכוש את מניות אחד מבעלי השליטה

דן רוזנר, מבעלי השליטה בחברת הנדל"ן המניב, רוצה למכור מניות בהיקף של 50 מיליון שקל, "עקב נסיבות אישיות" שכוללות רכישת דירות לנכדים. חירון מבקשת מבעלי המניות לאשר לה לרכוש אותן ממנו, בשל החשש שמכירת כמות כזו בבורסה תגרור צניחה במניה. אך החלטת חירון הקימה עליה את המוסדיים, מאחר שמדובר בהעברת מזומנים שנמצאים בקופת החברה לכיסו האישי של רוזנר על חשבון שאר בעלי המניות

חירון, חברת נדל"ן מניב, הודיעה היום כי היא חוזרת מהחלטתה לרכוש את מניות אחד מבעלי השליטה בה ולצאת בהצעת רכש מסודרת בה יוכלו כל בעלי המניות הקיימים לרכוש את מניותיו.
דן רוזנר (18.2%), מבעלי השליטה בחברה המשפחתית חירון, רוצה למכור מניות בהיקף של 50 מיליון שקל, "עקב נסיבות אישיות" שכוללות רכישת דירות לנכדים. לאור רצונו, החליט דירקטוריון חירון בסוף נובמבר כי החברה תרכוש את מניותיו בשתי פעימות, הראשונה השנה בהיקף של 30 מיליון שקל והשנייה בשנה הבאה בהיקף של 20 מיליון שקל. מחיר הרכישה היה אמור להיות ב-2,234 שקלים למניה, מחיר זהה למחיר המניה ביום קבלת ההחלטה.
החלטת חירון הקימה עליה את המוסדיים, זאת מאחר שמדובר למעשה בהעברת מזומנים שנמצאים בקופת החברה לכיסו האישי של רוזנר על חשבון שאר בעלי המניות. זאת, בשעה שרוזנר יכול למכור את המניות בבורסה או מחוצה לה באין מפריע. אחד מהמוסדיים שמחזיק בחירון פנה לחברת הייעוץ עמדה, שעוזרת למוסדיים בהצבעות באספות כלליות בחברות ציבוריות, על מנת לשנות את החלטת החברה. המוסדי העיקרי שמחזיק בחירון הוא קופות הגמל של הראל עם אחזקה של 7.6%. הנהלת חירון הסבירה כי אם רוזנר היה פועל למכור את כל אחזקותיו בבורסה, הוא היה מכביד על המניה, שהסחירות בה נמוכה.
כך או כך, פניית עמדה לחירון נשאה פרי וחברת הנדל"ן החליטה כי מניות רוזנר יירכשו דרך הצעת רכש שוויונית לשאר בעלי המניות באמצעות הצעת רכש רגילה בהיקף של עד 50 מיליון שקל. על פי חירון, ההחלטה לשנות את ההחלטה נובעת מהאפשרות שזו מעניקה לכל בעלי המניות שיקול דעת להחליט מה החלופה המועדפת עליהם – להגדיל, להקטין או להותיר בשיעור שווה את אחזקתם בחברה.
בסופו של יום, רוזנר נפגע מההחלטה הראשונית של החברה ומשינוי דעתה. זאת משום שווי המניה שנקבע בהצעת הרכש החדשה הוא 1,900 שקלים – מחירה של המניה בעשרת ימי המסחר האחרונים. מדובר במחיר שנמוך ב-10% מזה שנקבע בהחלטה הראשונית לרכישת המניות של חירון בחודש שעבר. ההבדל במחירים נובע, בין היתר, מהמגמה השלילית שאפיינה את מניית החברה בתקופה שחלפה בין ההחלטות. מתחילת השנה ירדה מניית חירון ב-16% ושווי החברה באחוזת בית נאמד ב-930 מיליון שקל.
חירון היא חברה בשליטת המשפחות אמיר ורוזנר, שהפכה לציבורית כבר בתחילת שנות ה־80, לאחר שנוסדה ב־1974 על ידי משפחת טפר. דן רוזנר הוא בנו של המייסד זאב רוזנר ושאר בעלי השליטה בחברה כיום הם היו"רית רונית רוט אמיר (בתו של זאב טפר, שמחזיקה ב־15.2%), בעלה לשעבר, אריה אמיר, שמשמש גם כמנכ"ל (19.2%) מאז הקמתה. אחזקות בעלי העניין בחברה מגיעות לשיעור של 84.2% ממניות החברה ודבוקת השליטה של המשפחה מגיעה ל־64.8%.
הנדל"ן של חירון והקרקעות שלה פזורים ברחבי הארץ - בתל־אביב־יפו, בחיפה, באשדוד, בראשון לציון, במודיעין ובצריפין, כאשר החברה מתמקדת במרכזים לוגיסטיים. החברה־הבת ט.ר מסחר ויבוא עצים מייבאת עצים בעיקר מסין (81%), והיתר ממדינות נוספות. מרכז החברה נמצא ביפו שם גם שוכן מחסנה של החברה־הבת. חירון מצפה לקבל אישור לשינוי ייעוד הנכס שבו שוכן המחסן, ועם קבלת ההיתרים חירון עשויה להעתיק את מרכז פעילותה למקום אחר.